Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Goedkoper pakketten verzenden

Uit de ICT Barometer van Ernst & Young blijkt dat 58% van de thuiswinkeliers hoge verzendkosten als de grootste ergernis zien. Wat kunnen wij als webshophouders hieraan doen? Juist, gratis verzending aanbieden!

Eigenlijk wordt het al meer regel als uitzondering dat webwinkels gratis verzending aanbieden. Helaas zijn voor ons webwinkel eigenaars de kosten van het verzenden een doorn in het oog.

 

Tot een paar maanden geleden verzond ik mijn pakketten altijd via het postkantoor met TNT. In het begin was dit nog grappig, met één a twee pakketten per dag. Maar naarmate de webwinkel steeds meer verkocht werd het steeds vervelender om naar het postkantoor te gaan, in de rij te staan, honderd bonnetjes per maand uit te zoeken etc.

ParcelwareVia een mede webwinkelhouder en de webwinkelvakdagen kwam ik in contact met Parcelware van TNT. Je kunt al een contract krijgen als je meer dan 100 pakketten op jaarbasis verzend. Dat zijn er minder dan 10 per maand, en dat moet natuurlijk wel lukken! Je krijgt een tarief op basis van het aantal pakketten dat je verstuurd. Natuurlijk is het zo, des te meer pakketten des te meer voordeel. Het tarief bestaat uit een vast bedrag per pakket + een tarief per 100 gram. Dit kan op sommige van onze pakketten tot wel 5 euro schelen!

De eerste maand dat we Parcelware gebruikten hebben we ongeveer 600 euro bespaart. Dat was natuurlijk fantastisch, maar ook het gezeur met de bonnetjes ben je kwijt. Je krijgt eens per maand een factuur, en als kers op de taart kun je ook nog BTW terug vragen.

Even voor de duidelijkheid: Ik wordt niet betaald om dit te schrijven, ben alleen erg tevreden over deze dienst bij TNT. Ze hebben namelijk toch nog steeds het beste netwerk om je pakketten te laten bezorgen. Of heeft iemand anders wellicht een betere optie?

176 comments…

 • Joost Moras 2 september, 2008, 11:25

  Plus het feit dat men gebruik kan maken van de ‘track and trace’ module. Een altijd leuke bijkomstigheid onder het kopje ‘ondersteuning’.

  Scheelt in ieder geval een hoop telefoontjes/mailtjes.

  Reply
 • Piet 9 september, 2008, 10:44

  Wat een onzin. Hartstikke duur, die service…

  Reply
 • Mitch 9 september, 2008, 11:23

  @ piet: Heb je een beter alternatief? Ik hoor het natuurlijk graag, mijn interesse is in ieder geval gewekt.

  Reply
 • Elja Trum 30 september, 2008, 10:47

  Klinkt als een erg handige dienst.
  Ik ben ook wel benieuwd naar het goedkopere alternatief dat Piet zegt te hebben.

  Reply
  • Spam naam 6 oktober, 2012, 20:05

   APC ziet er goed uit, maar 38 Euro naar veel Europese landen?
   Wij versturen inmiddels wereldwijd en naar Australie, Singapore, etc gebruiken we nu gewoon franco stickers bij postkantoor. GLS doet niet buiten Europa, DHL en TNT zijn erg duur. Bijzondere is dat collegas uit US bv 18 USD betalen voor verzenden wereldwijd via TNT of DHL. Waarom kan dat niet in NL?

   Edit Mitch: Volgende keer je echt naam please (dit lijkt me ook niet bevorderlijk voor je rankings).

   Reply
 • Robbert 16 december, 2008, 11:03

  Ten eerste, zeer interessante blog! Sinds een half jaar zijn wij ook bezig met een webwinkel, en we zijn nu druk bezig met uitbreiden naar meerdere shops.

  Op dit moment versturen wij al onze product (inderdaad ook zonder verzendkosten voor de klant om het aantrekkelijker te maken) via luchtkussenenveloppen, die door de brievenbus passen. Dit kost € 1,76 aan postzegels elke keer, en een bezoekje aan het postkantoor / business point. Gewoon in een brievenbus gooien kan niet, omdat onze enveloppen tegen het randje van brievenbuspost aanzitten, en het risico te groot is dat het niet geaccepteerd wordt. Terwijl enveloppen aangeboden aan de balie gegarandeerd in het sorteerproces zitten (aldus TNT Post medewerkers). Het gevolg is dat we dus elke dag naar het postkantoor moeten en inderdaad veels te bonnetjes hebben aan het einde van de maand.

  Betaal je via Parcelware een bedrag wat in de buurt zit van de standaard € 6,20 pakketpost (en dus voor ons veel te duur is) of is het veel minder?

  Reply
 • Mitch 16 december, 2008, 11:32

  Hoi Robbert,
  Bedankt voor je compliment over het blog,

  over het verzenden met Parcelware: Dit is een dienst voor het verzenden van pakketten.
  Je betaald een vast bedrag (uit mijn hoofd een euro of 2) en vervolgens per 100 gram. Het heeft dus vooral veel voordeel als je lichte paketten hebt (tot 1 kilo) of juist hele zware (boven de 10 kilo). Daar tussen in scheelt het meestal iets van een euro ofzo.

