Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Importeren vanuit china, doen of niet?

Mijn laatste blog is alweer even geleden, tijd dus weer voor wat vers leesvoer voor mijn abonnees. ;-P De laatste tijd blog ik vaak over eigen projecten maar ik hoop toch in ieder stuk iets mee te geven waar je enigszins wat aan hebt. Heb verder niemand horen klagen en de bezoekersaantallen / reacties op mijn stukjes stijgen ook prima, wat ik erg tof vind!

Ik hoop hier wat inhoudelijke tips mee te geven over het importeren van goederen uit China, het land van de reizende zon (of was dat nou Japan?!) Het lijkt voor een webwinkel natuurlijk ideaal. In China maken ze alles voor een habbekrats, en in Nederland verkoop je het via je webwinkel voor het vierdubbele als waar je het voor hebt ingekocht. Maar is dit daadwerkelijk zo?

Eerst een beetje algemene kennis:

Chinezen

Ze maken lekker eten (wat mij betreft) en het zijn aardige mensen, maar je hebt toch te maken met Chinezen als je zaken wilt gaan doen in China. Ze spreken heel gebrekkig Engels, dus telefoneren kun je maar beter laten. Mailtjes halen ze door de vertaler, wat resulteert in soms wel hele kromme zinnen. Bovenal zijn ze meestal erg traag. Wil je iets voor een bepaalde datum gedaan hebben, tel er dan twee weken bij op.

Betalen van de bestelde goederen naar China

Bijna alle chinezen willen eerst geld zien en verwachten een betaling via T / T (Telegraaf Transfer, Telex Transfer) voordat er uitgeleverd wordt. Meestal is dit 30% op voorhand, en de rest nadat de goederen op het schip zitten of aangekomen zijn. Van de 2 keer dat ik zelf iets uit China heb laten komen is dit allebei de keren goed gegaan. Ik heb dan ook geen ervaring met andere mogelijkheden. Kijk eerst even verder en zoek op Google naar het betreffende bedrijf, alles wat je maar kunt vinden. Als ze een website hebben (geen Alibaba of andere trading site) dan zit je meestal wel redelijk goed. Ik zou niet zo snel iets bestellen zonder een site.

Verzenden / importeren van de goederen

Hier heb ik inmiddels mijn broek wel vol van. Je kunt het verzenden overlaten aan de Chinezen, wat ik de eerste keer heb gedaan. Of je kunt het laten doen door een Nederlands agentschap, wat ik de tweede keer heb gedaan. De eerste keer beviel beter. Daarover later meer.

Verzenden gaat op basis van CIF = Cost, Insurance and Freight – Kostprijs, verzekering en vracht
Dit betekent dat de verkoper dezelfde verplichtingen heeft als onder CFR. Dus de verkoper moet de kosten en vracht betalen om de goederen naar genoemde bestemmingshaven te brengen, maar het risico van verlies van of schade aan de goederen, alsmede dat van eventuele extra kosten ten gevolge van gebeurtenissen die zich voordoen nadat de goederen aan boord van het schip zijn geleverd, gaat van de verkoper op de koper over wanneer de goederen de scheepsreling passeren in de verschepingshaven.

Of op basis van FOB = Free on Board – Vrij aan boord
De verkoper draagt zorg voor de factuur, verpakking, en bij uitvoer de uitvoervergunning en douaneformaliteiten. De verkoper moet opdraaien voor de kosten (uitklaring e.d.) en is verantwoordelijk voor alle risico’s tot over de reling van het schip.

De verkoper heeft aan zijn leveringsplicht voldaan wanneer de goederen betaald en schadevrij de scheepsreling zijn gepasseerd in de genoemde verschepingshaven.

(bron: http://forum.newventure.nl/index.php?board=44;action=display;threadid=25892)

Mijn verhaal:

Eerste contact met China

Mijn eerste contact met China was gelegd voor mijn webwinkel in design verlichting. Deze webwinkel is ontstaan zoals eigenlijk de meeste ideeën voor webwinkels. Je hebt iets nodig maar kunt het niet gemakkelijk vinden, en je denkt bij jezelf “dat moet makkelijker kunnen”. Omdat mijn huidige leverancier in Nederland even geen verlichting meer kon leveren dacht ik slim te zijn en zelf in te kopen. Echter ik had beter moeten weten. Ik wist namelijk dat mijn huidige leverancier 5 verschillende lampen had ingekocht en de beste hiervan verder heeft geperfectioneerd. Op alibaba zeggen alle Chinezen dat ze natuurlijk dezelfde verkopen, maar eenmaal binnen blijkt het een andere te zijn. Het idee is hetzelfde maar de afwerking was ronduit slecht.

Fabrikant was trouwens Fuleague. (http://www.fuleage.com – geen linklove van mijn kant) Very bad furniture dus. (mocht er ooit nog een buitenlander deze pagina bezoeken)

Grapje van een paar duizend dollar, aangezien ik deze lampen niet meer verkocht heb. Wat dat betreft ben ik wel weer een goeie kerel, ik verkoop mensen geen spullen waar ik zelf ook niet tevreden mee zou zijn. Dat zit gewoon niet in mij.

Eerste verzending vanuit China

Zoals gezegd was mijn eerste zending geregeld door de Chinezen zelf. Ik kreeg een contactpersoon aangewezen en met hem moest ik een prijs zien te regelen. Uiteindelijk was dit $625 dollar, wat ik echt redelijk vond. Mijn contactpersoon heet Steve Ding en zit bij de Orient Star Group. Als je nog iemand nodig hebt, ik kan hem wel aanraden. Hij spreekt zowaar ook nog een beetje Engels.

Tweede contact met China

Een vriend van mij is al 10 jaar bezig met oude bouwmaterialen en heeft tevens een tegelzetbedrijf. Samen gaan we Chinese hardsteen verkopen op goedkoophardsteen.nl om te kijken of het wat kan worden. Mijn maatje weet precies wat hij moet hebben. Dus we hebben samples aangevraagd bij verschillende fabrikanten in China en netjes gekregen incl. een fijne prijs. Tot dusver allemaal goed.

Tweede verzending vanuit China

Nu dus nog zoeken naar een betrouwbare logistiek partner. In principe was ik tevreden over Steve Ding. Maar tijdens het inklaren etc. in de Rotterdamse haven had ik kennis gemaakt met Vabix Logistics, wie? Vabix logistiek. (http://www.vabix.nl – wederom geen linklove) Die me toentertijd vertelden dat als ik in de toekomst vaker iets met China ging doen, ik bij hun moest wezen voor een goedkope en betrouwbare partner.

So be it. Weken gezeurd om een prijs. Uiteindelijk kreeg ik iets op de mail. Een document van 5 pagina’s wat voor mij echt abacadabra is. (word-document) Check het zou ik zeggen.

Dus ik schrijf in een mail terug: “Kun je ons wellicht gewoon vertellen wat het onderaan de streep kost om de  hardsteen te vervoeren tot breda. haha Dit is voor ons echt hiërogliefen. En graag de prijs als we het zelf op komen halen in R’dam.”

Niks moeilijks lijkt me. Voor Wout Dietvorst van Vabix een reden om ons uit te nodigen voor een gesprek. Wie? Wout Dietvorst van Vabix. Gesprek verliep prima, met een indicatie van $600 dollar + invoerrechten etc van +/- €150,-. Let wel, dit is een indicatie. Wat nog een leuk detail was, was dat de vracht de volgende dag opgehaald zou worden. Dus nog voordat we een echte prijs wisten. Misschien niet slim van onze kant, maar daarbij had Wout gezegd dat het altijd goedkoper zou zijn als we het via hun zouden doen.

Volgende dag, boem €1100 euro. Bijna de helft meer. Maarja, het was ook maar een indicatie natuurlijk ;-P Nu vind ik dat allemaal niet zo erg, maar een excuus kon er niet vanaf. In plaats daarvan kreeg ik een mailtje met hierin beetje populaire taal zoals:

 1. Het is in verhouding natuurlijk altijd goedkoper om een volle container te verschepen dan deelpartijen. Het is bij de HEMA vaak ook goedkoper om meer van hetzelfde te halen, bijvoorbeeld 1 paar sokken 2,00 euro, 3 paar voor 5,00 euro.
 2. De uitleg met een kosten schatting was, zoals ik zei, gebaseerd op een schatting v/h gewicht van 1500kg, onder voorbehoud dus. Jullie hadden op dit moment van uitleg blijkbaar ook geen idee wat jullie nu eigenlijk precies aan het importeren waren??? ( het komt mij wat vreemd over dat jullie 1 partijtje stenen kopen en beide niet kunnen vertellen wat dit partijtje weegt).
 3. Iedere importeur van goederen zou er goed aan doen, voordat men aan import begint, zichzelf te laten informeren, over documentatie, prijzen aanvragen bij verschillende forwarders, kvk, belastingdienst, leveringscondities, verzekeringen e.d.

