Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

WooCommerce is gelanceerd

Woensdag 28 September kreeg ik een mailtje in mijn inbox: “WooCommerce Has Arrived & It’s Free!” Ik snel kijken natuurlijk. Het hele WooCommerce ding stond al veel eerder gepland om uitgebracht te worden maar het heeft wat tegen gezeten.

Woo Commerce LogoEr is een heel ding gaande in de blogosphere (wat een mooi woord, WIKI: The blogosphere is made up of all blogs and their interconnections.) omdat de mensen achter Woo twee medewerkers en een stuk broncode overgenomen hebben van Jigoshop. De vraag is nu of dat dit ethisch verantwoord is of niet. Echter het staat nu al vast dat de mannen achter Woo binnen de lijntjes hebben gekleurd van wat mag, en ze dus niet strafbaar zijn of iets dergelijks.

Die hele commotie zal mij echt mijn kont roesten. Wat ik wil is een goed en gemakkelijk e-commerce product op basis van WordPress.

WooCommerce vs Shopp vs WP e-commerce

Voor als je het nog niet door had. WooCommerce is een gratis e-commerce plugin op basis van WordPress. Nu zijn er al een aantal e-commerce plugins voor WordPress (zoals WP e-commerce en Shopp), maar uiteindelijk ben ik hier nooit echt ver mee gekomen. In het verleden heb ik geprobeerd mijn booglampen site om te zetten van Magento naar een WordPress winkel maar zonder echt succes.

Ik ben natuurlijk fan van Magento door de vele mogelijkheden. Maar als je gewoon een simpel winkeltje wil openen met hooguit 10 artikelen dan is Magento echt overkill.

Eerste indruk Woocommerce

Op eerste ogenblik ziet Woocommerce er redelijk strak uit. Ook de functionaliteit is voldoende voor een simpel winkeltje. Zelf ga ik het gebruiken voor onze chinees hardsteen website. Zeer binnenkort komt er een nieuwe versie van deze site, met hierin een klein winkeltje met onze hardsteen onderhoudsproducten.

Het grote gemis is nu nog een iDEAL koppeling, maar als iedereen nu even een vote achterlaat om iDEAL zo snel mogelijk in WooCommerce te integreren dan hebben we wellicht kans dat ze dit op korte termijn wel oppakken.

Mijn altijd werkende ideeën / ondernemersgeest

Direct als een mailtje als deze binnenkomt denk ik, hmmmm wat kan ik hiermee. Is er nog ergens een kans? En ja hoor, woocommerce.nl is nog vrij. (en heb ook direct maar de .net geregistreerd voor eventueel een engelse site) Zodoende ga ik denk ik maar het proces bijhouden via een blog wanneer ik het shopje voor goedkoop hardsteen via Woocommerce ga opzetten en inrichten. Kleine moeite voor mij.

Wat ik daar dan verder mee kan? Bezoekers trekken, ze laten zien dat Woocommerce een leuk platform is als je een klein shopje wilt beginnen en ze vervolgens via een affiliate link doorsturen naar de templates en themes van Woocommerce.(*) Jongens, het is allemaal zo simpel..

Het is weer een kleine niche waar je zo 100+ dollar per maand mee kunt verdienen. Kun je weer mooi je Gas / Water / Licht van betalen elke maand. Of uit eten gaan natuurlijk. 😉

(*) ALERT: Mocht je net als ik interesse hebben in WooCommerce en het willen proberen, en je zou toevallig een template kopen nadat je op deze link heb geklikt dan krijg ik daar een kleine commissie over. Als je dat heel erg vind, of je gunt het me niet, dan moet je de link niet aanklikken.

30 comments…

 • Tom 1 oktober, 2011, 16:51

  Lekker (voor jou) dat je de domeinnaam hebt geclaimed 😀 ! Ik probeer dat ook al een lange tijd, maar nog nooit had ik zo’n domeinnaam op .nl .net of een ander relevante extensie. Achja hopelijk heb ik eens geluk, het voelt dan toch of je een leuke prijs hebt gewonnen (lijkt mij).

  Gr. Tom

  Reply
  • Mitch 2 oktober, 2011, 08:04

   Het is niet echt een kwestie van geluk. Het is meer je ogen open houden in de niches waar je interesse ligt en wanneer er iets nieuws uitkomt hierop inspringen.