  Maar als jouw producten gewoon door de brievenbus kunnen en je 1,76 euro betaald voor het verzenden is het absoluut niet goedkoper! Waar je aan moet denken is wellicht een frankeermachine?! Maar hier heb ik nog nooit mee gewerkt.

  Succes met jullie shop! Grappig trouwens om te zien welke producten al mijn lezers verkopen. Er is overal wel markt voor!

  Reply
 • Robbert 16 december, 2008, 11:50

  Bedankt voor je uitleg Mitch. Het versturen zoals we nu doen gaat op zich prima, maar ik was wel benieuwd andere mogelijkheden. En op de website van TNT Post wordt niet echt duidelijk hoe de tarieven werken als je een contract hebt. Ze verwijzen je meteen door naar een account manager, en dat leek me niet nodig.

  En uiteraard is overal een markt voor 😉 Net zoals jij je op niche markten richt, hebben wij dat ook gedaan. Het voordeel daarvan, minder concurrentie en een betere marge, bevalt ons natuurlijk wel.

  Reply
 • Don 23 januari, 2009, 13:59

  Hoi allemaal…..

  Wij hebben sinds kort een webshop online (osCommerce) en we zijn dagelijks bezig met het invoeren van producten. Ook wij hebben Parcelware (moet weliswaar nog worden gekoppeld aan osCommerce) maar ik kan begrijpen waarom het moeilijk is om te kiezen voor een “verzendleverancier” (om het maar zo te noemen).

  Natuurlijk kun je onderhandelen over de tarieven want hoe meer je verstuurd, des te gunstiger het allemaal wordt MAAR als beginnende winkel heb je geen idee hoe snel je webshop gaat groeien. Dan komt hetvolgend probleem dat wij zowel brievenbusformaat versturen als pakketten.
  Wij hebben (en zijn nog steeds) aan het denken wat nu de beste oplossing is om kopende klanten niet af te schrikken met de tarieven. Het is namelijk belachelijk dat men voor een product van € 14,99 verzenkosten van € 6,75 (tarieven 2009) moet betalen!

  Maar goed… We hobbelen maar gewoon lekker verder. Mocht iemand een snugger idee hebben dan hoor ik dit graag!

  Reply
 • Alex 1 februari, 2009, 02:08

  Bij DHL kan je al vanaf 4,50 grote zendingen versturen 🙂

  http://www.dhlforyou.nl/PakjeVersturen/TariefInformatie/Pages/default.aspx

  Reply
 • Mitch 1 februari, 2009, 11:29

  @ Alex: Verstuur je zelf met DHL? Wat zijn je ervaringen hier mee? Ik heb hier ook naar gekeken, maar DHL levert binnen 3 werkdagen het pakket af, terwijl TNT dit de volgende werkdag al bezorgd. Wat mij betreft erg jammer en voor ons een reden om niet met DHL te versturen.

  Één van onze USP (Unique Selling Points) is namelijk dat we supersnel leveren, (vaak binnen 24u) en voor veel van onze klanten een reden om bij ons te bestellen

  Reply
  • glenn 31 augustus, 2011, 13:29

   hoi mitch

   ik ben nu bezig om een berijfje op te starten als zzp koerier met een klein bestel busje kan ik jouw benaderen.

   mvg glenn

   Reply
  • Luke 28 juni, 2013, 13:01

   Hallo Mitch, in de praktijk, bezorgd T.N.T niet de volgende dag maar 2,3 of 5 dagen later,en ik spreek uit eigen ervaring !

   Reply
 • Alex 1 februari, 2009, 16:36

  Nope, maar ben het wel van plan 🙂 En je kan je klanten toch gewoon de keuze geven? Zijn er ook genoeg die wel geduld hebben 😉 Is het trouwens niet wat om er een onderwerpje op deze blog aan te wijden?

  Reply
 • Eentje 6 februari, 2009, 07:30

  Wij gebruiken sinds 1 januari Parcel International… werkt zeer prettig… en is goedkoper in ons geval dan het aanbod van TNT Post zelf…

  Reply
 • Maaike 2 maart, 2009, 12:52

  Iemand ervaring met bederfelijke en breekbare goederen versturen (kaas en wijn in ons geval) en welke provider hier het beste voor is want sommige aanbieders zoals GLS willen geen flessen vervoeren.

  Reply
 • Gerrit 27 maart, 2009, 13:50

  Frank,

  2de bestelkosten
  Tenzij anders overeen gekomen worden zendingen tussen 08:00 en 17:00 uur geleverd of afgehaald. Indien een zending voor een 2de keer dient te worden aangeboden of gehaald, buiten de schuld van Balder Logistiek brengen wij hiervoor kosten in rekening, levering aan waddeneilanden + 35 euro, etc, sja zo kan het wel voor 5.75 ex btw nog wel.

  Reply
 • Niels van der Voort 16 april, 2009, 21:16

  Wij werken met MyPost van TNT is volens mij hetzelfde.