Ik dacht juist dat we voor bovenstaand advies naar Vabix waren gegaan. Ik vind logistiek niet interessant en wil er zo min mogelijk van weten. Dingen die ik niet leuk vind besteed ik uit. Maar besteed aub geen logistiek werk uit aan Vabix. Jammer voor Vabix, jammer voor Wout Dietvorst. (zou google nu ook weten dat dit over hun gaat)

Conclusie

Het valt niet mee om betrouwbare leveranciers te vinden in China. En heb je deze eenmaal gevonden dan moet je nog een goede logistiek partner vinden. Met beide heb ik vervelende ervaringen zoals je kunt lezen.

Ik had nog grote plannen om bijvoorbeeld scheermesjes te verkopen op het internet. Site staat inmiddels in de top 10 op scheermesjes. Maar met die mesjes uit China trek je gewoon je huid eraf. :-S

Ook wilde ik stijltangen gaan verkopen (idee uit 2007), maar met een stijltang uit china verschroeid je haar, zo heb ik gelezen. Dat zullen die vrouwen niet echt waarderen denk ik. Heb je nog inkoopkanalen voor bovenstaande producten dan hou ik me aanbevolen. ;-P

Zijn er nog vragen, of heb je zelf ervaringen met goederen uit China dan hoor ik het graag.

Ik wil erbij zeggen dat ik niet heel veel ervaring heb met importeren uit china, ik importeer alleen maar hardsteen, dus voor overige producten weet ik bijvoorbeeld niet wat de invoerrechten zijn e.d. Dus het heeft geen zin om dit aan mij te vragen via een reactie of een mailtje.

108 comments…

 • Axel 17 september, 2009, 20:37

  We zijn juist begonnen met een webwinkel, en halen onze goederen via een Chinese site. Hebben juist een bestelling binnen gekregen, was allemaal in orde, buiten dat er 1 product ontbreekt en we 10 euro invoerkosten moesten betalen. Daarnaast is ook de levertijd natuurlijk een issue.

  Reply
  • Bart 12 augustus, 2011, 20:19

   u geeft aan dat u een website bent begonnen ben zeer benieuwd wat het addres van deze site is?

   Mvg,

   Reply
 • Ralph 17 september, 2009, 20:40

  Geen ervaring met China, maar wel met Cambodja en India.

  In het kort; als je er niet of weinig verstand van hebt kan je beter niet gaan importeren. Ikzelf ben ook totaal onervaren en ben toch goederen gaan importeren. Alles uitbesteed en toch gezeur! Ik had bepaalde documenten nodig, die volgens ingeschakeld expediteur in Cambodja niet nodig waren. Volgens de Nederlandse expediteur dus wel. Ik zat er met mijn 0.0 ervaring precies tussen.

  Ging van “zeg maar tegen … dat het niet klopt wat ze zeggen”. En als ik dit vervolgens doorgaf zei de andere partij “Ik weet niet wat voor bedrijf dat is in Cambodja, maar het zijn wel een stel clowns zeg!”.

  Kortom; kostte veel geld en tijd. Ik zoek mijn spullen voortaan wel bij de betere importeurs in Nederland

  Reply
 • Mitch 17 september, 2009, 21:48

  @ Ralph: helemaal gelijk! Ik wacht de zending hardsteen af, die leverancier was wel echt een goede, en wilde eventueel ook het transport regelen. Maar daar heb ik vanaf gezien. Uiteindelijk was het toch beter geweest waarschijnlijk.

  Ik denk inderdaad dat het vanuit Cambodja en India en dat soort landen allemaal toch tricky blijft als je zelf geen verstand hebt. Al doende leer je natuurlijk, maar ben het betalen van dat leergeld ook wel een beetje beu.

  Reply
 • Jens Swelson 18 september, 2009, 05:56

  Ik woon op het moment in China, Shanghai om precies te zijn. Ik merk ook hier dat het het handigst is om een Chinese partner te hebben als je dingen wilt regelen met Chinezen.

  Als je zelf geen zin hebt om naar China te gaan om dingen te regelen, werkt het meestal het beste om een westerling die in China woont in te schakelen.

  Reply
  • Kurt Vandevijvere 13 januari, 2012, 23:16

   beste Jens,

   eerst en vooral beste wensen voor 2012.
   ik had ook een vraag.
   ik sta op het punt om een ledscreen te importeren vanuit china;
   het bedrijf is http://www.szseetop.com/.
   ken je dit bedrijf?
   alvast bedankt voor uw antwoord.
   met vriendelijke groeten,
   Kurt Vandevijvere

   Reply
  • Kevin Mulders 20 maart, 2013, 20:37

   Beste Jens,

   Ik ben al een tijd bezig met het repareren van smartphones.
   dit gaat erg goed. Daarom wil ik de grote stap maken om een webshop te beginnen voor het verkopen van onderdelen en accessoires van smartphones.

   Ik zou het erg aardig vinden als u mijn wat tips zou kunnen geven.

   waar kan ik een betrouwbare leverancier vinden
   kent u een goede importeur die ik kan raadplegen?
   of heeft u nog andere tips?

   ik wil volgende maand naar china gaan om langs te gaan bij 3 verschillende leveranciers zodat ik een betrouwbare uit kan kiezen en zaken mee kan doen.

   ik verneem graag u reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Kevin Mulders

   Reply
 • Rob 18 september, 2009, 10:51

  Wij importeren regelmatig uit China en dat gaat over het algemeen goed. Ben er inmiddels ook een aantal keer geweest en je merkt dat dat scheelt.
  Ik bedoel: je wordt in ieder geval serieus genomen.

  Over de kwaliteit valt vaak te twisten. Het is van belang dat zoveel mogelijk duidelijk gecommuniceerd wordt (liefst met technische tekening!).
  Zelf heb ik een andere ervaring wat betreft taal. Over het algemeen spreken de meeste contactpersonen redelijk Engels. Telefonisch is het inderdaad lastig, daarom geef ik de voorkeur aan communicatie per mail.

  China heeft nog steeds veel potentie en het is daarom absoluut interessant om te informeren om vanuit daar producten te importeren. Let er wel op dat de meeste leveringen per container gaan. Losse bestellingen of ‘per pallet’ is volgens mij al veel minder interessant.
  Je moet jezelf dus afvragen (voorraad, omloopsnelheid, etc.) of het interessant is d.m.v. een kosten/baten analyse.

  Reply
 • Mitch 18 september, 2009, 11:47

  @ Rob, ik denk idd dat het scheelt als je langs gaat, maar als je een half containertje hardsteen besteld voor een paar duizend euro om te proberen, dan doe je dat niet snel. In combinatie met een vakantie ofzo is het te doen ;-P

  Redelijk Engels, vaak vragen ze, “Is the price oke?” maar meer komt er niet echt uit is mijn ervaring. Maar wellicht heb ik steeds de verkeerde.

  PS: is het nog gelukt met je Magento installatie? Zag het op twitter?

  Mijn haat liefde verhouding is nu toch echt definitief naar liefde om gebogen. Hoewel we veel omzet zijn kwijt geraakt met de migratie naar Magento (door het af te raffelen), ben ik na mijn vakantie eens rustig opnieuw begonnen, en over 2 weken kan iedereen het resultaat zien. Echt te goed gewoon!

  Reply
  • Ronald 23 februari, 2011, 01:59

   Geachte Heren ,
   Zou het mogelijk zijn om mij misschien mede te delen, hoe ik te weten kom of sommige al dan niet fabrikant zijn in china, kan ik verdelers en fabrikanten onderscheiden en bestaat er info of site’s om mensen ginder te contacteren die contacten kunnen vergemakkelijken.
   Ik ben al maanden aan het mailen met enkele chinezen betreffende verlichtingsarmaturen en ik moet zeggen dat ik het al redelijk beu wordt dat ze enkel willen verstaan wat ze willen verstaan, nl. first pay, later shit , ok
   Met vriendelijke groet,
   Ronald

   Reply
 • Rob 18 september, 2009, 14:50

  Het is mij nog niet gelukt, maar dat ligt meer aan mijn host. Heb namelijk zelf geen toegang tot php.ini.
  Wil mijzelf er wat meer in gaan verdiepen om relatief snel een e-commerce site online te zetten.

  De sites die nu online zijn, draaien allen op een zelfgemaakt script (en dat bevalt prima). Punt is alleen dat het veel moeilijker is om te schakelen als we bijvoorbeeld iets totaal anders willen beginnen. Het script is namelijk in zoverre maatwerk voor de huidige websites.

  Reply
 • Dave 19 september, 2009, 09:34

  Technische kwaliteitsvolle afwerking in China vind je uiterst zelden. Heb ervaring met solex brommers uit China: onwaarschijnlijk. Dankzij inhouse techniekers hebben we de fouten kunnen rechtzetten; maar als je dit uitbesteed betaal je ‘m al dubbel terug.
  Kortom, voor kwaliteit betaal je. Voor prullen krijg je een slechte naam en kan je je boeltje uiteindelijk opdoeken.

  Reply
 • MyTenga 19 september, 2009, 14:54

  Importeren van buiten de EU kan vaak tot verrassingen lijden. Naheffing douane en onvoorziene kosten of kosten die opeens hoger uitvallen zoals je zelf al aangaf.

