Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

De 6 Magento Extensions Die Ik Gebruik

De e-mailtjes die ik krijg over welke magento extensions ik gebruik / kan aanraden zijn niet meer op 2 handen te tellen. Elke week komt er wel eentje binnen waaien. Nou vooruit, bij deze de extensions die ik zelf gebruik en waar ik dus ervaring mee heb.

Dit artikel gaat over extensions (add-ons) voor Magento. Je kunt dit vergelijken met plugins voor WordPress. Heb je geen webwinkel, of gebruik je geen Magento dan heb je aan dit artikel niet zoveel.

Aheadworks

De grootste leverancier van Magento extensions voor mij is Aheadworks geweest. Alles wat hun maken qua extensions lijkt in eerste instantie heel cool. Zoals je hieronder kunt zien in het korte filmpje heb ik een hoop extensions bij Aheadworks gekocht. Bij deze kan ik je vertellen dat je voor de meeste extensions beter je geld in je zak kan houden. 😉 Loont het toch de moeite om internet miljonair te lezen. (TIP: Het filmpje kan ook fullscreen)

Helaas is dit filmpje niet meer online.

Mijn top extenions lijstje van Aheadworks welke ik absoluut aan zou schaffen en gebruiken zijn.

 1. Advanced Reports
 2. Product Questions
 3. Knowledge Base

Advanced Reports

Advanced Reports is een supercoole rapportage functie in de admin van Magento. Het standaard verkooprapport voldoet ook wel, maar je moet altijd je statistieken refreshen. Daarnaast kun je verder weinig uit de standaard rapporten halen. De Advanced Reports extension geeft nuttige informatie weer zoals de verkoop per dag van de week, verkoop per uur, meest verkochte product. En zelf heb ik nog een extra pack aangeschaft waarbij ik kan zien hoeveel van mijn bestellingen door nieuwe klanten vs terugkerende klanten gedaan worden.

 

Product Questions

Product Questions gebruik ik binnen eiwitpoeder om vragen over producten te ordenen per product. Ook scheelt het in klantenservice, aangezien klanten hier al kunnen teruglezen wat andere klanten gevraagd hebben. Voor een voorbeeld zie de vraag en antwoord sectie voor Whey Premium. Er zijn waarschijnlijk mooiere oplossingen voor hedendaags, maar ik gebruik deze nog steeds.

Knowledge Base

Heb ik gebruikt voor xenon.nl om de veelgestelde vragen in kaart te brengen.

 

Aitoc

Een andere extension leverancier waar ik het nodige heb aangeschaft is Aitoc. Hieronder de extensions die de moeite waard zijn. Echter er is iets waar ik je voor moet waarschuwen.

Zelf ben ik niet echt een code kraker. Ik kan PHP lezen en een beetje schrijven, maar echt heel veel verstand heb ik er niet van. De jongens van Realvine en MediaCT echter hebben mij verteld dat de extensions van Aitoc enorm slecht in elkaar zitten, met daarnaast beveiligingssystemen (license options) die gelinkt zijn aan hun eigen server. Dat wil zeggen als hun server plat ligt, dat jouw site ook niet goed functioneert.

Ik heb veel problemen gehad met de extensions van Aitoc, en de service is ook niet echt goed. Desondanks hieronder de extensions die ik gebruik.

Review Booster

Deze extenion stuurt een mailtje naar elke klant die besteld heeft met de vraag of hij / zij een review wil invullen. Voor mij is review booster een enorm handige extension die ik nog steeds gebruik. Sommige klanten vinden hem irritant. Maar dat zijn er maar enkele.

Shop By Brands

Ooit afgevraagd hoe je aan die coole fabrikant pagina’s komt? Shop by brands is het antwoord.

Simplify Bulk Order Processing

Een echte must-have voor als je meer orders gaat draaien. Zonder deze extension moet je elke order handmatig openen, hem verzendklaar maken en processen. Een arbeidsintensief karwei. Met behulp van deze Simplify Bulk Order Processing extension krijg je in je order scherm bij acties een paar extra opties. Zo kun je dus alle orders selecteren die klaar zijn om verzonden te worden en met 1 druk op de knop zeggen dat hij een factuur en zendingsbon moet creëren.

Conclusie

That’s it. Je hoeft helemaal je winkel niet vol te duwen met extensions. Het maakt je Magento nog trager als dat hij al is, wanneer je geen goede hosting gebruikt ;-), en de kans is groot dat je fouten krijgt in je installatie door extensions die niet goed met elkaar samenwerken.

Ik weet dat er mensen zijn die de ene na de andere extenion installeren. Ze zien Magento Connect als een grote snoepfabriek. Maar bedenk jezelf voordat je een extension installeert of je hem wel ECHT nodig hebt. Ik kan niet meer zonder Advanced Reports en Simplify Bulk Order Processing, maar om een succesvolle Magento shop te draaien heb je niet veel nodig!

Welke extensions gebruik jij waar je absoluut niet meer zonder kan? Laat het weten door een reactie achter te laten, ik ben benieuwd.

