Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Waar het naar toe kan groeien – deel 3

Na al het gezeur rondom mijn laatst geplaatste bericht dan maar weer verder met mijn eigen verhaal. Ik heb nog steeds mixed feelings over het bericht en zal het uiteindelijk binnenkort waarschijnlijk verwijderen. Denk dat het goed is als ik verder inderdaad iets minder mijn persoonlijke kwesties post en het blog wat meer ga professionaliseren. Er komen ook geen mails en telefoontjes meer binnen op onze klantenservice van eiwitpoeder.nl – dus denk dat het probleem verholpen is.

2007

In 2007 nam ik mijn eerste “grote” beslissing in mijn eenmanszaak eiwitpoeder.nl – namelijk het betrekken van een complete vreemde die ik alleen nog maar had gesproken via internet. Via zijn toenmalige weblog ulco.nl kreeg ik contact met Ulco Wierenga over het optimaliseren (SEO) van mijn webwinkel. Hij schreef veel over SEO. Tegenwoordig doet iedereen aan SEO. Elk marketingbedrijf neemt SEO erbij als een soort van bijproduct. Een lachertje in mijn ogen maargoed. Door zijn weblog kreeg ik het idee dat Ulco in ieder geval over een ontzettende hoeveelheid kennis beschikt die ik goed kon gebruiken. Na wat gratis tips te hebben ontvangen van zijn kant gingen mijn rankings omhoog. Ik wilde nog meer tips, maar voor niks gaat de zon op ๐Ÿ˜‰ Ulco stelde voor om zich in te kopen en een percentage van de aandelen over te nemen in ruil voor levenslange marketinginspanning van zijn kant.

Na een ontmoeting in Utrecht heb ik nog eventjes nagedacht maar dacht “F#ck it, ik doe het gewoon”. Als je niet kunt delen kun je ook niet vermenigvuldigen is een uitspraak die ik van huis uit had meegekregen. Het avontuur naar betere search engine rankings begon. Dat betere scores in Google ook meer omzet met zich meebrachten heb ik geweten. De omzet groeide flink door, en na mijn stage van school die eindigde in de zomer van 2007 moest ik kiezen. Ga ik fulltime mijn internetavontuur in, of blijf ik school volgen waardoor ik te weinig tijd kan besteden aan mijn webwinkel. Ik koos voor het eerste, en natuurlijk heb ik hier nog steeds geen seconde spijt van.

2008

Het jaar dat ik uit huis ging. Ik kocht in februari 2008 mijn appartement in de binnenstad van Breda. Met uitkijk op het park aan de rechterkant, en aan de linkerkant de KMA. Op het balkon aan de achterkant heb ik uitzicht op de kerk in Breda die op de grote markt staat. Een perfecte spot. Het ging ook gewoon niet langer bij mijn ouders thuis. De voorraad van mijn webwinkel stond overal, in 2 kamers, de berging en later ook het tuinhuis. Ik deed toch al wel 25 bestellingen per dag, en elke dag was het weer vliegen door het huis heen tot grote onrust van mijn ma. Toch hielp ze wel eens mee als ik ruimte te kort had in mijn peugeot 206 en kreeg ze toch ook echt wel door dat het serieus werd. Leuk om te zien! Bij de aankoop van mijn appartement heb ik ook direct een bedrijfspandje in Breda aangekocht. Met 120 m2 kon ik hier naar hartenlust groeien.

Supertof aan de ene kant, maar aan de andere kant nemen dit soort beslissingen wel een financiรซle strop met zich mee. Bij pa en ma thuis werd alles lekker gefinancierd, nu moest ik voor mijzelf gaan zorgen. Als eiwitpoeder.nl twee dagen slecht draaide begon ik me alweer ongerust te maken. “Het zal toch niet afgelopen zijn?”, “Wat moet ik dan?” zijn dan een beetje de dingen die door je hoofd heen spoken. Ik besloot me meer te verdiepen in het opzetten van passief inkomen.

Eigenlijk gebeurde er in 2008 verder weinig spannends. Ik heb de binnenkomende telefoontjes uitbesteed aan telefoonaanname zodat ik zelf bezig kon zijn met inpakken en het verbeteren van de site, continue lezen over webwinkels, testen, kennis vergroten, nieuwe acties kon bedenken etc. Ik kreeg steeds meer voorraad en ging ook verder met mijn assortiment in de diepte.

2009

Dit jaar kende hoogte- en dieptepunten. Het kan natuurlijk niet allemaal alleen maar goed gaan. Alles ging namelijk op rolletjes tot Juli 2009. Ik kreeg het zo druk met inpakken van de pakketten dat er een punt kwam dat ik me afvroeg of het wel zo slim was wat ik deed. Elke dag moest ik vroeger beginnen met het inpakken van de bestellingen. Begon ik eerst om half 5 om de bestellingen om half 7 bij een TNT businesspoint af te leveren. In Juni stond ik dikwijls al om 1 uur in de middag aan de inpaktafel. Ik deed geen acties meer omdat ik “bang” was dat ik de volgende dag dan om 9 uur in de ochtend stond in te pakken. Het werd gewoon allemaal te veel. En dan sta je op een punt dat je iemand aan moet nemen, of iets anders moet gaan bedenken. Ik koos voor fulfilment bij e-warehousing. Ik heb veel fulfilmentdiensten de revue laten passeren, maar e-warehousing sloot het beste aan bij mijn denkwijze. Verder heb ik mijn peugeot 206 ingeruild voor een bestelbusje. Tot zover de hoogtepunten van 2009..