  Ben benieuwd naar je scheermesjes webwinkel, op zich een ideaal verbruiksproduct om online te verkopen. Neemt weinig ruimte in, past door de brievenbus.

  Als je gewoon bij Gillette/of ander merk groothandel zelf inkoopt kan je toch ook goedkoper zijn dan drogisten, webwinkels hebben immers minder kosten.

  Was weer een leuk stukje om te lezen, moet je toch eens in me RSS reader gooien.

  Reply
 • Dennis 23 september, 2009, 22:22

  Inmiddels tot twee keer toe iets uit China laten komen. Bij de eerste zending was de afwerking niet optimaal maar toen hebben we besloten iets meer te betalen en dat wierp zijn vruchten af. Prijs was ongeveer 20% hoger maar de kwaliteit ook beduidend hoger (+/- 2000%).

  Reply
 • Ronald 6 oktober, 2009, 12:31

  Ik wil consumenten electronica importeren vanuit bv china.
  Is dit uberhaupt interessant om te gaan doen?
  Weet iemand een goede site of adres hiervoor?

  Reply
 • mike 22 november, 2009, 13:23

  Wanneer je met een expediteur zaken doet,is het ook van belang dat je weet wat je gaat importeren, als je dit niet weet kan je inderdaad voor extra kosten komen te staan. maar neem aan dat je daarvan toch wel op de hoogte bent.
  Transport is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel even onderzoeken en niet als een kip zonder kop zomaar bestellen en vervolgens een expediteur de schuld geven.

  Reply
 • Mitch 22 november, 2009, 18:01

  Ik vind het gewoon klantonvriendelijk als ik 5 weken zeur om een uiteindelijke prijs en vervolgens iets te horen krijg, als het dan op de boot staat is het ineens bijna 2 keer zo duur. Ook al weet ik niet precies van hoe af wat, ik neem aan dat zo’n club dat wel weet, daarvoor heb ik ze in de arm genomen.

  Ik geef de expediteur dus echt de schuld.

  Reply
 • mike 24 november, 2009, 21:40

  Dan ben je wat dat betreft behoorlijk onredelijk.

  En ben je dus niet op de juiste manier te werk gegaan.

  Maar je snapt het of je snapt het niet.
  en als je er niets aan doet om het te snappen kan je beter maar niet importeren en het aan anderen overlaten.

  Moet je maar geen dingen op de hals halen waar je de kennis niet va hebt.
  en als het dan een keer fout gaat maar gelijk een expediteur daar de schuld van geven.

  Ga eerst eens na, of dat je zelf er alles aan gedaan hebt.

  valt tegen he importeren???

  Reply
 • Mitch 24 november, 2009, 21:56

  Ik betaal hun toch voor de dienst die ze leveren? Waarom moet ik er dan zelf helemaal induiken?

  Als iemand mij vraagt om een webwinkel te bouwen dan lever ik hem / haar toch ook een goedwerkende webwinkel af. Verrassingen achteraf zit toch niemand op te wachten? Of het nou met importeren is, of wat dan ook..

  En ja, het valt dan tegen, maar dit blog is mijn uitlaatklep en ik post hier mijn avonturen van mijn webwinkel ervaringen. Ik ga verder graag de discussie aan, en laat bijna alle reacties staan. Hoop dat je dat in ieder geval kan waarderen.

  Reply
 • mike 8 december, 2009, 07:18

  Vind het niet helemaal kunnen.
  ik vind naam en toenaam noemen niet helemaal gepast.
  Maar als jij je er lekker bij voelt moet je het vooral oen.
  Is te hopen dat ze er niet achter komen.
  want als je mijn naam op de manier te grabbel gooit heb je toch een probleem.

  Reply
 • Bram 8 december, 2009, 09:20

  Mike,

  Wat Mitch op dit weblog probeert te doen is juist de kracht van het internet. Als je dit weblog regelmatig leest zul je zien dat Mitch ook genoeg positieve berichten post over bedrijven en diensten waar hij veel plezier van heeft. Het is dus eigenlijk niet Mitch, maar het bedrijf zelf wat door een slechte dienstverlening haar naam te grabbel gooit…

  Volgens mij is dat zoiets als: Eigen schuld dikke bult;-)?

  Reply
 • mike 9 december, 2009, 07:26

  Weet je wat.
  Ik ga het bedrijf bellen.
  en vragen of dat ze voor mij een zending willen behandelen.
  ben zeer benieuwd.

  Reply
 • najat 10 december, 2009, 09:53

  hallo,

  ik zou graag de copy van de iphones uit china willen importeren alleen ken ik geen trouwe leveranciers?
  Wie wil mij helpen, mail dan naar kapaza@live.com.
  En westerlingen die uit china komen ook graag

  Reply
 • Greta 12 december, 2009, 12:58

  Ik wil binnenkort babyproducten importeren vanuit China. Heb alvast monsters besteld voor het bedrag van 163,00usd. Voor de vrachtkosten moet ik 500,00 usd via TNT neertellen. Klopt toch niet? Weet iemand hoe dit goedkoper kan? Alvast bedankt

  Reply
 • Bram 15 december, 2009, 15:32

  Beste Greta,

  Voor de import uit China zou ik even een vergelijk van verschillende vervoerders maken. Er zit veel verschil tussen bijv. transport per boot/luchtvracht, gewichten, omvang etc.

  Laat anders je Chinese contact wat mogelijkheden voor transport voorleggen. Let hierbij op doorlooptijden, verzekering, kostenplaatje etc.

  Succes!

  Reply
 • tachke 15 december, 2009, 19:50

  Hoi, ik wou graag ontgiftingsbaden laten overkomen van China. Na wat heen er weer mailen blijkt mijn eindsom op 488USD uit te komen. Na het lezen van de vorige reacties ben ik toch terughoudend geworden.
  Hier in Belgie betaal ik 999€ voor 1 bad, hun prijs is voor 4 baden, Ik moest toch effe gaan zitten met zo’n groot prijsverschil.
  Op de site krijg ik identiek dezelfde baden tezien als die van hier, alléz volgens de foto’s toch. Weet iemand of hier nog extra kosten gaan bijkomen, invoertaks, btw…..???

  Reply
 • Marinthe 16 december, 2009, 10:58

  Beste Mitch,

  Zou ik misschien je emailadres mogen? Dan kan ik je wat vragen stellen met betrekking tot je contact persoon in China.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Marinthe

  Reply
 • Mitch 16 december, 2009, 11:10

  @ Marinthe: Klik bovenin de website op Contact.

  Reply
 • ICHEM 17 december, 2009, 13:25

  Hoi,ik wou graag het apple cutter van CHINA kopen allen ken ik geen trouwe leverancier
  Wie wil mij helpen,mail dan naar
  ichemeal@kpnplanet.nl
  En westerlingen die uit CHINA komen ook graag

  Reply
 • Ronald 17 december, 2009, 14:39

  Hoi Mitch,

  Hoe is het nu met je importervaringen? Ben je nog verder gegaan met importeren van het hardsteen of is verkoop nog niet “je van het”?

  Groeten, Ronald.

  Reply
 • Mitch 17 december, 2009, 18:33

  Verkoop gaat prima, we zijn bezig met nieuwe vrachten. Tevens heb ik nog een ander waanzinnig idee, en ook hiervoor moet ik in China zijn. Blijf het een barrière vinden dat Chinees, maar we doen het er maar mee. 😉

  Reply
 • Greta 23 december, 2009, 17:13

  Hoi Bram,

  Dank voor je tip!

  Fijne dagen

  Reply
 • Blijf liever anoniem 27 december, 2009, 06:33

  Hallo Heren/Dames

  Toevallig lees ik dit artikel terwijl ik in thailand zit.
  Ik heb voor diegene die de copie iphones zoekt wel meerdere contacten in China die je het 100% opsturen.

  Wat betreft verzendkosten die zijn bijv. via tnt/ups en dergelijke altijd verschrikkelijk hoog.

  Het is wel goedkoper wanneer je producten laat leveren het liefst zoveel mogelijk te doen.

  Wanneer je grote partijen wilt hebben van bijv. schoenen kun je dat het beste doen door zelf te gaan naar china en /of thailand en dan via belgie of frankrijk thuis laten bezorgen.
  1)het is veeeeeel goedkoper
  2)je hebt niet zo’n gedoe met de douane.

  Ik hoop dat jullie wat hebben aan de informatie.

  Ik heb zelf een goedlopende website ,die langer dan 2 jaar loopt en weet daarom heel veel over invoer en dergelijke.

  Voor degene die interesse hebben in deze (liever anoniem willen blijvende) persoon, contact mij en ik stuur zijn mailadres wel door. Gr mitch

  Reply
  • ester 16 januari, 2011, 16:58

   Wij hebben zeker oren naar goede contactpersonen. Wij denken erover na om electr apparatuur te gaan verkopen vanuit china in nederland via een webwinkel

   gr Ester

   Reply
  • Mozes 11 mei, 2011, 12:08

   Kun je contact opnemen met mij wester-storm@hotmail.com ?