   Iedereen had dit domeinnaam kunnen registreren. Waarom ben ik eerder? Geen idee… Maar heeft niks met geluk of special powers te maken. Gewoon kansen zien en actie ondernemen.

   Reply
 • Online Sieraden 2 oktober, 2011, 11:09

  Oei, ja ik hou enorm veel van Wordpress maar.. ik durf het ‘risco’ van een shop gebouwd in Wordpress niet echt aan 🙂

  Reply
 • Ronald 2 oktober, 2011, 11:23

  Haha geweldig! Zo heb ik zelf twee weken terug een .nl domein geclaimed (zonder lelijke streepjes) voor een van de nieuwste HTC’s die binnenkort uitkomt.

  Reply
  • krachttraining 2 oktober, 2011, 21:16

   Kan je beter iets claimen in combo met iphone5 of iphone4s 😉

   Reply
   • Ronald 3 oktober, 2011, 10:54

    Misschien wel, misschien niet, verwacht dat het daar iets moeilijker zal zijn om goed te scoren in google. 😉

    Reply
    • Ronald 11 oktober, 2011, 07:29

     Om hier nog even op terug te komen, gister mijn allereerste affiliate sale ever gemaakt! Feels good! 😀

     Reply
 • Patrick 6 oktober, 2011, 22:29

  Hoi Mitch,

  Ik ben met je eens dat Woocommerce er op het eerste gezicht goed uit ziet en ik had een ook een blij gezicht. Nadat ik een downloadable product had ingegeven en paypal ( normaal of via sandbox ) had geactiveerd werd mijn gezicht telkens somber-der …
  Het is mij nog niet gelukt na een betaling via PayPal ook werkelijk een product te downloaden ( de encrypted link werkt niet )

  Heb je daar misschien ervaring mee – is het jouw wel gelukt ?

  groetjes Patrick

  Reply
 • Edwin 18 oktober, 2011, 00:27

  Twee dagen geleden werd aangekondigd dat iDeal vanaf november beschikbaar zal zijn in de WooCommerce theme’s 😉

  Reply
  • Mitch 18 oktober, 2011, 09:11

   Kicke he! Stiekem hoop ik nog een beetje dat ik er een aandeel in heb ook. Er komen best veel bezoekers op de term Woocommerce en Woocommerce iDEAL binnen. 😉

   Keek net weer even op je site. Wat vet zeg… pfffff… A skate illustration. Ziek!

   Reply
   • Edwin 18 oktober, 2011, 11:44

    Het was wel grappig om te zien in het overzicht dat iDeal zoveel verzoeken ontving inderdaad.

    Wat is nu je mening betreffende een goede basis.. Magento (ik ben gisteren begonnen met je 7 daagse cursus) of Woocommerce..?

    Reply
 • Edwin 18 oktober, 2011, 11:22

  Als je ook een beetje van snowboarden houd raad ik je aan “The Art of Flight” trailers te checken 😉 En daarna heeeeel snel te downloaden in 1080P vanuit iTunes want dat is zo’n beetje de mooiste snowboard film ooit…

  Ik las overigens ook dat je nog wel eens skate… Toevallig zin om eens een groepje “veteranen” te joinen naar skatepark Area51 (Eindhoven). Allemaal gasten tussen de 30 en 40 jaar dus lekker mellow.

  Reply
 • Remco Tolsma 21 oktober, 2011, 15:57

  Voor alle WooCommerce gebruikers die niet kunnen wachten tot november. We hebben vandaag de iDEAL ‘payment gateway’ voor WooCommerce toegevoegd aan de Pronamic iDEAL plugin. Deze kan per direct eenvoudig en snel geïnstalleerd worden op elke WooCommerce webwinkel.

  Reply
  • Mitch 23 oktober, 2011, 21:59

   Kan er geen kopietje af 😉

   Reply
 • sam 24 oktober, 2011, 11:05

  Staat Woothemes het wel toe om een domeinnaam te registreren en te gebruiken voor affiliate sales? Ik lees altijd overal dat dit niet is toegestaan.