29 comments…

 • Ide 12 augustus, 2011, 09:40

  Ik gebruik voorral extensies van Mindstretch, de verzendmodules voor TNT en better invoice layout.

  Ze zijn niet zo duur en Nederlandstalige support is ook handig 🙂

  Verder heb ik alleen nog wat extensies voor betaalsystemen en een nieuwsbrief koppeling.

  Reply
 • Tom 12 augustus, 2011, 09:49

  Over dit onderwerp wilde ik je net mailen :). Ik denk dat ik die bulk order extension ga bestellen was al opzoek naar zoiets. Btw misschien weer een ideetje voor je: update je hangmatwebwinkel cursus naar 1.5 en Misschien laat zien hoe dat moet (5 minuten werk) midels onze hostingprovider die het ook gedetailleerd uitlegt, maar zonder video. Ik heb opnieuw een webshop gebouwt en je cursus is verouderd het is nu veeeeel makkelijker met wat extensions enzo. (onestepcheckout bijv hoef je niets meer in aan te passen in de code en zo waren er nog een paar dingen. Gr. Tom

  Reply
  • Mitch 12 augustus, 2011, 10:00

   Geen idee welke hostingprovider je zit?

   Wat betreft de cursus. Weet niet wanneer ik de cursus ga updaten, moet natuurlijk wel, maar is weer een hoop werk met nieuwe video’s etc. Heb mijn tijd nu voor andere dingen nodig.

   Welke site heb je? Zomaar benieuwd.

   Reply
 • Tom 12 augustus, 2011, 10:30

  Skyberate natuurlijk

  Reply
 • Patrick 12 augustus, 2011, 14:14

  wij hebben ook een aantal extensies van Aitoc gehad. Ze zijn nu allemaal verwijderd, niets als problemen. Daarin tegen de modules van aheadworks hebben we wel een paar en niet alleen werken ze, maar ook de support is perfect.

  Reply
 • Maureen 12 augustus, 2011, 14:35

  Hallo Mitch,

  Gebruik je one stop checkout niet meer? Zie hem hierboven er niet tussen staan.

  @Tom,ik ben nog een magento-leek. wat moe(s)t er dan in de code aangepast worden? Is het nu dan echt een kwestie van installeren en klaar? Had nl juist begrepen dat er juist nogal veel configuratie aan deze ext zit en wil deze daarom nu niet aanschaffen.

  Gr, Maureen

  Reply
  • Mitch 12 augustus, 2011, 14:50

   Hey Maureen, Voor eiwitpoeder heb ik OSC nooit gebruikt.

   Wel voor mijn andere sites zoals xenon.nl etc. Ik ben hem eerlijk gezegd er vergeten bij te zetten.

   Ik keek puur en alleen naar mijn eiwitpoeder.nl extensions.

   Reply
   • Maureen 13 augustus, 2011, 19:33

    Haha, kan gebeuren 😉

    Mag ik vragen waarom je OSC niet gebruikt voor eiwitpoeder.nl? En is/was deze plugin echt zo omslachtig om te configureren?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Maureen

    Reply
 • M. van de Kerkhof 12 augustus, 2011, 17:37

  Mooi artikel Mitch!

  Delete Orders vind ik zelf een fijne extensie. Geen rommelig overzicht meer van bijvoorbeeld geannuleerde orders. Dus nu een mooi rijtje met alleen “voltooid” 🙂

  Verder vind ik Review Booster ook een fijne extensie. Klanten zullen nu sneller een review plaatsen.

  De Blog extensie van Aheadworks (gratis.) Dit is goed voor content op je website waar google heel blij van wordt.

  Ik gebruik ook OSC maar nu kwam ik deze extensie tegen: http://www.ecomdev.org/shop/checkitout.html

  Iemand ervaringen met deze check out?

  Reply
 • sule 13 augustus, 2011, 00:12

  [offtopic]
  Welke plugin gebruik je om magento te linken naar die pagina? Misschien even beperken tot 1 a 2 links per post, is een beetje irri en spammerig zo ;p

  Reply
 • Michael 13 augustus, 2011, 08:14

  Hoi Mitchel,

  leuk onderwerp. Ik heb zelf ook al eens een top 10 samengesteld van magento extensies waar ik ervaring mee heb .

  Ik ben van mening dat ondanks het negatieve imago van magento extensies het vinden van de juiste magento extensies je juist in staat stelt om je te onderscheiden vandaag de dag.

  Reply
 • snorrr 13 augustus, 2011, 12:53

  He Mitch, gebruik jij niet ook een extensie voor facturen en de andere pdf’s?? Of heb jij deze zelf codematig onder handen genomen?

  Reply
 • snorrr 15 augustus, 2011, 07:43

  OK cool, ga ik daar ook maar eens naar kijken. Want customizen van de factuur aan de Nederlandse wetgeving is een drama.

  Reply
 • Bruno | Acaza Fotolijsten 18 augustus, 2011, 10:33

  Mitch,

  Wij gebruiken ook de review booster van Aitoc. Een erg goede add-on, alleen werkt deze bij ons niet goed samen met de bulk order processing.