  Reply
 • Jan Evert van Dronkelaar 26 april, 2009, 10:13

  Hoi,
  Dit is precies de blog die ik zoek een prachtige initiatief.
  Maar goed ik ben ook bezig met een webwinkel en gebruik joomla en virtuemart.
  Nu is het zo dat we alleen kleine artikelen willen verkopen die makkelijk in een luchtkussen envelop kunnen maar een waarde kunnen hebben €30 t/m€1000 dus lijk me een tnt optie of gewoon post prima alleen zit ik met de vraag van verzekeren (wel of niet) en vraag me ook af of tnt wel de goede keuze is voor internationale verzendingen kan je dan niet beter met bv. UPS of DHL in zee gaan.

  gr.
  Jan Evert

  Reply
 • Paddy 28 april, 2009, 20:40

  Nou ik dacht even dat deze blog opgezet was door TNT zelf!
  Ik ben nu een maand bezig met ze en heb al van allerlei onzin gaten ontdekt in hun service…. parcelware ziet er hopeloos gedateerd uit, je krijgt geen ontvangstbewijs bij aanlevering van je pakketjes(in het kader van bezuiniging werd me verteld) 2 zendingen stonden na twee weken in track & trace nog steeds ‘in collectie’ terwijl de een al was bezord , de ander lijkt zoek te zijn, maar ik krijg ik een navraagformulier per post toegestuurd want dat hebben ze niet online…. en zo kan ik nog wel ff doorgaan…… Ik zoek inmiddels wat anders voor internationale pakketpost onder 1 kilo…. suggesties iemand? grts P

  Reply
 • Mitch 28 april, 2009, 20:48

  @ Paddy, nee niet opgezet door TNT zelf. Ik ben zelf nog steeds erg tevreden met de dienst. Ook met 25+ pakketten per dag bijna geen problemen.

  Voor internationale pakketpost kun je het beste DHL gebruiken. Pakketten naar Belgie en Duitsland worden als ze de grens over gaan ook vaak uit handen gegeven door TNT.

  Reply
 • Chris 11 mei, 2009, 11:54

  Wij versturen dagelijks 150 – 200 pakketten via parcelware en dit werkt op een uitzondering na prima.

  Wat we wel hebben is gratis verzendkosten boven de 50€.
  Dit is voor een hele hoop klanten wel een sterk punt om bij ons te bestellen.

  Reply
 • Pieter Valentijn 13 mei, 2009, 07:51

  osFinancials is een opensource boekhoud pakket waar wij een koppeling met parcelware en osCommerce / virtuamart voor hebben geschreven. We krijgen dan vanuit parcelware (niet de web variant) waardoor ook de track en trace code in het programma aanwezig is. Ook kan je gemakkelijk klikken op een factuur om deze dan te openen in je shop of op een track en trace code zodat je hier in je browser naar toe gaat.

  Als je ook nog minder tijd kwijt ben aan het gehele proces (inc boekhouden) kan je nog meer kosten besparen. Je hebt ineens weer tijd over om de orders in te pakken 🙂
  i.p.v. alles over kloppen van het ene programma naar het andere.

  Reply
 • Mitch 13 mei, 2009, 07:59

  @ Pieter Valentijn: Klinkt mij als muziek in de oren, helaas komt dit wel wat laat aangezien ik met Magento ga werken.

  Maar wellicht hebben andere bezoekers van dit blog er wat aan. Succes in ieder geval!

  Reply
 • Tuinkussen winkel 28 mei, 2009, 09:52

  We zijn op zich ook tevreden met TNT, ik ben ook in voor goedkopere opties. Ik weet dat TNT een goedkoper tarief aan kan bieden bij hogere aantallen. Ik werk bij http://www.qrios.nl, een kant van ons vertelde me ooit dat ze een veel lager tarief bij TNT kregen doordat ze minimaal een aantal verzendingen per jaar konden doen. Ik zal eens navragen hoe dat precies zat.

  Reply
 • Monique 9 juni, 2009, 07:44

  Ik word doodmoe van Parcelware … Heb in twee weken tijd inmiddels al vijf pakketten gehad die dagenlang onderweg waren.

  Andere pakketten staan in Track & Trace nog in het sorteerproces, terwijl ze allang bezorgd zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles wat we op vrijdag aanbieden lijkt steeds een paar dagen zoet te zijn.

  Ik ben niet blij met ze … ga zo nog maar eens bellen.

  Reply
 • Aernout 9 juni, 2009, 19:04

  Na ervaringen met diverse websites en vervoerders zijn we na veel omwegen weer terug bij TNT post eenvoudig omdat deze de goedkoopste is en er geen betere optie is alhoewel we dat graag anders zouden zien vooral voor onze website http://www.hairdressersworld.nl .
  DPD was goedkoper maar een drama, diverse pakketten zoek, veel breuk en gezeur daardoor met klanten.
  DHL wil geen (goedkopere) zaken doen onder een X aantal pakketten.
  UPS zou ooit voor een offerte komen maar nooit meer wat gehoord.
  Moet wel nageven dat er sinds Januari 2008 nog GEEN ÉÉN pakket zoek is geraakt tot op heden. Dus CHAPEAU TNT

  Reply
 • john 2 juli, 2009, 15:55

  Hallo iedereen,

  Wij hebben een webwinkel in speelgoedartikelen NEWTOYS en hebben vandaag gebeld met TNT over het verzenden van onze pakketten, nu schijnt het zo te zijn dat bij een 500 pakketten contract (is op jaarbasis) wij 3,72 per pakket betalen, daar komt dan nog 1,42 per collie bij en dan nog een keer 0,17 cent per kilo. Deze bedragen zijn ook nog eens ex btw. Als ik dit na ga rekenen dan ben ik met dit contact duurder uit dan wanneer ik er een pakketzegel van 6,75 op plak. Een pakket van bijv. 5 kg kost 7,12 op contractbasis terwijl een pakketzegel 6,75 kost. Wie weet er precies hoe dit nu eigenlijk zit En wie heeft er een 500 contract met TNT en wat zijn hier de ervaringen en de kosten van. Wij versturen voornamelijk tussen de 5 en 10 kg. Maar zijn met dit contract alleen maar duurder uit. Graag jullie reactie. Bij voorbaat onze hartelijke dank.