   Het gaat om die contacten in China

   Dank je wel

   Mozes

   Reply
  • Brenda 24 oktober, 2011, 15:29

   Hoi Mitch

   Ik zou graag met je in contact willen komen.
   Zit er over te denken om kleding en schoenen te bestellen in China
   en dat per schip te laten verzenden.
   Maar vertrouw die mensen niet zo, zometeen stuur ik een bedrag met geld op
   en ontvang ik niks. Of heb ik dat verkeerd?

   Gr brenda

   Reply
  • pet 17 januari, 2012, 07:30

   Kun je contact opnemen met mij ?

   Het gaat om die contacten in China

   Dank je wel

   Reply
 • Alex 29 december, 2009, 14:21

  Hoi Dames en heren,

  ik zie het gaat hier om import uit China. Hebben jullie niet gedacht uit een andere “goedkope”land iets te importeren.
  Ik kom zelf uit Servië en daar kan je veel spullen heel goedkoop kopen met een goede kwaliteit. Ik zit zelf totaal zonder enige idee, wat hier beste geïmporteerd kan worden? Hebben jullie nog suggesties?

  gr,

  Alex

  Reply
  • Henk 10 mei, 2013, 15:46

   Ik vind het veel belangrijker om een overzicht van produkten/diesten te krijgen om daaruit te kunnen selecteren waar ik brood in zie.

   Reply
 • gerda 20 februari, 2010, 08:56

  als je geen verstand hebt an importeren of niet weet hoe je er mee om moet gaan, moet je het aan de mensen overlaten die het wel snappen. en niet op zo’n blog gaan zitten janken dat een ander het fout doet, zoek de fout eens bij jezelf. heb jezelf wel alles goed aangegeven, zodat een expediteur jouw ook de juiste info kan geen?
  zo moeilijk is het allemaal niet, maar oor sommige ………………….

  Reply
 • Mitch 20 februari, 2010, 09:21

  @ Gerda: Ik zal jouw zin quoten die de spijker op zijn kop slaat:

  “als je geen verstand hebt an importeren of niet weet hoe je er mee om moet gaan, moet je het aan de mensen overlaten die het wel snappen.”

  Bovenstaande zin gaat volledig op in mijn geval. Ik dacht, ik laat het over aan Vabix, die hebben er verstand van. Heb meerdere malen om een compleet kostenplaatje gevraagd, ik heb een schatting gekregen. Toen het op de boot zat was het 2x zo duur. Maar ach, ik ben er al lang overheen, dit is een post uit Sept 2009 dus maak je aub niet zo druk meer.

  Verdere SPAM reacties die ik op deze post krijg, met hoe vervelend ik wel niet ben en dat soort dingen worden direct verwijderd.

  Als je vragen hebt over importeren uit China etc. kan dat natuurlijk nog wel altijd via de reacties.

  Reply
 • diaan 20 februari, 2010, 22:57

  Hallo Allemaal,
  Ik ben zelf goed op de hoogte van wat er in nederland nodig is op het gebied van sieraden. Alleen het hiet laten maken is gewoonweg te duur…Graag wil ik importeren uit China. maar voordat ik fouten ga maken zou ik graag wat meer info willen. Wie kan me helpen? geen vabix heb ik al vernomen. mvg

  Reply
 • Gunter 23 maart, 2010, 13:18

  Welke producten zijn het interessants om uit China te importeren? Welke webwinkels doen het goed bij ons?

  Reply
 • Erik 15 juli, 2010, 08:02

  Hallo allemaal,
  Allereerst moet ik zeggen dat dit echt een te gek en leerzaam blog is. Ik volg het nu een aantal dagen en heb er toch al heel wat van op gestoken.

  Ik moet zeggen dat ik nog nooit echt heb geïmporteerd uit China. Ik heb wel eens iets gekocht uit Hongkong, maar nog nooit echt in grote aantallen geïmporteerd. Eerlijk gezegd ben ik dat (vooral nadat ik dit artikel heb gelezen) voorlopig ook niet van plan.

  Ik ben ervaren met websites bouwen maar nog niet zo zeer met webshops, ik wil er dit jaar misschien een gaan opzetten om wat extra bij te verdienen in mijn vrije tijd. Hoop dat ik er ook veel van leer en dat ik toch (gedurende mijn hbo opleiding) wat bij kan verdienen.

  Ik blijf in ieder geval dit blog nog even volgen en hoop nog veel te leren :).

  @Mitch: Nog veel succes met je blog en je webshops. Keep it going!

  Reply
 • robinvandehorst 27 juli, 2010, 18:15

  Voor importeren is het zeer handig om een leveranciers check te doen. En leveranciers te laten zoeken door een specialistisch bedrijf. Zelf importeer ik wat camera’s uit china en zo heb ik betrouwbare levanciers gekregen.
  Er zijn diverse bedrijven die die diensten aanbieden dus je moet zelf even kijken welk bedrijf je lift er waar je behoefte ligt. Ik heb zelf gebruik gemaakt van http://www.chinacontrol.nl zoek maar eens in de zoekmachiene en je zult diverse bedrijven zien.
  Heel handig stukje zekerheid

  Reply
 • Dennis 17 augustus, 2010, 14:53

  In china willen ze allemaal het liefst zo snel mogelijk in een BMW rijden. Ze beknibbelen hier en daar weer een beetje op de kwailiteit want dat scheelt weer een paar cent. Het is lastig maar het is te doen om spullen uit China te halen. Houdt wel continu in je achterhoofd dat ze zo snel mogelijk in een BMW willen rijden. Een chinees vertelde mij ook de betekenis van BMW (Business Money Women) en dat is waar het daar om draait.

  Reply
 • c.bons-nuis 31 augustus, 2010, 10:40

  Beste lezers,
  Wat een nuttige info allemaal!!!
  Weet iemand hoe het zit hier in nederland?
  Ik heb een winkel in sieraden en kleding voor dames, het meeste kopen we in de trade markts utrecht en amsterdam. hiernaast heb ik ook een eenmanszaak in klein en groothandel in sieraden en kleding, hier ben ik en begin in aan het maken, ik zou het leifst zelf willen importeren, maar daar weet ik niks van, en weet ook dat het behoorlijk wat geld en tijd kost, IS ER GEEN MIDDENWEG VOOR HET INKOPEN TUSSEN IMPORT EN DE NEDERLANDSE INKOOP PRIJZEN???? Weet iemand wat meer???

  Reply
 • R. Melissen 4 september, 2010, 13:46

  Hallo allemaal,

  Ik wil eens gaan kijken nar een container uit china met goederen alleen de vraag is altijd: wie is te vertrouwen??

  zou iemand mij kunnen/willen mailen met een antwoord hierop?

  misschien heb je zelf een betrouwbaar iemand in china of heb je een aanrader?

  rickmelissen@hotmail.com

  alvast bedankt;)

  Reply
 • kristof 6 oktober, 2010, 19:51

  Dag Allemaal,

  Als importeren zo gemakkelijk is .
  En als iedereen denkt snel rijk te worden .
  Dan zijn jullie zeker fout.
  Ga zeker niet op zoek achter merk producten in China.
  Alle merkproducten die je vind zijn voor 95% fake of replica producten.
  Denk eraan voor je import , koop een product waar je het meest kunt uithalen.
  Bevoorbeeld , koop zakdoeken , glazen , …in china;
  Hier moet je niet een echte gerantie op geven .
  verkocht is verkocht en geen gezeur.
  Ga je natuulijk Gsm’s importeren wat als deze stuk zijn .
  1 je moet al een eigen herstel dienst hebben.
  Of ga je ze terug naar china sturen onder garantie.
  Dan betaal jij wel voor de transportkosten.
  wat een duren grap word dit dan wel niet.
  Dan gaat je winst de lucht in .
  En denk eraan , het gaat om de hoeveelheid dat je koopt.
  Hoe meer , hoe beter in prijs .
  Investeer eerst in een paar verschillende samples van verschillende leveranciers .
  Dit kost misschien wel veel in het begin.
  Maar achteraf is het resultaat veel beter en weet je ook prijs kwaliteit wat je importeerd.

  Als jullie hier vragen hebben kan je mij altijd mailen;
  En dan help ik jullie door.

  Kristof@impexpbel.com

  Reply
 • Jeroen 26 oktober, 2010, 14:07

  Heb de afgelopen jaren regelmatig geïmporteerd uit China (deel- en volle containers). Mijn Expediteur is VAT logistics en zij hebben het vervoer altijd naar volle tevredenheid en tegen zeer concurrerende tarieven voor mij naar Nederland gehaald! (Mag ook wel eens gezegd worden). Het is wel van belang dat je je expediteur goed informeert over de producten, het gewicht en de het volume, maar deze info kun je natuurlijk gemakkelijk opvragen bij je leverancier.