  Met andere woorden, wanneer wij heel wat orders via BOP processen, dan worden de mailtjes voor reviews niet altijd aangemaakt.

  Vroeg me dus af of dit bij jou ook zo was?

  Reply
 • AITOC 25 augustus, 2011, 17:02

  Hi Mitch, thanks for the review. We’re aware of the problems with our licensing and we’re now working on improving it. I’d like to point out that it is not true that if our server is down, the customers sites will be down. This has never been the case with our extensions, but it was the case with AheadWorks’ extensions a while ago. As far as I know they’ve fixed the issue. I’d appreciate it if you could correct that statement.
  As for the service quality, I’d appreciate it if you could give me the Ticket IDs for the cases when support wasn’t good enough, we’ll see what went wrong there.

  Reply
 • Elize 8 september, 2011, 13:12

  Beste collega’s,
  wij zijn sinds 1 juni live met behulp van een ontwikkelbureau…..en hebben gedoe met een voorraadsysteem, Frans systeem ERP, ….

  met de (kennelijk nieuwe) TNT-module ……

  en willen ook in de v.s. actief worden en hebben daar een tax dingetje voor nodig, dat voor elke staat de juiste belasting berekent.

  Wie heeft er goede raad?

  Reply
 • koen 28 november, 2011, 16:28

  beste mitch,

  Als je magento instelleert, is je webshop dan al meteen goed bezig met de seo, zodat je webshop hoog scoort in google. Of moet je daar misschien ook nog een extention voor downloaden. Zo ja, nog tips?

  Reply
  • Mitch 28 november, 2011, 17:59

   Yep, is direct al prima! Goed genoeg in ieder geval. Ik gebruik zelf geen extra extensions. Ze zijn er wel natuurlijk.

   Reply
 • Ronald 4 december, 2011, 13:27

  Hey Mitch, even een vraagje. Heb jij toevallig ook een extensie gebruikt voor de voorraad status bij configurable products? Zo ja, welke kan je aanraden?

  Reply
  • Mitch 4 december, 2011, 15:57

   Nee, is gewoon standaard Magento code.

   Reply
   • Ronald 4 december, 2011, 17:04

    Thanks! Dan vraag ik me toch af waar het in te stellen is dat er bij de opties (niet in voorraad) achter komt te staan in de dropdown zoals bij dit product: http://body-health.nl/serious-mass Dat is iets wat bij mij niet gebeurt namelijk en komt de klant daar pas achter in het winkelwagentje.

    Reply
 • Ronald 4 december, 2011, 19:35

  Haha, ok! Dit was 1 van de twee die ik ook gevonden had inderdaad. De andere was deze:
  http://www.magentocommerce.com/magento-connect/configurable-product-custom-stock-status-and-more.html
  Goede ervaring met de extensie die jij gebruikt?

  Reply
 • Bob 10 februari, 2012, 13:52

  Orginale One Step Checkout in combinatie met Pillwax btw zodat buitenlandse klanten met geldig btw nummer geen btw betalen.

  Mageworx SEO Suite zodat pagina’s goed gevonden worden in google. OOk van mageworx extensie of documentn via de product page te kunnen downloaden, handleiding, meer info enz. super extensie

  Fooman pdf customizer stuur een mooie pdf orderbevestiging factuur enz samen met je normale mail. Je facturen laten dan ook btw nummer zien en andere info. Staat toch wat mooier dan de standaard magento emails.

  dealer4dealer link met exactonline zodat je boekhouding meteen up to date is, inclusief buitenlandse facturen met btw. Samen met hun ontwikkeld de mogelijkheid facturen meteen af te boeken. Bij als iemand met ideal betaald wordt de factuur in exact meteen als betaald geboekt en het bedrag op een tussenrekening gezet. Zodra de bulk betaling binnenkomt boek je deze op de tussenrekening en hoeft niet meer lijsten door te lopen om een betaling aan een klant toe te wijzen.

  Reply
 • Frits Bouwens 14 maart, 2012, 17:27

  Omdat ik graag de kleine foutjes in de site direct corrigeer had ik de front-end bewerker van Aitoc geïnstalleerd. Je kan dan vanaf de voorkant de boel bewerken. Natuurlijk lang niet zo fijn als de methode die Wordpress gebruikt, je moet eerst wel weer achterom om het ding aan te zetten.
  Het was een ramp. Zodra je een ander iemand rechten geeft om bijvoorbeeld de SEO te doen of om te bouwen dan krijg je bij elke klik een scherm te zien dat je de licensie moet updaten ook als iemand helemaal niet de front-end bewerker gebruikt.

  Echt een zogenaamde “shit” plugin

  Reply
 • Binh Thang 7 mei, 2012, 11:42

  Hoi Mitch,
  Bedankt voor de vele tips. Maar ik zou ook graag willen weten welk extensie je gebruikt voor het aanmaken van custom tabs in de productview zoals je het hebt gedaan bij eiwit.nl? Ik zou naast de standaard tabs zoals productinfo, extrainfo ook een tab willen over bezorging ed.
  Alvast bedankt!

  Reply

Leave a Comment