  Met vriendelijke groet,
  John en Elizabeth

  Reply
  • PZH Kalf 27 september, 2012, 18:02

   Beste John en Elizabeth,

   Probeer eens parcel.nl
   Daar betaal ik 4.55 Euro per pakket voor een adres binnen Nederland.
   9.30 Euro voor een pakket 10-20 kilo in Belgie. En binnen de E.U. ook allemaal goedkopere tarieven dan Parcelware of TNT.
   Buiten de E.U. nog extremer. Een pakket van 10-20 Kilo naar bijvoorbeeld de Ver.Arab.Emiraten kost 58.30 Euro , waar TNT 105.30 Euro durft te vragen 🙁

   Reply
  • Milly 20 november, 2012, 02:13

   Ik heb een contract bij Postnl (Mijnpost) voor meer dan 1000 pakketten per jaar. Ik heb ook zitten rekenen en kwam tot dezelfde conclusie als jullie. Ik betaal 1.30 euro per collie, 3,97 per zending = 5.27 euro, daarop nog eens 17 cent per kilo. En dat alles ex de btw. Een pakket van 10 kilo komt dan op 6.97 ex. de btw, terwijl de consumentenprijs 6,75 incl. de btw is. Die 10 kg komt op 8,43 euro incl. de btw. Dus ik ben veel duurder uit. Ik heb eens zitten tellen maar het kost mij ongeveer 150 euro per week wat ik extra betaal. Wat betreft de btw. Als je gewoon een bonnetje hebt dat je 6,75 euro hebt betaald (als consument) dan is dat incl. de btw. en die btw kan je gewoon opvoeren. Ik ga morgen gelijk naar Postnl bellen want ik vraag me af wat het voordeel is van dit contract. Ik voer het zelf in, ik label de dozen en breng ze ook nog eens naar hen toe. Als ik het pakket gewoon aan de balie breng heb ik geen handelingen vooraf en dat scheelt ook nog eens tijd.

   Ik heb ook een contract gekregen van DHL zakelijk. Daar betaal ik 5 euro ex. de btw tot 10 kg. Incl. de btw is dat iets van 5,25 euro. Maar als ik op de site kijk zie ik dat je als consument al vanaf 4 euro tot 4.50 euro kan verzenden. Wat is in hemelsnaam het voordeel om een contract te hebben?

   Reply
 • Musetta 14 juli, 2009, 12:12

  Ik combineer Parcelware van TNT (contract op basis van 500 pakketten per jaar) met een Frankeermachine voor de brievenbuspost. Dat levert me het meeste voordeel op!

  Ik moet erbij zeggen: mijn pakketten zijn meestal lichter dan 1 kilo, maar passen gewoonweg niet door de brievenbus. Ik denk dat het voor zware pakketten (meer dan 5 kilo) niet echt uit kan.

  Reply
 • Martijn 15 juli, 2009, 15:17

  Ook hier een zeer tevreden gebruiker van Parcelware en TNT.

  Voor de mensen met een Virtuemart webwinkel die veel tijd kwijt zijn met het invoeren van de adresgegevens in Parcelware, hier een koppeling:

  http://www.ledgloeilamp.nl/VirtueMart-Parcelware-Interactieve-Koppeling/productdetails.tpl.htm

  Deze koppeling maakt het mogelijk om voormeldingen aan te maken vanuit Virtuemart zelf. Bij iedere bestelling kunt u nu zelf in VirtueMart de benodigde gegevens invullen. Of het nu gaat om een reguliere zendingen, rembours of pakketten met een internationale bestemming , het kan allemaal vanuit het bestellingscherm.

  Bekijk de video!

  Reply
 • syllie 19 augustus, 2009, 09:11

  De dure verzendkosten zijn voor mij ook een doorn in het oog,
  ik heb altijd hele grote en zware pakketten….
  Nu plak ik altijd 2 grote dozen boven op elkaar, en gaat het via TNT…..maar gisteren was het 12,95 aan verzendkosten, en het pakket woog iets van 12 kilo……
  Niet leuk meer dit!!!!!

  Reply
 • Linda Rademakers 1 september, 2009, 11:18

  Nog steeds vind ik dit een dure zaak. Wij verzenden via Selektvracht en hier liggen de kosten duidelijk lager dan bij TNT. Klein “nadeel” is dat er 1 dag tussen het afhaal/breng en bezorgmoment zit. Zo’n groot nadeel vonden wij dit niet, duurt 1 dag langer maar het is goedkoper en het pakket word standaard 4 maal aangeboden(anders dan TNT). Twee keer in de middag en twee keer in de avond. Als je klant op moment van bezorging niet thuis is dan word het nogmaals aangeboden en gaat dan naar postkantoor (bij TNT)

  Reply
 • webber 23 september, 2009, 15:43

  voor regio noord-holland-noord versturen via AP Master Express! Altijd 1 contactpersoon die alle zorgen uit handen neemt. Voor 6,88 door heel NL tot 31 kilo. verzekers en wel…
  Perfecte service, nooit klachten. Ook rest van Europa is vrij goedkoop.
  http://www.apmasterexpress.nl is hun site.

