Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Jong geleerd is oud gedaan

Zojuist kreeg ik de volgende email binnen:

Hallo Mitchel,

Ik ben Kees en ben nu 13 jaar (bijna 14 29-10-1996). Ik woon in Waalwijk en zit op het Dr. Moller college en doe VWO / TTO (TweeTalig Onderwijs). Mijn vriend en ik hebben al een tijdje het idee een webwinkel te beginnen. Zelf heb ik redelijke ervaring in HTML, CSS, en beginnend in PHP. Mijn vraag is heeft u voor ons tips en zou u ons misschien op weg willen helpen om een webwinkel te beginnen. Ik weet misschien zijn wij nog een beetje jong voor een eigen webwinkel maar wij willen het heel erg graag en hebben niet erg veel geld om uit te geven we zijn ook nog maar 13.

Ik hoop snel wat van u te horen.

Groeten Kees.

Voor de privacy van onze kleine vriend heb ik hem even een andere naam gegeven. In ieder geval, ik vond dit wel een leuk mailtje om binnen te krijgen en te delen met jullie. Twee van die jonge ondernemers die graag willen. Het is leuker als de meeste mailtjes die ik binnen krijg. (Bezoekers die gratis support willen op Magento en denken dat ik ruim de tijd / zin heb om hun fouten op te lossen 😉 ) Dus ik heb het volgende terug gestuurd.

Ha Kees,

Hierbij een stappenplan 😉 Het is moeilijk voor mij om zo’n algemene vraag te beantwoorden. Maar ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 • Stap 1: Bedenk een goed product / markt om te verkopen
 • Stap 2: Vraag goede hosting aan (voor Magento)
 • Stap 3: Installeer Magento
 • Stap 4: Installeer een template of pas het bestaande template aan, aan de markt / het product
 • Stap 5: Voer je producten in
 • Stap 6: Zorg voor goede marketing (SEO / Adwords / Marktplaats) en schrijf veel content
 • Stap 7: Hou vanaf het begin je administratie goed bij
 • Stap 8: Denk vernieuwend en innovatief
 • Stap 9: Gaat het goed en heb je wat verkoop, overweeg om je in te schrijven bij de KVK. (door pa of ma)

Succes! Als je echt wilt dan kom je er wel.

Gr Mitch

Over het algemeen komen hier aardig wat bezoekers op dit blog, waarvan denk ik veel bezoekers ook in een oriënterende fase zitten. Wie bedenkt er nog meer aardige puntjes om dit stappenplan voor de beginnende webwinkelier af te maken?

9 comments…

 • marco 6 september, 2010, 19:21

  Ik heb ook net een webwinkel gestart 🙂 En ben 16 jaartjes oud 😛

  Reply
 • Jack 6 september, 2010, 19:54

  Waar ik vooral tegenaan loop is voorraadbeheer en verzending, de andere zaken zijn goed te regelen. Dit zou dan tussen punt 8 en 9 vallen denk ik. Het inschatten van de voorraad en vooral het op de juiste manier bij de klant krijgen is toch nog een uitdaging. Dus daar zullen de jonge ondernemers ook mee te maken krijgen 🙂

  Reply
 • Erik 7 september, 2010, 19:52

  Als je zo jong bent, zou ik kiezen om een product te kiezen wat dicht bij je is..

  Dus iets waar jezelf veel over weet dit maakt het veel makkelijker om vragen te beantwoorden en content te schrijven voor je website.

  Reply
 • Erik van de Ven 7 september, 2010, 22:30

  Ik vraag me dus af hoe jullie zijn begonnen? Het is ook voor mij niet gemakkelijk om een hele voorraad van een product in te kopen, aangezien ik dus nog niet weet of de webshop dadelijk wel wil draaien. Tuurlijk is dat het risico van ondernemen, maar hoe hebben jullie dat gedaan toen jullie net begonnen? En ik dacht dat ik per direct een KvK aan moest vragen, omdat ik anders wellicht in de problemen kon raken als ze mijn website zien zonder KvK vermeld?

  PS. Mitch, je “Reactie box” onderaan deze pagina scrolt niet. Als ik een bericht type groter dan de box zelf, zie ik niet meer wat ik type :). Ik heb het zelf even opgelost door mbv Firebug een overflow:auto; toe te voegen aan het ID #commentform textarea.

  Reply
 • Acaza 8 september, 2010, 08:00

  Mijn petje af voor de jonge ondernemers hier op het forum.

  Starten is inderdaad niet zo gemakkelijk. Je moet heel wat tijd en meestal ook een beetje geld kunnen investeren in je project.

  Indien je het risico wil beperken moet je misschien kijken of je niet kan samenwerken met één van je leveranciers of met anderen geïnteresseerden. Zij willen misschien wel participeren in je project en een deel van de taken of investeringen op zich nemen.

  Los hier van vraag ik me toch af hoe je een webshop kan combineren met naar school gaan. Wanneer moet je pakjes maken, versturen en opvolgen?

  Reply
 • Edwin Neef 8 september, 2010, 11:13

  Ik ben ook al bezig sinds mijn 12e. Eerst netjes HTML en CSS geleerd, inmiddels ook een redelijke PHP programmeur. Ik heb een domein gekocht, magento geinstalleerd en een nieuwe template gemaakt.

  Nu is mijn vraag, waar kan je het beste producten inkopen?

  Reply
 • Erik v/d Ven 9 september, 2010, 10:32

  Nou, de pakjes maken, versturen en opvolgen kan ik op een aantal dagen naast mijn opleiding doen. Voor de dagen dat ik niet kan, heb ik iemand die het van mij kan overnemen. Dus dat wordt niet zo’n groot probleem.

  Er zijn nog gewoon zoveel dingen die onduidelijk zijn. Gelukkig heeft mijn vader een eigen bedrijf dus ik kan best veel aan hem vragen, maar natuurlijk niet alles.

  Ik krijg op school nu Marketing en E-business, hopelijk leer ik daarbij ook wat meer over inkoop, verkoop en alles wat eromheen komt kijken.

  Reply
 • Erik van de Ven 10 september, 2010, 12:45

  Mmmm… Mijn vorige bericht is verwijdert… Acaza, hier nogmaals een antwoord op jouw vraag: Pakjes maken, versturen en opvolgen gaat opzich wel naast mijn HBO opleiding. Op een aantal dagen gaat dit wat moeilijker, maar dan is er iemand die het voor mij over kan nemen.

  Reply
 • Remco 22 september, 2010, 12:25

  Zoals Erik van de Ven al aangeeft, eerst naar de KvK. Als je dat niet doet en je krijgt brieven van de FIOD, dan ben je mooi de klos. Als je minderjarig bent, dan moet je een handlichting vragen voor de KvK of je laat hem inschrijven door je ouders. Het kost niet veel, is weinig moeite en het scheelt je in de toekomst een hoop gezeur.

  Reply

Leave a Comment