  Ik heb ook een vraag:

  Waar ik vaak tegen aan loop bij de zoektocht naar een goede Chinese fabrikant, is dat ze allemaal exact dezelfde producten aanbieden. Terwijl ik op zoek ben naar de originele producent, heb ik dus het idee dat allerlei tussenhandelaars zich vóórdoen als fabrikant (o.a. op Alibaba). Herkennen jullie dit probleem en zo ja, hoe kom ik erachter dat ik werkelijk met een producent en niet met een tussenhandel te maken heb?

  Reply
 • Aassim 26 oktober, 2010, 14:13

  Beste Mitch,

  Waren er maar meer Kennisdelers zoals jij. Bedankt voor het delen van je ervaringen en wens je veel succes toe met je bedrijf.

  Ook ik zat met compagnons te denken om zaken te importeren (baby-/vrouwenartikelen van alibaba, trade-tang, smallvolume) aangezien wij gelikte en complex geavanceerde webapplicaties kunnen ontwikkelen in korte tijd. Zonde om niets met deze expertise te doen 🙂 (naast webconsultancy dan).

  Hoe zit het met dropshipping/fullfillment? Het liefst wil ik een mooie website realiseren en voor de bezoekers zorgen, maar dat het verschepen/logistiek wordt geregeld door iemand anders (tegen een percentage).

  Weet iemand hier meer van af (of wil partneren :D)

  Groeten,
  Aassim

  Reply
 • Jo 4 november, 2010, 15:25

  Het is goed om al jullie vragen en antwoorden zo te kunnen lezen. Het geeft mij alleen maar meer stof om over na te denken. Vorig jaar heb ik een webwinkel in bruidsmode (spontaan) overgenomen. Bijna alle jurken worden in China gemaakt en ik heb tot nu toe van de
  ‘ vaste’ leverancier netjes werk afgeleverd gekregen. Ik ben op zoek naar meerdere suppliers via Alibaba, Trade easy, Trade-tang maar ik vind het beste tricky omdat velen niet een ‘bedrijfsmail’ hebben maar mij benaderen via een hotmail, gmail of yahoo account.
  Ik heb begrepen dat je scammers ook kon opsporen. Is er iemand hier bekend mee?

  Ik ben alleen maar aan het googlen en aan het lezen over importeren uit China en wat de voor en nadelen van zijn. Ik vind alleen (nog) niet zoveel…in iedergeval bedankt voor je reactie.

  Groeten, Jo

  Reply
 • Hanne 9 november, 2010, 12:52

  Dit gaat nu allemaal over het importeren, maar heeft er iemand van jullie en idee of je zomaar alles mag verkopen wat uit China komt?
  Zijn er bepaalde voorwaarden waaraan dingen moeten voldoen? Ik denk hierbij aan kledij, speelgoed, …

  Reply
 • rianne 24 november, 2010, 12:43

  Wout Dietsvorst is overigens niet meer werkzaam bij de firma Vabix

  Reply
 • Leonne 9 januari, 2011, 12:34

  Wat mij opvalt in je site en de reacties is de band die je (niet) met de arbeiders hebt, die je producten bijvoorbeeld in China maken. Tekenend voor deze tijd natuurlijk. Heerlijk vanuit je hangmat goedkoop hardsteen verkopen. Niet vervelend bedoeld, maar zelf heb ik er meer mee als je echt weet waar iets vandaan komt, gezien hebt hoe het werd gemaakt en door wie. Maar het deel over het webshop maken zal ik zeker gaan volgen.

  Reply
  • Mitch 9 januari, 2011, 12:46

   Ha Leonne,

   Bedankt voor je reactie, maar heb je dit wel eens gelezen?
   http://goedkoophardsteen.nl/herkomst-van-onze-hardsteen/

   Gr mitch!

   Reply
   • Dick 10 februari, 2012, 17:03

    Hoi Mitch,

    Ik ben zo eens aan het rondkijken over importeren van goederen (consumenten electronica en onderdelen) uit China / Taiwan en zo kwam hier terecht voor meer informatie.
    Tja, een jaar later na vermelding, op je website (link boven) gekeken. Mooie foto’s , alleen niks te zien. Zijn ze verwijderd?

    Tot nu toe heb ik alleen kunnen lezen over scheepsvrachten, iemand ervaring met luchtvracht (ivm samples)?

    Gr, Dick

    Reply
 • nancy 1 april, 2011, 22:06

  Beste mensen,

  Ik heb zoveel plannen en ideeen!!
  Ik heb naar mijn gevoel een gat in de markt gevonden.
  Alleen ben ik bang om een gedupeerd te worden aangezien de meeste leveranciers eerst geld willen.
  Waar moet ik op letten bij een leverancier, zodat ik zeker weet dat ik goed zit?!

  Het zijn apparaten die vanaf 2000 euro per stuk worden verkocht in china.

  Alvast bedankt voor jullie hulp
  Groetjes Nancy

  Reply
 • Ed 14 mei, 2011, 16:07

  Mitch,

  ik begin me nu eigenlijk wat meer te verdiepen in grotere bestellingen vanuit China en schrik er een beetje van. Ik heb al meerdere keerden partijen telefoons (per 100st) en andere electronika besteld en dat ging erg eenvoudig. Ik heb het online besteld en een week later stond DHL voor de deur met de dozen. Voor één grote doos reken ik zo’n 80€ af bij de DHL man en voor twee grote heb ik eens 300€ betaald. Nu lees ik over importeurs en douane en verdere ‘problemen’. Heb ik dan gewoon geluk telkens? Mijn man in China gebruikt schijnbaar DHL en levert aan de deur af. Heeft iemand hier ook ervaring mee?

  Nu wil ik wat grote producten over laten komen a 46kg stuk, het gaat om 10 stuks en de man uit China zet op de offerte 80€ shipping fee to port of Rotterdam. Lijkt mij zo weinig…

  Reply
  • Ollie 16 juli, 2011, 19:53

   hoi Ed.

   Kan je me wat meer vertellen over importeren.
   Ik heb een goed contact gevonden welke mij horloges wil leveren.
   We zijn het eens over de prijs en order grootte.
   Nu wil ik 500 horloges bestellen.

   Mijn vraag is. Hoe zit dit met Douane, invoerrechten betalen, invoervergunning ??

   Heb jij hier ervaring mee of weet je waar ik wezen moet ?

   Ik hoor het graag.

   gr. Ollie

   Reply
   • Tim 27 oktober, 2011, 19:52

    Wij zijn zelf permanent in China. Wij assisteren buitenlandse bedrijven bij het inkopen in China. Mochten er vragen zijn dan horen wij die graag.

    Mvgr.

    Reply
    • Carolina Lemmens 5 januari, 2012, 13:49

     Hoi Tim,

     En hoe kunnen wij in contact komen met jou?

     Groetjes Carolina

     Reply
    • steve 6 januari, 2012, 00:42

     Beste Tim,
     Kan jij bevestigen dat de prijzen die hierboven gd worden voor transoort via DHL kloppen? Als uk 1000 kledingstukken en 1000 schoenen en acessoires zou willen importeren, hoe ik dit dan heteste kunnen? Via DHL of een container? Wat zijn de kosten en wat is de weg die ik van A-Z moet volgens? Tevens wie contrileert of de goederen echt zijn?
     Ik hoor graag van.
     Mvg, steve

     Reply
     • Philip 20 april, 2012, 01:24

      Gelukkig zijn er heel veel valkuilen en uitdagingen verbonden aan import uit China.
      Als het allemaal zo gemakkelijk was dan zou je als importeur geen marge meer kunnen rekenen.

      Verder wil ik toch meegeven dat ondernemen doen is.
      Dus beste Steve en ook anderen hier. Kom eens buiten, haal die iphone of skype head set eens boven en vraag eens offertes op.
      Vragen wat een container uit China kost is wel erg naief.
      In China wonen 1 miljard mensen hoor. Als je 2 leveranciers hebt bvb, dan kan het zijn dat deze 10.000 km van elkaar af liggen.

    • Bettina 11 november, 2012, 11:28

     Hallo Tim,

     Ik ben bezig met het opzetten van een webshop waar ik gelukskaarten + zilveren geluksdubbeltjes wil gaan verkopen. Ik heb nu een aantal kaarten laten printen om te kijken of mensen hier interesse in hebben. Ik vraag me af wat het kost om kaarten te laten drukken in china.
     Mvgr.

     Reply
 • Niels 3 juni, 2011, 14:46

  Wij werken inmiddels een jaar met kerry logistics, Goed persoonlijk contact.
  Door hun goede contacten in China is het ook mogelijk om artikelen van verschillende leveranciers in een container te plaatsen, erg handig.
  p.s wij doen in boten.

  Reply
  • Aziz 14 november, 2011, 00:39

   Wat voor boten?

   gr,
   Aziz

   Reply
 • breyne ria 24 juni, 2011, 12:25

  hallo, ik wil luxe juwelen invoeren uit China en dacht er naartoe te reizen in oktober, heb geen enkele ervaring, kan je me bedrijven aanraden?