  Reply
 • Pastavoordeel 26 september, 2009, 11:48

  @ Iedereen
  Momenteel verstuur ik via DPD. Bij hun mag ik geen flessen versturen, wat ik wel in mijn assortiment heb wat dus al een beperking is. Vreemd genoeg krijg ik elke keer schadeberichten wanneer de pakketten rond de 20kg zitten en DPD zegt doodleuk elke keer dat het niet hun schuld is waardoor ik opnieuw moet leveren om mijn klanten tevreden te houden en geen schade vergoed krijg. Onder de 10kg gaat altijd goed en komt netjes aan. Voordeel is dat het thuis wordt opgehaald en de volgende dag bezorgd, dus daar zijn ze wel vlot in, ondanks de 2 a 3 werkdagen die ze aangeven. Maarja, zodra er schade in het spel komt, zijn ze nergens te vinden en kan je fluiten naar je centen.

  Parcelware ga ik eens naar kijken, maar ik weet niet hoeveel pakketten ik per week verstuur dus ik heb ook geen idee of een contract voor mij uitkan.

  @ Frank
  Vraag is dus wat jullie beperkingen zijn, mag ik flessen, blikken en breekbaar verzenden (ja ook pasta is breekbaar), of ben ik dan verplicht speciale dozen/verpakkingen te gebruiken?
  Hoe is de schade geregeld. Bieden jullie net als DPD de 520 verzekering aan en is het vervolgens een drama om het vergoed te krijgen of keren jullie ook daardwerkelijk uit en kunnen hierover bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden?

  Reply
 • Mitch 30 september, 2009, 07:10

  Dit begint nu wel een heel commerciële post te worden voor Balder, wat niet de bedoeling is naar mijn mening.

  Ik heb deze blogpost geschreven omdat ik tevreden was over Parcelware. Zelf werk ik er nu niet meer mee, aangezien ik het inpakken en verzenden van de pakketten heb uitbesteed.

  Als Balder deze post wil sponsoren dan kan dat, klik bovenaan op contact. Als dit niet gebeurd wens ik geen Balder reacties meer op het blog, anders haal ik al de andere weg.
  Er bekijken tussen de 10 ~ 20 unieke bezoekers per dag deze post.

  Reply
 • Pastavoordeel 30 september, 2009, 09:54

  Natuurlijk is het niet de bedoeling om de blog te gaan wijden aan Balder. Maar omdat er hier zoveel verschillende meningen zijn over de verschillende vervoerders was ik gewoon benieuwd hoe een andere vervoerder werkt.

  Om het dan gewoon bij TNT te houden, wie kan mij vertellen wat zijn/haar ervaringen zijn bij TNT/Parcelware wanneer er schade optreedt tijdens een verzending. Ik weet dat bij TNT wel alles verstuurd mag worden, maar komen deze pakketten dan ook onbeschadigd aan en hoe is de afwikkeling bij schade?
  Het gaat hier dan echt om breekbare dingen, zoals flessen, potjes, blikjes, enz.

  Reply
 • Mitch 30 september, 2009, 12:10

  Geen probleem om vervoerders te vergelijken en hier over te discussiëren ! 😉 Maar de laatste 20 reacties was het Balder voor en Balder na. Het houdt een keer op. Of ze moeten sponsoren. ;-P

  TNT smijt echt met de pakketten dus glaswerk zou ik niet vervoeren! Mijn potten eiwitten kwamen heel soms open aan bij de klant, dat zegt genoeg. Denk dat je glazen potje dan in 1000 scherven bij de klant aankomt.

  Reply
 • Pastavoordeel 1 oktober, 2009, 16:27

  Haha, nou ik moet zeggen dat het wel opeens verdacht stil is van de kant van Balder na het verzoek van sponsoring 😉

  Tja, dat smijten doen ze overal volgens mij en ik denk ook dat dat juist het grootste probleem is. Verschil is dat ze bij DPD in de voorwaarden hebben staan dat flessen, blikken en emmers zijn uitgesloten van verzending/verzekering en bij TNT mag je (voor zover ik weet) dat allemaal wel versturen. Nou heb ik wel van dichtbij meegemaakt, dat TNT wel vlot uitkeerd bij schade en daar verder niet heel moeilijk over doet, terwijl DPD alle voorwaarden in de strijd gooit om niet te hoeven uitkeren en anders dus gewoon zegt: helaas pindakaas, ook-al-heb-je-je-aan-de-voorwaarden-gehouden, je krijgt niet uitgekeerd. Misschien dat je me kan vertellen hoe de potten eiwit bij jou is opgelost?

  Is er wel een vervoerder die breukloos kan vervoeren of is dat gewoon een droom die nooit uit gaat komen? Nu is de optie wel om alles zelf te bezorgen en dat doe ik ook wel bij de grotere bestellingen, maar om voor elke bestelling vanuit het noorden naar het westen/zuiden te rijden, daar hou ik niks aan over natuurlijk.

