Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

I am off….

Voor een periode van twee weken ga ik lekker genieten van een vakantie! De webwinkels laat ik even voor wat ze zijn. Zo heb ik op xenon.nl een melding gemaakt dat ik op vakantie ben.

Eigenlijk worden deze twee webwinkels gerund door een medewerker van mij. Maar dit is tevens ook een vriend, en ook hij gaat mee op vakantie. (We gaan met z’n 10en)

Eiwitpoeder.nl blijft gewoon doorlopen, mijn nieuwe collega Philip staat er alleen voor de aankomende weken, maar ik weet zeker dat hij alles onder controle houdt. Veel succes Philip.

Mijn vraag aan jullie: “Wat doen jullie met je webwinkel als je met vakantie gaat?”

12 comments…

 • Stefan 4 augustus, 2010, 08:30

  Offline halen. 🙂

  Nee, wij doen onze webwinkeltjes (www.roseetje.nl, http://www.zoprosecco.nl) met 3 personen, en hebben de vakanties een beetje gespreid. Zo is er altijd iemand aanwezig. Wel zo makkelijk.

  Reply
 • vince 4 augustus, 2010, 19:31

  Onze webshops blijven ook open, de laptop gaat gewoon mee, en de bestellingen worden door een kennis opgevangen en verwerkt. Verder hebben we bij een aantal artikelen de levertijden aangepast, helaas gooit één van onze leveranciers ook de deuren dicht gedurende 2 weken (echt helemaal van deze tijd) en kunnen we bepaalde zaken pas later leveren.

  Reply
 • Lammert 5 augustus, 2010, 09:51

  Hey Mitch Fijne vakantie man!

  Wij proberen ook vaak om het over te dragen voor een paar weken maar blijft toch lastig hoor.
  Mijn ervaring: gewoon doen!
  en daarna event. puin ruimen en iedereen kortingen geven waar wat mis is gegaan.
  Anders kun je bijna niet op vakantie zonder toch stiekem je mail te checken of te bellen met degene die het overneemt van je.

  Nogmaals geniet ervan!

  Reply
 • Jack 6 augustus, 2010, 12:40

  @Stefan

  Ik had even op je sites gekeken, maar vooral roseetje.nl vind ik erg geslaagd als webwinkel. Is dit ook op basis van Magento? Want een groot deel is in Flash gemaakt zag ik. Hebben jullie de site zelf ontwikkeld?

  Volgens mij ben je nog bezig met zoprosecco.nl, maar ik wilde je toch even meegeven dat de link van de pretpakketten niet werkt.

  Reply
 • Ronald 9 augustus, 2010, 16:24

  Interessant stukje weer. Toevallig net zelf een vakantie(tje) achter de rug waarbij de webshop gewoon open is gebleven met een duidelijke melding dat producten gewoon besteld kunnen worden maar dat ze vanaf 10 augustus. Ondanks dat deze tekst echt wel duidelijk zichtbaar was op iedere pagina van de shop kregen we toch nog een paar mailtjes binnen met de vraag waarom de bestelling nog niet was geleverd. Ik moet zeggen dat ik de tekst op xenon.nl ook echt moest opzoeken, je ziet het blijkbaar toch makkelijk over het hoofd.

  Persoonlijk vind ik eigenlijk een webshop met vakantie melding een dikke vette afknapper. Helaas kon het niet anders maar gelukkig gingen de bestellingen gewoon door en worden deze morgen geleverd inclusief een leuke kortingscoupon ter compensatie voor de langere levertijd. Wel zo netjes toch?

  Reply
 • Mark den Dubbelden 11 augustus, 2010, 14:37

  Ik mag nog niet op vakantie, eerst geld verdienen 😉

  Fijne vakantie!

  Grt
  Mark

  Reply
 • Mitch 30 augustus, 2010, 17:49

  Inmiddels ben ik natuurlijk al weer even terug. Ik moest ongeveer een uurtje of 4 wat mails doornemen, maar daarna was ik weer helemaal bij! Thanks to Philip offcource.

  Iedereen de vakantie overleefd?

  Reply
 • PJ 30 augustus, 2010, 18:31

  Mooie nieuwe layout!

  Reply
 • Mitch 30 augustus, 2010, 19:48

  Thanks! Er moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Ik had eigenlijk hiervoor net een nieuwe layout geïnstalleerd, maar deze bleek toch niet echt handig.

  Er werden echt beduidend minder reacties geplaatst als voorheen. Daarbij heb ik met deze layout nog wel wat leuke plannen voor de toekomst.

  Reply
 • Stefan 8 september, 2010, 04:59

  @jack: bedankt!
  Werd inderdaad nog aan gewerkt, probleem is nu verholpen. http://www.roseetje.nl, en zoprosecco.nl zijn eigenbouw. Het was een harde les dat SEO met flash toch wel erg moeilijk is. Vandaar dat we nu met http://www.doosje-wijn.nl het in magento proberen. Onze eerste indrukken (niet in de laatste plaats qua SEO) zijn erg positief!

  Reply
 • Jack 8 september, 2010, 18:57

  @ Stefan

  Doosje-wijn.nl ziet er inderdaad erg goed uit, mijn complimenten! Ontwerpen jullie helemaal van de grond af, of zijn dit aangepast ontwerpen? Ik ben zeker onder de indruk van jullie ontwerp kwaliteiten, ook als het een aanpassing betreft.

  Heb je trouwens op roseetje.nl de Flash backend gekoppeld aan Magento?

  Reply
 • Dick Mans 6 november, 2010, 10:53

  Beste Mitchell, ik kom je blog net tegen dus ik ben aardig op tijd met mijn reactie….. Ik vraag mijzelf af wat het probleem is van op vakantie gaan, er vanuitgaande dat de opslag en logistiek van producten is uitbesteed. Wat je thuis of op kantoor met een computer doet qua beheer van je website kun je toch ook op vakantie met een laptop of iPad? Groet Dick en een waanzinig interessante blog overigens en errug prettig leesbaar!

  Reply

Leave a Comment