  Reply
 • Janssen 20 juli, 2011, 10:22

  hallo Allemaal,

  natuurlijk betreuren wij bovenstaand. Echter is het wel grappig dat de persoon die dit heeft geschreven direct weer een volgende zending met Vabix heeft afgehandeld.

  Tevens is Wout Dietvorst niet meer werkende voor Vabix ( nu werkende voor Cargo Partner )

  Reply
  • Mitch 20 juli, 2011, 12:53

   Ik heb dit bericht geschreven, en volgens mij zijn we daarna direct door gegaan naar Rhenus, waar we heel tevreden over zijn.

   Reply
 • johan 17 augustus, 2011, 08:12

  jullie schrijven dat je zeker niet bij alibaba moet zijn. wat is er precies mis met deze maatschappij. ik heb begrepen dat dit een soort tussenpersoon is. is het een onbetrouwbaar bedrijf, of moet je zo en zo niet via tussenpersoon werken? maar het lijkt mij ook niet eenvoudig om een tussenpersoon over te slaan als je al geen cnnecties hebt in china. ik ben mezelf een beetje aan het orienteren voor sieraden uit china.

  Reply
 • Daniel 26 augustus, 2011, 08:50

  Hey allemaal,
  bedankt voor dit interessante topic. Ik ben zelf maar net begonnen met een “onderzoek” betreft deze materie.
  Tenslotte gaat het over apparaten , die hier in benelux easy drie maal meer kosten. Vermits het over een bedrag groter dan 40000 eurokes gaat moet je wel even nadenken. Ik heb hier veel gehoord , paar dingen opgeschreven die ik onderzoeken moet. Invoerrechten baart me ook wat zorgen. Wat u zegt is waar , je kent de importbusiness niet goed en begeeft je op een angstig terrein. Doch de firma onderzoeken is wel mogelijk, alibaba heeft inderdaad veel tussenfirmaatjes die uiteindelijk hetzelfde verkopen. De ervaring is toch, men geeft altijd de fabrikant aan van een type toestel dat je juist aan het opzoeken bent, denk ik me. Dus onderzoek naar merkapparaten “made in china” is redelijk duidelijk te volgen.
  Wordt vervolgt.

  greetz
  D.

  Reply
 • sceltic 11 september, 2011, 03:40

  Hallo mensen.

  Zitten hier ook nog personen bij die buiten het winstplaatje van hun waanzinnige ideeen ook kijken naar de werkomstandigheden van de (chinese)arbeiders ?
  Ik zou zeggen investeer wat minder tijd in hebzucht en wat meer in het bedenken van ideeen die daadwerkelijk een bijdrage leveren.

  Zie dit niet als een aanval maar als een reality check.

  “Hoe kan er lachen zijn, hoe kan er vreugde zijn, als deze wereld altijd in vuur en vlam staat?” boeddha

  Reply
 • Jan 25 oktober, 2011, 19:24

  MENSEN!! een vraag wie weet een aders waar ik goedkope dames schoenen grooot handel in china of europa??? en site of tel nr

  ik hoop dat ik anwoord kan krijgen.

  Reply
  • Carolina Lemmens 5 januari, 2012, 13:50

   Google kan je al een hoop meer vertellen 😉 Als je iets echt wilt, zal je er moeite voor moeten doen en niet denken dat als je hier iets neerzet dat iedereen je alles in de schoot gooit 😉

   Groetjes Carolina

   Reply
 • Didier 14 november, 2011, 15:43

  Heren en dames,

  als ik dat lees dan weet ik dat er veel mensen aangetrokken worden door de Chinese goedkopere prijzen,maar totaal niet stilstaan bij het feit dat je op een pak meer kosten moet rekenen.
  Wij zelf zijn al 5 maand bezig om een product te vinden, stalen laten opsturen, mensen spreken, heb daar ook een eigen vriend die daar woont.
  Na maanden kwamen wij tot de conclusie : 95% van de producten die je online koopt via alibaba toestanden is BROL !
  wij zijn nu met onderling overleg van een Chinese leverancier en onze contactpersoon begonnen een stuk van hun productielijn af te huren.
  wij gaan 3 soorten led strips maken, rgb led strips smd5050 en 120/240 leds per meter strips speciaal als groothandel naar meubel fabrikanten.
  deze onderhandelingen werden niet over het internet gedaan.maar als je ziet dat een bepaalde leverancier op Europese beurzen staat, en dat soms over de hele wereld, dan weet je dat je al wat meer vertrouwen mag hebben in deze mensen, dan spreek ik nog niet naar kwaliteit.
  als wij onze totale prijs bekijken wat wij verkopen naar handelaars, dan zien wij dat we +- 10€ per rol duurder zijn dan dat zij dat in China aankopen, maaar….. dan begint het !
  een klant gehad uit NL (typisch goedkoper is beter denken ze , helaas) die zei : jij bent veeeeeeel duurder man voor hetzelfde.
  tot wij onze producten naast de zijne legden en dan ook nog eens het verschil in kwaliteit en lichtsterkte 🙂 dan was die discussie plots gedaan.
  kortom, mensen die via internet kopen kijken naar prijzen en niet meer naar de kwaliteit.
  veel dingen in China heb je amper 1 jaar garantie, maar goedkoper wel 🙂

  wij hebben nu al 6 heel grote klanten die bij ons kopen en die ook eerst zeggen, jij bent wel duur hoor, wij halen ze daar zelf…tot ze die kwaliteit van ons zien…dan zeggen ze , tja toch anders hé.

  hoe je het draait en keert, inkopen via China doe je altijd met een goede studie op voorhand en duidelijke afspraken.
  onze contactpersoon in China is een Belg die mijn productie opvolgt. De fabrikant contactpersoon spreekt vloeiend Engels, dus dat verloopt perfect en communicatie is binnen de 30 min (tenzij ze daar slapen 🙂 ) en wij zien elkaar op beurzen en soms in China zelf.
  Dat scheelt een groot stuk, enkel moet je soms opboksen tegen prijzen die je nu op het net ziet dat je zegt, dat kan gewoon niet… maar ja.. kwaliteitsvergelijking brengt dan wel naar boven waarom het een verschil is 🙂

  dan verzending. DHL is verschrikkelijk duur, UPS daarin tegen is een stuk goedkoper. vraag dat ook aan je leverancier. Wij leveren by air, gezien onze producten klein zijn, dus niet veel plaats innemen. per container is niet voor ons, dan moeten wij voor een paar miljoen $ inkopen om die vol te krijgen 🙂

  en geloof mij, met een bepaalde vervoerder te kiezen kan je veel geld uitsparen.
  bij ons is dat soms tot 15% op het totale bedrag !

  leuk alvast te horen dat we even ervaringen kunnen uitwisselen.
  binnen kort is onze site af (verwacht wel tegen december 2011) 🙂
  nu eerst verkopen en dan de rest….

  Reply
 • malon 16 november, 2011, 14:05

  Heeft er iemand ervaring met kington jewelry?
  Want ik wil hier graag op bestellen alleen weet ik niet of ze wel te vertrouwen zijn.

  Mvgr.

  Reply
  • Coen van der heijde 16 december, 2011, 23:41

   Hoi Malon,

   Ik heb wel ervaringen met Kington ben er zelfs geweest !!

   Reply
   • malon 29 februari, 2012, 20:20

    Hallo Coen,

    Bedankt voor je reactie!
    Ik zou hier graag willen bestellen alleen heb ik nog niet zo veel verstand van het importeren van goederen uit china.
    Misschien heb jij wat tips of dingen waar ik rekening mee moet houden.
    Ik hoor het graag,

    Mvgr. Malon

    Reply
 • troni 6 december, 2011, 23:55

  hallo,

  ik zou graag electronica producten zoals autoradios,babyartikelen, uit china willen importeren alleen ken ik geen trouwe leveranciers of contactpersoon ?
  Wie wil mij helpen, mail dan naar troni_lights@hotmail.com

  Reply
 • Astrid 16 december, 2011, 16:15

  Hoi Mitch,

  Ik zou graag in contact komen met Tim die op 27 oktober 2011 een reactie heeft geschreven. Hij en een partner (denk ik) zitten permanent in China.

  Thanks !!

  Astrid

  Reply
 • sander 27 december, 2011, 09:21

  hey Mitch,
  Goed initiatief, ik ga het volgen. Beetje geinspireerd door Tim Ferris? Zo niet dan heb ik een goede tip voor je….

  Sander

  Reply
 • Phil 29 december, 2011, 14:16

  Hoi iedereen,

  Zeer interessante informatie hier!
  Ik lees hier dat veel mensen, net als ik, dromen om te gaan importeren uit China.
  Alleen moet ik nog precies uitzoeken welke producten ik ga invoeren.
  Wel heb ik het voordeel dat mijn echtgenote van Chinese origine is dus de taalbarriere is al wat kleiner.
  Tips zijn altijd welkom!