De dieptepunten komen volgende keer plus natuurlijk de absolute hoogtepunten van 2010 zoals bv. de eerste โ‚ฌ10.000 euro dag.

15 comments…

 • Harmen 10 juni, 2010, 19:00

  Mitch, vindt het geweldig om je blog bij te houden. Ben zelf door jou ook steeds specifieker en beter gaan werken met mijn webwinkel (helaas, die van mijn baas die ik gemaakt heb).

  In het najaar komt er wel een project voor mijzelf en kan alle tips ontzettend goed gebruiken!

  Wacht alweer met plezier op je volgende post!!

  Vr.gr. Harmen

  Reply
 • snorrr 11 juni, 2010, 11:29

  Leuk bericht, wat mij betreft mag het volgende deel nog verder in detail gaan. Je leest hier zo snel doorheen en dan is het klaar.

  Wat de persoonlijke dingen betreft. Informatieve post zijn altijd goed, maar het delen van je eigen praktijkervaring maakt je blog uniek en maakt het leuk voor de startende webwinkelhouder. Dus ga vooral zo door en meer posten mag altijd ๐Ÿ™‚

  Reply
 • Mitch 11 juni, 2010, 12:47

  Leuk om te horen dat de posts lekker doorlezen! Het toch al 2 jaar stug doorbloggen heeft mijn schrijfstijl denk ik iets verbeterd, dus dat is tof.

  Verder zal het volgende stuk wat meer details bevatten, mijn geheugen is niet zo best wat dat betreft. Vanaf eind 2008 lukt het me allemaal redelijk om terug te halen wat er gebeurd is. Voor die periode zijn het meer flarden en hele leuke of juist minder leuke dingen die je onthoud. Van 2009 en natuurlijk 2010 hebben ik nog wel wat verse details. ๐Ÿ˜‰

  Anyway, altijd leuk om reacties te lezen dus als iemand iets kwijt wil: DOEN!

  Reply
 • Dave 11 juni, 2010, 15:36

  Klinkt allemaal bekend in de oren. En wat je het eerste jaar (jaren) meemaakt, dat zijn dingen die eigenlijk nooit meer te overtreffen zijn.

  Toen ik voor het eerst een item verkocht dat iets meer dan 600 euro kostte was het 2 dagen feest ๐Ÿ˜ฎ Als er nu iemand iets koopt van +1000 euro heb je iets van “leuk..waar was ik nu ook alweer gebleven..”.

  Die eerste verkoop van 600 en het extase gevoel is me altijd bijgebleven..al de rest wat volgde eigenlijk niet meer of minder …

  Die 10.000 euri dag zal je ook niet gauw vergeten denk ik ๐Ÿ™‚

  Reply
 • Dennis 11 juni, 2010, 15:37

  Vooral een stuk positiever dan de vorige blog posting op deze site ๐Ÿ˜‰

  Reply
 • Stefan 15 juni, 2010, 09:36

  Wow! En die is mooi ja: “als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen”..

  Reply
 • Jens Swelson 15 juni, 2010, 13:15

  Het is inderdaad leuker als je wat meer details vertelt. Als ik persoonlijke berichten schrijf, schrijf ik ze vaak in verschillende delen. De ene keer herrinner je je andere dingen dan de andere keer.

  En nog een vraag: waarom heb je panden gekocht? Denk je niet dat je er snel uitgroeit? Dan zit je daar met het gedoe met je hypotheek e.d.

  Reply
 • Mitch 15 juni, 2010, 13:30

  @ Jens: Dit is deel 3 – dus ik deel het al op in stukken. ๐Ÿ˜‰

  Maarre ik ga de posts nog steeds verder uitbreiden – ook leuk voor later.

  Ik ben al uit mijn pand gegroeid, heb nu 2 panden naast elkaar. Het eerste pand gebruik ik nu alleen om samen met mijn collega’s te werken, dat werkt beter als vanuit huis werken – het tweede pand is showroom voor ons Chinees hardsteen + mijn meubels.

  Reply
 • Niels van der Voort 16 juni, 2010, 09:54

  Hi Mitchel,
  Leuk om te lezen weer, is heel hard gegaan bij jou.
  10k is inderdaad een hoogtepunt. Ik had zelf ook een soort gelijk hoogtepunt alleen nog lang niet in 1 dag ๐Ÿ˜‰

  Reply
 • Trouwartikelen 17 juni, 2010, 01:11

  Hi Mitch,

  Mooie blog weer! Ben erg benieuwd naar deel 4.

  gr Stefan

  Reply
 • Niels 17 juni, 2010, 19:22

  @iedereen en @Mitchel
  welke accountant heb jij?
  weet je nog een goede in omg. Breda?

  Reply
 • Mark 21 juni, 2010, 06:56

  Hey Mitch,

  Leuke blog weer, mooie successtory, hoop over een paar jaar ook zoiets te kunnen vertellen ๐Ÿ˜‰

  Gr
  Mark

  Reply
 • Willem van der Velden 19 september, 2010, 19:44

  leuk zo het verhaaltje. ik wil me ook eens wat verder gaan verdiepen in het webwinkel wereldje.
  om het serieus aan te pakken nog tips/links naar sites of info materiaal?

  Reply
 • Pheifer 11 november, 2010, 10:13

  Mitch, zeer interessant en herkenbaar! Ik zie uit naar de volgende blogs

  Reply
  • Mitch 22 november, 2010, 15:36

   We doen ons best ๐Ÿ˜‰

   Reply

Leave a Comment