Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Hou gemakkelijk je Google rankings bij

Eens in de zoveel tijd kom ik weer een leuk speeltje tegen die het leven van een webwinkelier wat gemakkelijker maakt. Als ik ergens niet tevreden over ben dan neem ik geen blad voor de mond schrijf ik kritische berichten, zo zijn afgelopen tijd Vabix en Vivendo de revue gepasseerd. Sommige mensen vinden dit niet kunnen zo lees ik in reacties, ik vind dat ik gewoon mijn mening kan en mag geven als iets me niet aanstaat. Aan de andere kant zeg ik het ook als ik iets wel tof vind, zo kwamen Parcelware & eWarehousing goed uit de bus maar ook over Byte ben ik meer als tevreden, en aan dit lijstje kan ik nu ook SEO rank monitor toevoegen.

Wat is Seo Rank Monitor?

Kijk je ook elke dag weer hoe je ervoor staat in Google op je belangrijkste keywords? Tot vervelens toe heb ik in het verleden gekeken welke posities ik in Google heb en daarbij kijk ik ook graag hoe mijn collega webwinkeliers ervoor staan. Ik heb dit zelfs wel eens proberen bij te houden in een excel sheet of iets dergelijks.. pfff.. Geen doen.. Nu heb je Seo Rank monitor die dit voor je kan monitoren! Tevens kun je je concurrenten toevoegen en in een oogopslag zien hoe jij het doet tegenover je concurrenten. Vroeger was ik hier elke dag misschien wel een half uur mee bezig + de extra afleiding die Google en het surfen op internet met zich meeneemt. (voor je het weet ben je weer een uur verder)

Nog wat andere headlines van Seo Rank Monitor

 • Keywords tracken in Google, Bing & Yahoo
 • In een oogopslag posities tracken van je concurrenten en vergelijken met je eigen posities
 • Link Google analytics aan Seo Rank Monitor en jouw keywords
 • Bekijk welke keywords de moeite waard zijn met de “Keyword Value Feature”
 • Bekijk domein stats: links, geรฏndexeerde pagina’s en gemiddelde keyword positie
 • Bekijk grafieken van je historie (zeer cool)

Natuurlijk kun je dit allemaal handmatig gaan doen, maar deze tool doet dit vervelende werkje gewoon voor je. Ik zal hieronder even een kijkje geven in de keuken van Seo Rank Monitor.

Dashboard Seo Rank Monitor

Als je inlogt krijg je een leuk overzichtje te zien van al je posities in Google en de historie in weken. Hoe kan het ook anders, deze tool gebruik ik voor eiwitpoeder.nl. (onze webwinkel in sportvoeding)

Dashboard Seo Rank Monitor

Voeg je URL toe en voer jouw keywords in en laat het hele spul even een weekje lopen. Onderstaande overzicht krijg je dan voor al je keywords:

Keyword Tracking in Seo Rank monitor

Voeg je “collega” webwinkels toe en bekijk gemakkelijk hoe je het doet in een vergelijking ๐Ÿ˜‰

Collega's vergelijken in Google

Gratis Proberen

Bovenstaande screenshots zijn allemaal mooi natuurlijk, maar het is nog toffer om je eigen data te zien in de grafieken / tabellen van Seo Rank Monitor. Je kunt Seo Rank Monitor een maandje gratis proberen. Ik zou het zeker doen, het kost in eerste instantie niks ๐Ÿ˜‰ Ik kan / wil niet meer zonder. Heb je zelf ervaring met Seo Rank Monitor of met een andere tool die misschien hetzelfde doet? Vind je het onzin om dit bij te houden of heb je er gewoon iets over te zeggen? Barst los.

edit 21 december: Heb contact gehad met Sakoo (de bouwer van deze tool), en heb een kortingscode kunnen bemachtigen voor webwinkel blog lezers! ๐Ÿ˜‰ Vul de kortingscode “wwb” in en je ontvangt $10 dollar vaste maandelijkse korting. Dat scheelt dus $120 dollar per jaar. Woeiii!

24 comments…

 • Guido Jansen 20 december, 2009, 23:10

  Lijkt me een erg handige tool! Zal er zeker eens naar kijken. Heb me er altijd al over verbaasd dat Google niet zรฉlf een dergelijke tool in de aanbieding heeft (bij Webmaster tools of Analytics bijv.).

  Reply
 • Jens Swelson 21 december, 2009, 02:40

  Hoeveel kost het als je een abonnement wilt? Dat mis ik in je artikel. Ik ga het binnenkort eens uitproberen, was al een tijdje op zoek naar zoiets.

  Reply
 • Mitch 21 december, 2009, 08:40

  @ Jens: Je zal het ongetwijfeld al wel gevonden hebben, maar het basis pakketje begint bij 19 dollar per maand, het pro pakket is 39 dollar per maand. Ik vind het niet echt goedkoop, maar nogmaals, ik wil eigenlijk niet meer zonder, het is een gemis als ik het niet heb, dus ik betaal het maar dan ๐Ÿ˜‰ Voor een autoresponder ben je het ook kwijt, en zo kan ik nog wel meer dingen noemen. Ik heb zoiets, als je het uit kunt besteden, PRIMA!

  Reply
 • Dave 21 december, 2009, 09:37

  Hi Mitch, is er ook een export functie ?