  Reply
 • MyShipper 2 oktober, 2009, 15:09

  Beste Pastavoordeel,

  Helaas moet ik je vraag over; ” is breukloos vervoeren door een vervoerder een droom die nooit gaat uitkomen”, beantwoorden met een keihard JA.

  Waar mensen werken worden fouten en schades gemaakt. Dit gebeurt zowel bij de vervoerder, als bij de verzender, als bij de ontvanger van de goederen.

  Glaswerk en andere breekbare of gevoelige artikelen zoals antiek, kunst, porcelein etc. worden op risico van de afzender verstuurd. De vervoerder zal het wel meenemen maar als er iets gebeurt is het je eigen risico en dus niet verzekerd.

  Daarom begint het versturen van een pakket bij het goed verpakken van je produkt. Gebruik minstens dubbelgolfs karton en laat je produkt zweven dmv vlokken, bubbeltjes papier en ander opvulmateriaal.

  Een ongeschreven regel in de transport: Een doos met inhoud moet vanaf 80cm hoog kunnen vallen zonder schade te krijgen.

  Dus probeer het eens een keer. Blijft het heel….dan heb je een grote kans dat het risico op schade klein zal zijn.

  Vriendelijke groet,

  MyShipper

  Reply
 • Iwan 10 oktober, 2009, 14:42

  Ik ben van plan een webwinkel te starten maar kan niet thuis zijn overdag om bestelde artikelen in ontvangst te nemen.
  zijn er ook vervoerders die ze opslaan en op afroep komen brengen ??

  Reply
 • Dennis 16 oktober, 2009, 19:28

  “Ik ben van plan een webwinkel te starten maar kan niet thuis zijn overdag om bestelde artikelen in ontvangst te nemen.”

  Kan je daar geen postbus voor nemen?

  Reply
 • Leo 20 oktober, 2009, 17:07

  Iwan misschien is fulfilment (orderafhandeling voor webwinkels) wel wat voor je. Denk nu niet gelijk, dat kost vast veel geld. Bereken het anders gewoon zelf uit op de website van Webvoorraad, zij hebben een zogenaamde winstmeter.

  Reply
 • Vliegerconcurrent.nl 28 oktober, 2009, 13:56

  Allen,

  Zeer goede, mooie en duidelijke reacties allemaal. Wat me in elk geval duidelijk is geworden is dat er zeer veel verschillende mogelijkheden zijn en dat het qua prijs zeker uitmaakt.

  Ik zou gewoon willen weten wat het kost als je tussen de 500-1000 pakketten per jaar verstuurt met een gewicht van rond de 5kg. (uitzonderingen daargelaten).

  Iemand toevallig al een lijstje gemaakt of interesse om een website te starten waar je dit eenvoudig zou kunnen vergelijken?

  Michiel

  Reply
 • Mindstretch 2 november, 2009, 22:04

  Beste Iwan,

  Afhankelijk van je goederen, kun je ervoor kiezen om een E-fulfilment dienstverlener in de arm te nemen. Een vriendelijke en betrouwbare buurvrouw zou het overigens ook goed doen. 🙂

  Succes.

  Reply
 • Martin 13 november, 2009, 23:19

  Beste allen,
  Momenteel verzenden wij pakketten van ca. 300-500gr met TNT en altijd aangetekend. Overigens naar tevredenheid.

  Aan klantenzijde gebruiken wij standaard “track&Trace”. De klant kan dus zelf ook kijken waar het pakket is. Dit vinden wij erg gebruiksvriendelijk!

  Vraag 1: hebben andere vervoerders ook deze, of een soortgelijke functie? (bijv DPD od DHL e.d) Anders vinden wij het lastig te vergelijken.

  Bestaat er ook, of wellicht een aardige tip voor de webmaster, een overzichtje met de verschillen van pakketvervoerders?

  Bij voorbaat dank!

  Reply
 • René 14 november, 2009, 20:11

  Beste Martin,

  De meeste, misschien wel alle, pakketdiensten bieden track&trace aan.

  Er bestaat een website met de verschillende pakketvervoerders maar tik gewoon eens pakket versturen in bij google dan krijg je ze allemaal op een rijtje.. 😀

  Reply
 • Ralph 20 november, 2009, 15:01

  Dag Robbert en anderen,

  Als je pakketjes door de brievenbus kunnen, kun je nog wat extra besparen op je verzendkosten. Via onze site kun je postzegels bestellen met een korting van 20-25%. Je verstuurt je post dan gewoon via TNT zoals je gewend bent.
  We leveren de zegels ook op etiketten (makkelijker), met nog steeds een korting van 20%.

  Ook voor (al dan niet brievenbus-)pakketjes naar het buitenland kun je met onze zegels 20% besparen.