  Reply
 • Phil 30 december, 2011, 14:05

  Hallo iedereen,

  Mijn Chinees vrouwtje stelt voor, als er mensen geïnteresseerd zijn, om vertalingen te doen van Nederlands of Engels naar het Chinees. Of eventueel hulp te bieden bij telefonische contacten naar China dit alles natuurlijk tegen een kleine vergoeding. En als je haar reis betaald, reist ze zelfs mee naar China om te gaan onderhandelen 🙂

  Reply
 • DaveDijkstra 14 januari, 2012, 17:10

  Beste Mensen,

  Graag wil ik in contact komen met een contactpersoon in china

  Kan iemand mij daar mee helpen.

  graag een reactie
  Alvast bedankt

  Reply
 • Ramon 17 januari, 2012, 03:45

  Mitch, waardeer hetgeen wat je doet voor de normale mens die wat hulp nodig heeft. Er zijn niet veel mensen die hun succes delen, maar zoals je zelf al in je boek aangaf, delen is vermenigvuldigen. Bedankt in ieder geval voor je tips/hulp.

  Ik zou graag wat hulp willen, gezien het feit ik binnenkort een reis naar China wil maken om te proberen kleding te importeren, mijn punt is dan, hoe en waar kom ik aan de juiste contacten/bedrijven/importeurs.

  Ik hoop dat je (of iemand anders natuurlijk) mij hiermee kunt helpen. Om zonder connecties etc. naar China te gaan om wat producten te zoeken, gaat moeilijk lukken. Hoop dat iemand mij kan helpen, groetjes! en succces allemaaall

  Reply
 • Ramon 17 januari, 2012, 03:46

  Mijn email adres is ramon.boland@hotmail.com

  Reply
 • Mariska Serdar 4 februari, 2012, 17:10

  Ik ben grafische vormgever en soms willen mijn klanten goedkoop en veel drukwerk hebben. Ik heb al met verschillende drukkerijen in China contact gehad. Toen kreeg ik een prijsofferte met FOB en dat soort dingen.
  Maar ik weet nog steeds niet of het na al die aftrekposten zoals invoerrechten enzo voordelig is. Kan iemand mij een beetje helpen.

  Mijn email is rdfc@live.nl
  Dan kan ik je offerte mailen

  Reply
 • Karin van Oevelen 9 februari, 2012, 12:10

  Mocht iemand meer info willen over luchtvracht Import/Export?

  Schroom niet om mij te mailen en ik zal je verder helpen met info mbt luchtvracht.

  KNS@Malensteinair.nl
  Luchtvrachtexpediteur op Schiphol

  Reply
 • joop 23 mei, 2012, 21:34

  ik heb 4 samples gekocht en weer verkocht vanuit china,
  was tevreden, zodoende liggen er nu 30 stuks
  te wachten om opgehaald te worden bij dhl….

  echter ben ik benieuwd wat ik kwijt ga zijn aan invoerrechten
  e.d…..bestaat hier een tabel voor of heeft iemand hier ervaring mee??

  Reply
 • Noel Angeles 24 mei, 2012, 07:47

  Beste mensen,

  Mijn naam is Noel Angeles. En ik verblijf op het moment op de filipijnen. Mocht er iemand interesse hebben in een handels partner die hier dan ook echt woon en de taal spreekt dan hoor ik dat graag. Mijn email adres is angelesnoel@hotmail.com

  thanks

  Reply
 • Paul 5 juni, 2012, 18:37

  Hallo allemaal,

  Wie op zoek is naar een contactpersoon in China of vragen heeft over China mag mij mailen.

  Ik ben in september 2011 naar China vertrokken met het plan om hier 3 maanden te verblijven. Inmiddels is het 9 maanden later en ben ik hier nog steeds.
  Ik heb het hier zo naar mijn zin dat ik voorlopig niet van plan ben om terug te gaan naar Nederland.

  Ik ben momenteel druk bezig met het eigen maken van de Chinese taal maar even zo belangrijk leg ik hier veel contacten.
  Daarnaast ben ik mij aan het oriënteren op zakelijke mogelijkheden.

  Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen?

  pve69@hotmail.com

  Paul

  Reply
  • Mitch 5 juni, 2012, 22:34

   Cool! Maar let wel op. 1x is voldoende, en vaak laat ik dit soort reacties van bedrijven niet door. Het is dat je een persoon bent, en je daar ook echt woont.

   Reply
 • Paul 6 juni, 2012, 17:20

  Bedankt Mitch, en ik dank je voor het maken van deze site.

  Reply
 • anne 13 juni, 2012, 22:31

  Ik wil ook graag een handeltje beginnen met luxe sieraden of kleding of eventueel nieuwe electronica en A-merken vanuit China importeren. Ik heb geen ervaring hierin. En zou graag willen weten welke contactpersonen er zijn die kunnen helpen met een zaakje. Ik neem aan dat je zowieso bij de kvk moet registreren. En graag zou ik willen weten hoe het nou precies zit met de invoerrechten etc. En wat een goed beginkapitaal is.

  Veeeeeel te veel vragen. Ik heb ook heeel veel research gedaan. Maar zou graag willen weten van de experts hoe en wat.
  Ik ben het zat om een loonslaaf te zijn en wil graag mijn geluk beproeven. En mijn talenten benutten.

  meid30@hotmail.com

  Reply
 • Marco 10 september, 2012, 11:03

  Bedankt voor het verhaal. Heel herkenbaar. Wij hebben exact hetzelfde meegemaakt toen wij begonnen met importeren uit China.
  Wij hebben twee slechte ervaringen. De eerste toen we het vanuit China lieten regelen en de tweede toen we zelf gingen pionieren.
  Door schade en schande hebben we nu een expediteur in de hand genomen die ons adviseert en begeleid en dat heeft er toe geleid dat alles nu loopt zoals wij dat zelf willen. Uiteindelijk is dat goedkoper dan je te laten bedonderen vanuit China.

  Marco

  Reply
 • Tamara 22 oktober, 2012, 13:01

  Hoi Mitch,

  ik wil graag concurreren op de taartenmarkt in Nederland en eventueel erbuiten. Nu zijn er zoveel mensen in China die hun spullen verhandelen dat ik door het bos de bomen niet meer kan zien.
  Zijn er mensen die ervaring hebben met deze materialen of waar ik kan beginnen met contacten?

  Groetjes Tamara

  ps. super initiatief om deze site te beginnen!

  Reply
 • s 28 november, 2012, 20:04

  hoi allemaal

  ik wil een bestelling doen vanuit china .
  ik heb zowat alles rond .
  maar wat zijn de kosten in nederland als ze hier aankomen per schip.
  kan iemand mijn hierover meer vertellen.
  wat voor kosten komen erbij

  mvgr
  s

  Reply
 • Bertrand 21 januari, 2013, 15:16

  ook ik heb genoten en geleerd op deze pagina, waarvoor mijn dank.

  Ik heb nu ook voor het eerst een dhl zending onderweg.
  1 doos van 10 kg. Met versturen gaat het maar om een bedrag van 130 euri, waarvan 75 verzendkosten. Het gaat om 10 000 vrij grote zaden. Ik heb deze al eerder verkocht en ingekocht via ebay, maar nu ben ik in het totaal nog steeds 3x goedkoper uit. Op dit moment ben ik nog particulier, maar over een paar dagen ga ik naar de kvk om een webwinkel te beginnen. Niet dat ik al zeker weet wat ik ga verkopen, maar ik wil de structuur al opzetten, omdat ik daar al lang tegen aan loop. Ik wil op mijn sterfbed geen spijt hebben dat ik het nooit geprobeerd heb. Ik heb een baan, en zou dit er goed kunnen bij combineren. Als ik een starter abo bij SEOshop neem voor 24/maand, kan ik makkelijk kleine nieuwe shops maken zonder extra kosten. Zo zou ik dan ook een shop maken die enkel dat zaad wat nu overkomt verkoopt. Als ik de helft van mijn zaad verkoop heb ik mijn aankoopprijs, inschrijving kvk, Seoshop voor 1 jaar, en afdracht btw terug. Het gaat dan ook om kleine bedragen. Ik ben er van overtuigd dat het zonder marketingkosten moet lukken om de 200 orders die ik kan doen met mijn zaad te verkopen op 1 jaar. Als het echt goed loopt en ik weer moet bijbestellen uit China zal ik dit anders moeten doen besef ik. Ik heb nu als particulier iets twv 55 euro gekocht, en start pas daarna een bedrijf waar ik iets verkoop wat ik daarvoor als particulier had. (denken jullie dat ik hier mee weg kom voor 1x? ) Ik heb hier geen btw op betaald, maar ga wel btw ontvangen en afdragen. Ik zou ook wekelijks een order kunnen doen van minder dan 22 euro. De verzendkosten zijn dan ook iets minder en ik heb nog steeds genoeg marge om winst te maken.
  Daarnaast heb ik een paar andere ideeën voor kleine webshops met maar een paar artikelen. Sommige zijn wel handiger omdat ik de producten kan inkopen in NL. Als ik over een jaar alleen al break even draai met alle kosten of een paar 100 euro zuivere winst (die ik dan moet aangeven), ben ik al blij. Het gaat om de ervaring, en iets wat ik al lang wou doen.
  Ik hoor graag jullie meningen over mijn zaden
  Bertrand

  Reply
 • stefaan 26 januari, 2013, 16:48

  vraagje ik wil fake rolex horloges laten over bregen van uit de philipeinen kan dat via de post gr

  Reply
 • Nicha 31 januari, 2013, 00:19

  Ik wil een website beginnen met bodycon dresses vanuit China.
  Ik heb onderzoek gedaan kwa welke leverancier en ik zag alibaba and Aliexpress en mij vragen is zijn ze betrouwbaar?