  Dave

  Reply
 • Mitch 21 december, 2009, 09:51

  @ Dave: Hoewel ik het zelf niet gebruik is die er wel degelijk. Naar .csv file ๐Ÿ˜‰

  Nieuwsgierig, waarom exporteren?

  Reply
 • Dave 21 december, 2009, 10:06

  Was ik net achtergekomen door even in te tekenen ๐Ÿ˜ฎ

  Het enige wat ik nog mis is welke pagina’s voor welke keywords ranken.

  Exporteren omdat mijn ‘seo plan’ (tracken rankings, linkbuilding, etc) in een excel zit ๐Ÿ˜ฎ en ik heb graag alles bij elkaar om een snel overzicht te krijgen..

  Dave

  Reply
 • Mitch 21 december, 2009, 10:30

  De interesse was dusdanig gewekt dat je direct maar een account hebt aangemaakt. ๐Ÿ˜‰

  Welke pagina’s voor welke keywords is wel een goeie ja. In principe weet ik dat wel uit mijn hoofd als ik mijn lijstje met keywords zie.. maar toch, wel een goede ja! Op zich is dit wel de tofste tool die ik gezien heb voor het ranken van keywords, dus misschien eens mailen of dit soort functies er niet in kunnen. Dat maakt het dan helemaal af.

  PS; ik snap je “seo plan”, dat heb ik dus ook wel gedaan in het verleden, maar ik ben niet zo’n doorzetter, haha

  Reply
 • Dave 21 december, 2009, 10:51

  Als ons werk makkelijker kan gemaakt worden zijn we er altijd als de kippen bij..

  Ik zag dat de tool van NL makelij was, weet je toevallig ook wie erachter zit ?

  Worden de KW’s op auto basis gechecked of kan je dat ook handmatig in gang duwen ?

  Dave

  Reply
 • Sakoo 21 december, 2009, 11:08

  @Dave & Mitch: die optie is er al aanwezig, wellicht zien jullie wat over het hoofd maar bij mij, onder elke gevonden keyword staat een link “Found Page” naar de pagina die rankt.

  Reply
 • Sakoo 21 december, 2009, 11:10

  @Dave: Ik zit erachter, keywords worden auto gechecked, maar de check wordt 24/7 uitgevoerd dus alle nieuwe keywords worden on the fly gecontroleerd.

  Reply
 • Mitch 21 december, 2009, 11:34

  Onze vriend Saku / Sakoo zit achter dit magnefieke tooltje, zoals hij zelf al aangeeft ๐Ÿ˜‰

  Reply
 • Dave 21 december, 2009, 11:53

  @Sakoo Er stonden nog geen posities bij maar inderdaad zichtbaar nu. Ik ben wel vergeten om de kortingscode in te vullen, kunnen we daar nog iets aan doen ๐Ÿ˜ฎ ?

  Dave

  Reply
 • Sakoo 21 december, 2009, 11:56

  @Dave, helaas, je zou wel kunnen je subscription cancellen en een nieuwe account aanmaken met een kortingscode.

  Reply
 • Jens Swelson 21 december, 2009, 12:11

  @ Mitch: Jup ;-). Het is op zich ook wel interessant. Vooral als je het mee kan nemen in je bedrijfskosten. Misschien dat ik er later nog eens gebruik van ga maken.

  Reply
 • Mitch 21 december, 2009, 12:44

  @ Jens: En het leuke van een blog als webwinkelblog is dat je nu ook korting krijgt op deze tool. $10 dollar per maand! Vul wwb in als code.

  Reply
 • Sander 21 december, 2009, 17:32

  Je maakt jezelf weer onsterfelijk Mitch!

  Reply
 • Bram 22 december, 2009, 07:50

  Wederom een goeie post Mitch!

  Reply
 • Niels 22 december, 2009, 20:53

  SuperTool, ga ik zeker gebruiken binnenkort.
  Heel tof dat je kan zien wat de collega’s doen ๐Ÿ™‚
  Kan je weer leuke goals aan hangen.

  Kan je per account meerdere website’s instellen?

  Reply
 • Niels 22 december, 2009, 20:55

  Duh.. je kan natuurlijk andere domeinen instellen als ‘concurent’ of gewoon die van jezelf.

  Super goed stukje weer Mich, jij weet de pareltjes wel te vinden.

  Reply
 • Elja Trum 8 januari, 2010, 11:09

  Ziet er professioneel en uitgebreid uit, deze tool. Omdat we zelf deze vraag ook wel eens kregen van onze klanten hebben wij een gratis tool gemaakt die we aanbieden op onze website:

  http://www.directshop.nl/pageranktracker/

  Het is niet zo uitgebreid als Seo Rank Monitor, maar wellicht voor sommigen al voldoende. ๐Ÿ™‚

  Reply
 • Webshop ontwikkeling 23 januari, 2010, 11:20

  Woow. mooie tool, ik gebruik tot zover eigelijk altijd Rank Tracker van seo toolbox. ook een fijne tool, maar zo webbased is zeker ook lekker!

  Reply
 • Tom 10 juni, 2011, 22:08

  Handige tool; daar ga ik zeker gebruik van maken!

  Dank,
  Tom

  Reply
 • Brendan 14 september, 2011, 09:34

  Heel erg handig. Dank je wel, zo kunnen we makkelijk zien hoe we ervoor staan.:)

  Groetjes, Brendan

  Reply
 • nikolai 7 december, 2011, 13:06

  Als je hem vergelijkt met market samurai, beter of?…

  Reply

Leave a Comment