  Ralph
  KortingOpPostzegels.nl

  Reply
 • G. Zwart 27 november, 2009, 11:26

  Hoi Allen,

  Ik heb rond de kerstperiode een aantal malen bij zo’n distributiecentrum van TNT gewerkt: rolcontainers met pakketten leeg maken en op de band doen, de band sorteert en rolt ze dan ergens anders weer van de band, en dan moet je ze in verzendrolcontainers doen (o.a. op postcode zijn die rolcontainers). Met het opladen op de band van pakketten, daar kan niet zoveel mee mis gaan dat er schade ontstaat. Ook met het sorteren niet, dat is allemaal volautomatisch en er kan niets vallen. Echter bij het vanaf de band naar beneden komen, daar heb ik wel eens rare dingen gezien. Sommige hele lichte pakketjes worden op een soort dienblad gedaan zodat ze stabiel liggen op de transportband. Als zo’n pakketje naar beneden komt en daarna een groot zwaar pakket dan heb ik wel eens gezien dat zo’n klein pakketje gelanceerd wordt… je kan je voorstellen wat dit voor effect heeft op de inhoud. Wat ook wel gebeurt is dat bij het stapelen in de rolcontainer niet zulke sterke dozen onderop komen en zwaardere erop… Je wordt daar geïnstrueerd om dat niet te doen, maar soms gebeurt dit toch helaas. Ik denk dat 97% goed gaat met de pakketten hoor, maar dit zijn toch dingen die af en toe gebeuren. Het zal overigens voor andere logistieke bedrijven niet veel anders zijn.

  Dus: ik heb daardoor altijd geleerd: als ik iets verzend zorg ik echt wel dat het goed verpakt is met veel materiaal (luchtzakjes, piepschuim, etc). Ik weet wat er mis kan gaan. Dan maar een grotere doos met meer verpakkingsmateriaal er in.

  Reply
 • Funky Monnett Productions 10 december, 2009, 10:38

  Ik heb een webwinkel op eBay en Discogs
  voor Cd’s en Vinyl en verkoop 90% aan het buitenland

  het grootste deel van mijn verzendingen zijn CD’s en Singles (en passen dus door de brievenbus)

  tegenwoordig met het nieuwe Paypal en Ebay beleid krijg ik regelmatig Claims aan mijn broek voor niet ontvangen items (en kost me dat dus een hoop geld)

  de enige manier om dit op te vangen is een verzend service met track en trace, de enige die ik kan vinden met een prijs opgave zijn niet in verhouding met de items die ik verkoop..

  Dus als iemand een internationale verzend service voor brievenbus post met track en trace die ook nog tegen TNT tarief of lager bezorgt .. hoor ik het graag!

  Reply
 • Judopak 21 december, 2009, 13:04

  Ik vind dit toch eigenlijk heel interessant. Betaal nu 6,75 voor dingen van 2KG dus kan eigenlijk prima omlaag.

  Heeft iemand een voorbeeld ( ik heb gezocht op internet ) voor prijzen hiervan?

  Dus prijs per pakket + prijs per 100 gram.

  Reply
 • Alphons 22 december, 2009, 20:07

  via deze site kwam ik bij http://www.apmasterexpress.nl terecht via een post van Webber. Ik verstuur regelmatig pakketten van 10kg en meer. Waar ik bij TNT tussen €10 en €30 euro voor kwijt ben, betaal ik nu nog geen €7 en het word nog opgehaald ook!! track en trace erbij en verzekering. (gelukkig nog niet hoeven gebruiken). Ook niet meer in de rij bij het postkantoor, geen losse bonnetjes meer enz enz. Met andere woorden: ideaal!
  Goeie site! Bedankt!

  Reply
 • Mitch 27 december, 2009, 21:59

  Voor alle koeriersdiensten / pakketvergelijkers / en aanbieders voor het verzenden van pakketten, het heeft geen zin (meer) om via een reactie je dienst aan te prijzen. Alle commerciële reacties worden verwijderd.

  Ik heb zelf ervaring met TNT, en die ervaring is goed. Met alle andere partijen heb ik geen affiniteit, en die wil ik dus hier ook niet kosteloos reclame laten maken. Als er interesse is om deze post te sponsoren dan kun je contact met mij opnemen. Deze post is goed voor ruim 1000 unieke bezoekers per maand op zoektermen als: goedkope pakket versturen, goedkoop pakket verzenden, pakket verzenden, pakketten versturen etc. Jullie snappen hem wel 😉

  Reply
 • Stan 28 december, 2009, 13:16

  Ik heb in het begin ook verzonden met TNT pakketzegels (wel verzekerd). Dat kostte 7,71 euro ex BTW.

  Nu heeft mijn webshopbouwer een systeem ontwikkeld zodat er heel makkelijk GLS zegels afgedrukt kunnen worden. (verzendgegevens worden geimporteerd).

  Met een beetje onderhandeling met GLS heb ik echt goede tarieven bij GLS. Voor pakket t/m 10 kg een vast bedrag onder de 4 euro (nederland) en onder de 7 euro voor belgie en duitsland. Uiteraard alles verzekerd en track en trace.

  Ik hoor niemand hier over GLS? Is deze pakketdienst wel bekend bij jullie?

  Reply
 • Robin van Olphen 28 december, 2009, 17:21

  Ik werd onlangs via de mail benaderd door Shops United een partner van Shopfactory.

  Zij bieden je aan om goedkoper pakketten te versturen. Hiervoor moest ik een aanvraag doen welke ik ook ingevuld heb. Ik was n.l. zeer nieuwsgierig of zij inderdaad goedkoop pakketten kunnen versturen. Ik heb echter nooit reactie ontvangen.