  Waar moet ik kijken?
  Over Betaling veel vragen naar westernunion, paypal, krijg ik echt me spullen?
  Over Douane waar kan ik informatie zoeken, en wat zijn de kosten?
  Wat denk jij wat ik moet nog regelen?

  Ik wil geen fouten maken en ik wil graag Feedback van jullie horen, het kan me heel veel helpen!

  MVG, Nicha

  Reply
  • Sander 22 februari, 2013, 02:20

   Hoi Nicha,
   Deze partijen zijn uitermate betrouwbaar als tussenpartij tussen jou en Chinese fabrikanten. Gewoon even paypal aanmaken, niet veel werk. Je krijgt je spullen gewoon. Je kunt voor je gevoel van veiligheid eerst klein beginnen met testinkopen, heb ik zelf ook gedaan. Eerst 6 stuks ingekocht en nu 76 stuks van een product. Ook via alibaba een keer een goede fabrikant gevonden en iets ‘on demand’ laten fabriceren, werkte ook prima. Aliexpress is het handigst, daar kan je per stuk inkopen en hoef je niet eerst te onderhandelen over de prijs. Gewoon net als in een webwinkel. Kijk naar het aantal beoordelingen dat de leverancier heeft gekregen. Gebruik scherpe zoektermen, anders blijf je eeuwig zoeken, er staan namelijk miljoenen producten op die websites. Veel succes, en begin er gewoon mee, de rest komt vanzelf. Grt. Sander

   Reply
 • Eelco Derksen 21 februari, 2013, 17:14

  Hoi!

  Ik ben hier op deze site uitgekomen terwijl ik wat research aan het doen was voor een (potentiële) klant. Er stond weliswaar niets omtrent het onderwerp waar ik naar op zoek was, maar heb het verhaal toch even grotendeels gelezen, evenals de reacties. En ook al is het verhaal al een paar jaar oud, sommige reacties zijn dat niet.

  Ik ben werkzaam als senior customs consutant bij een douane-agent c.q freight forwarder. Dit is dus mijn werk, en gezien de vragen die ik voorbij heb zien komen, leek het me een goed idee wat kennis met jullie te delen.

  Ten eerste de vraag van Stefaan; het importeren van namaak goederen is verboden, je kunt er flink mee in de problemen komen. Niet doen dus, tenzij je natuurlijk een bad-boy bent 🙂

  @Bertrand; let met zaden wel op, er zijn namelijk zaden waarvoor je een zogenaamd fytosanitair certificaat dient te overleggen, en soms zijn er zelf inspecties van toepassing. Dat zijn dingen die er flink in kunnen hakken als je denkt overal rekening mee gehouden te hebben. Laat het gewoon eens nakijken door een professional.

  @Nischa; Op je vragen omtrent de betrouwbaarheid van die sites kan ik niet zoveel nuttigs zeggen. Ik ben immers niet actief betrokken bij de inkoop van goederen uit China. De site zelf is wel betrouwbaar, maar of alle deelnemers dat ook zijn is natuurlijk maar de vraag. Tip die ik je kan geven is op te letten op het company profile, komt dit betrouwbaar over? Hebben ze een website, zo ja, komt deze betrouwbaar over? Zijn er reacties gegeven omtrent de betrouwbaarheid van deze verkopen. Dat soort dingen. 100% zekerheid is natuurlijk nooit te verkrijgen, maar je kunt je wel een beetje indekken. Koop ook als het even kan CIF, dat scheelt in de rompslomp, helemaal bij kleine partijen.

  Verder wil ik adviseren om, vooral als je grotere partijen wilt kopen, eens contact op te nemen met de douane telefoon op 0800-0143, of met een douane agent. Succes ermee!

  Op oudere reacties zal ik niet reageren aangezien dat vrij zinloos is, ik kan me namelijk niet voorstellen dat deze personen nog terug komen voor een antwoord 🙂

  @Mitchel; mooi verhaal, kennelijk zijn er vrij veel starters die hiermee worstelen. Ik moet wel zeggen dat je kennelijk nogal wat pech hebt gehad met het uitzoeken van een expediteur. Als wij een indicatie geven van de kosten, zitten wij er nooit meer dan een paar euro naast, en meestal zelfs maar een paar cent. Dit is geen reclame voor mij, ik ben er namelijk van overtuigd dat de meeste declaranten dit bieden. Zo niet, dan verstaan ze wat mij betreft hun vak niet. Ik neem aan dat je dit ondertussen zelf ook ervaren hebt, aangezien we inmiddels in 2013 zitten en je blog uit 2009 is.

  Succes me de zaken!

  Reply
  • toon 13 mei, 2013, 12:38

   Elco, kun je me vertellen hoe het gaat met bv een vracht van 100 kg die door de fabrikant verstuurt word? Hoe kun je die ophalen in bv de rotterdamse haven?

   Reply
 • Michael 15 maart, 2013, 23:26

  Beste Mensen,

  Ik zit al 1 jaar lang te brainstormen voor een product dat ik wil verkopen in Nederland vanuit China. Mijn vraag is: wat zou ik ongeveer extra moeten betalen om een product vanuit china naar nederland te laten komen, het gaat om auto’s waar kinderen in kunnen rijden. moet ik invoerrechten betalen.? ik denk dat het niet echt rendabel is.
  product: 30 kg 118x66x52 cm

  iemand tips met producten ? is het beter om kleinere producten te verkopen.? en waar moet je aan denken? gewicht of grootte?

  bedankt mvg michael

  Reply
 • Debora 17 mei, 2013, 13:44

  Beste mitchel

  Wat grappig om jou verhaal te lezen ga zo door met het lezen van reacties
  Nu zijn wij dus bezig met het opstarten van een webwinkel en mogenlijk een winkeltje en hebben dus ook een tussen leverancier gevonden hier in nl
  Alleen nu blijkt hij niet veel op voorraad te hebben
  Dus denken wij dat we misschien beter zelf contacten te leggen met Cina (hoofdleverancier)
  Tips ideeën of wat je me kunt vertellen wat het beste is hoor ik graag

  Ik ga nu snel door met lezen 🙂
  In ieder geval wilde ik dus even zeggen DANK JE WEL VOOR JE BLOG

  Groetjes
  Debora

  Reply
 • Kevin 11 juni, 2013, 11:31

  Beste Mitchell,

  Hierbij zou ik graag producten willen importeren vanuit China.
  Maar gezien ik de eerste keer geen volle container kan afnemen, leek het mij beter om een container te delen met mede ondernemers.
  En als men een container wilt delen lijkt me dat een goed idee voor de beginners.

  Reply
 • Loes 9 juli, 2013, 10:30

  Hallo Mitchel,

  Top blog!
  Ik heb jaren een treintje (uit China) verkocht.
  Was zeker leuke handel.
  Maar de groothandel hielt er mee op en blij verrast zag ik dat er 2 andere groothandels dezelfde trein verkochten.
  De glimlach was van korte duur.
  Voor de prijs waar ik het altijd voor verkocht, moest ik ze nu inkopen, not dus.
  Ook via zo’n Alibaba site de trein gevonden, maar door het moeizame contact niet mee verder gegaan.

  Ik organiseer hier markten en 1 van mijn marktmensen koopt vanuit China.
  Ik vroeg hem of hij me wilde helpen en hij zei nee en hier het waarom niet:

  Hij liet me foto’s zien van de artikelen die hem aangeboden werden in China (hij doet aan repro huishoudelijke deko) dat zag er echt gelikt uit!
  Mooie staande lamp met prachtige gedraaide houten voet wouw!
  Hij haalde het opgestuurde exemplaar uit de auto en ik wist werkelijk waar niet wat ik zag! Bagger!! Een lamp met een waaienbomen houten voet. Het leek er niet eens op!
  Ik zou er nog geen euro voor geven!
  Hij liet me de foto zien van een klein keuken kastje met porseleinen laden, prachtig geschilderd, toen kwam hij met het opgestuurde exemplaar aan, alsof een slechtziende het had geschilderd.
  Hij is voor duizende euro’s belazerd!
  Hij heeft met de eigenaar in China alle artikelen uitgezocht en gefotografeerd.
  De Chinees zegt dat de foto’s niet zijn artikelen zijn en eind van het verhaal, hij kan de containers met spullen niet verkopen, zo slecht.

  Ik ben even genezen.
  Ben heel benieuwd of dit vaker voorkomt, dat je naar China afreist en dat je spullen krijgt die er niet eens op lijken.

  Reply

Leave a Comment