  Reply
 • Thomas van der Beek 23 november, 2011, 16:27

  Er is nu ook een iDeal gateway via Mollie beschikbaar. Zie http://www.woothemes.com/extension/ideal-mollie/

  Reply
 • Bart van den Belt 11 januari, 2012, 22:49

  Tuurlijk joh, ik had de plugin al willen kopen maar heb het toch maar even via je linkje gedaan. Toch weer een paar knaken verdiend.

  Reply
  • Mitch 11 januari, 2012, 23:39

   Hey Bart, Kicke, maar in principe is de plugin gratis!? Dus heb je een template gekocht dan? Ben nu trouwens bezig met het opzetten van http://www.woocommerce.nl

   Reply
 • Erik 17 januari, 2012, 22:05

  Op welke theme is goedkoophardsteen gebasseerd Mitch? Zie op woocommerce.nl dat je diverse themes hebt geplaatst. Zou je ze ook eventueel kunnen reviewen. Jouw ervaring met de themes is van grote waarde voor ons! thnx…

  Reply
  • Mitch 17 januari, 2012, 22:08

   Is op basis van het Simplicity theme uit mijn hoofd.

   Heb nog niet veel ervaring met verschillende themes. Tja, en wat is reviewen….. Alles wat ik zie aan een theme, dat kun je zelf ook wel zien denk ik?

   Of hoe had je reviewen in gedachte?

   Reply
 • Wouter 30 januari, 2012, 13:41

  Is er al een koppeling met een verzender? PostNL of DHL? Misschien UPS? Of is dat allemaal niet nodig?

  Reply
 • Wouter 30 januari, 2012, 13:42

  En zie je de status van de betalingen in de backend? Of moet je steeds je bankrekening checken? Ik kom er niet achter op de Wootheme website…

  Reply
 • Uko 20 maart, 2012, 12:15

  Kan iemand mij vertellen tot hoeveel producten een Wordpress Woocommerce shop interessant is? Magento vind ik namelijk een te grote investering qua tijd.. Ik verwacht ongeveer 100 tot 150 willen inzetten. Is dit goed te doen?

  Reply
  • Mitch 20 maart, 2012, 12:18

   Denk dat dit wel te doen is hoor!

   Reply
   • Uko 20 maart, 2012, 12:36

    Ok thanks! Dan gaan we er binnenkort mee los!

    Reply
    • Tist 19 april, 2012, 11:54

     Wat zou het probleem kunnen zijn met enkele honderden producten?
     Nog een ander vraagje:
     Is het mogelijk CSV bestanden te importeren, zodat je niet steeds elk item manueel moet invoeren?

     Reply
 • Uko 1 oktober, 2012, 16:53

  Er zijn wel wat haken en ogen aan het gebruik van WooCommerce. Met name het gebruik van product-filters (selecteer op hoogte/breedte is niet aanwezig). Toch staat de webshop bijna klaar met ruim 500 producten.

  De snelheid ten op zichtte van Magento is hilarisch! iDeal zit er nu in en via TableRates kun je ook eenvoudiger verzendkosten opgeven en laten berekenen.

  Simpelweg perfect voor de kleinere webshops!

  Reply
 • Peter 4 oktober, 2012, 13:49

  We gebruiken al een aantal jaren een lekker draaiende Magento webwinkel met een NL-domein. Nu willen we een zelfde soort winkel in Woocommerce gaan koppelen aan een BE-domein. Weet je of er plugins bestaan die de producten uit een Magento-webwinkel halen en die ik dan weer makkelijk kan gebruiken in mijn Woocommerce-website?
  Scheelt me dubbele acties bij aanpassingen

  Reply
 • Uko 9 oktober, 2012, 14:07

  @Peter,

  je zou dan moeten gaan werken met een XML denk ik. Ik heb alleen nog niet gekeken of die mogelijk bestaat, voor zowel import als export geen idee.

  Reply
 • Sander 26 september, 2013, 00:10

  Leuk dat je nu ook op eiwitpoeder.nl WooCommerce gebruikt! En ik zie dat je webwinkelblog weer bent gestart. Ik ben benieuwd naar je eerste blogs na 2 jaar stilte op webwinkelblog.

  Reply

Leave a Comment