  Zij hebben ook een weblog en ik werd uitgenodigd om daaraan deel te nemen. Hier uitte ik mijn kritiek op het feit dat ze nooit wat van zich hebben laten horen. Als antwoord op deze blog schreven zij dat zij de volgende dag contact op zouden nemen. Helaas tot op heden nog niets gehoord en ook daarvan weer een blog op hun weblog geplaatst. Wat schetst mijn verbazing, ze hebben mijn (terechte) kritiek van hun weblog gehaald! Wat is een weblog waard als de moderator alle kritiek van de weblog haalt? In mijn ogen een brevet van onvermogen en dus een waardeloze firma. Shops United een partner van ShopFactory ook daar krijg je nooit antwoord op je vragen!!

  Ik ben het met Mitch eens dat TNT een betrouwbare partner is en als je veel volume doet kun je best over de prijs onderhandelen!

  Reply
 • Mitch 28 december, 2009, 17:45

  @ Robin: Leuk om te weten, ze hebben me gevraagd of ze deze post kunnen sponsoren, maar ik ga geen “onbetrouwbare” partijen aanprijzen op het blog.

  PS: heb je al iemand gevonden voor je shop?

  Reply
 • Tim 28 december, 2009, 22:13

  Hoi Robin,

  Er is nog een partij die samen de krachten bundelt en je kan laten besparen op je verzendkosten. link censored – wordt gek van alle commerciele reacties – mail me voor de url
  Je kan hier vrijblijvend (en kosten loos) een distributie analyse laten doen om te kijken of je er inderdaad op vooruitgaat.
  Het is zo ie zo wel een handige site voor webshop eigenaren om goedkoop je verzend materialen aan te schaffen.

  Hopelijk kan iemand er wat mee.

  En voor jou Robin, hopelijk wordt je hier snel geholpen.

  Groeten Tim

  Reply
 • Nancy 29 december, 2009, 08:09

  Grappig, ik heb juist heel goede ervaring met Shops united. Analyse aangevraagd. En we gaan het waarschijnlijk doen. Het scheelt flink. Soms word een bestelling op gehaald maar (meer dan!) 90 procent gaat via tante Pos. Ik verkoop wijn en dan is betrouwbaar versturen belangrijk. Kapotte flessen zijn niet zo populair 🙂 en mensen willen het vaak snel hebben. en met deze besparing lopen we net weer wat rendabeler.

  Nancy

  Reply
 • Sandy 29 december, 2009, 15:55

  Hoi Tim,

  Gaat dat om de pakketwinkel? Ik heb daar een analyse laten doen en heb op zeer korte termijn een contract gekregen. Heb het nu naast me liggen.

  Ik ga dit zeker doen. Het scheelt me erg veel geld.
  Zeker een aanrader voor mensen die zoiets nog niet hebben.

  Groeten Sandy

  Reply
 • Sander 30 december, 2009, 01:20

  Wij doen ook een deel van onze zendingen via GLS. Hiervoor is al een koppeling met Magento beschikbaar. Bevalt verder goed.

  Reply
 • Vince 30 december, 2009, 19:43

  Wij werken met TNT, de eigen ervaring met GLS, DHL en selektvracht zijn dramatisch dat willen we onze klanten niet aandoen. voordeel van TNT zijn o.a. de grote hoeveelheid afhaalpunten. Voor GLS moeten wij zelf bijv. al 30 km rijden en dat terwijl we in de randstad wonen.

  Verder hebben wel al een keer een straal bezopen chauffeur aan de telefoon gehad, om te melden dat hij die bewuste dag niet meer kwam omdat hij (gezellig) in de kroeg zat.

  Reply
 • Bram 31 december, 2009, 11:04

  Beste Sander,

  Zou je contact met me op kunnen nemen omtrent die koppeling? Wellicht dat Mitch mij even je mailadres kan mailen?

  Gr. Bram

  Reply
 • Marieke 26 januari, 2010, 14:47

  Ik zie een aantal reacties in verband met het versturen van pakketten met flessen. In ieder geval breekbaar. Ik heb zeer goede ervaringen met Packs Special Care. Niet de goedkoopste maar ze sorteren zonder lopende band dus breekbaar in prima te handelen voor ze.

  Gr Marieke

  Reply
 • van der meer 27 januari, 2010, 21:55

  ik heb een tijdje met TNT verstuurd, echter sluiten die steeds meer postkantoren (kan tegenwoordig wel bij de C1000 terecht, maar niet iets voor mij / lange wachtrij en eerst de halve winkel door) en ben op zoek gegaan naar een alternatief. DHL4YOU duurt lang voordat ze leveren, dus kwam ik bij Parcel Inernational terecht. Hier kon ik goedkoop gebruik maken van TNT (voor een lager tarief), echter die viel af doordat ik moest brengen (dacht dat ze afhaalden), maar ook UPS, DHL, DPD en die zouden afhalen. De prijzen waren goed, echter zit ik met mijn winkel en magazijn net over de Grens in Duitsland en dat was niet mogelijk. Aanbrengpunten hadden ze niet. Per ongeluk kwam ik bij Parcel.nl uit, en kon online met de tariefcalculator prijzen bekijken, voor 4,25 bezorgen ze een pakje binnen Nederland. Wel zaten ze 25 km bij mij uit de buurt, brengen was mij te ver, kan ik ook naar TNT gaan, echter toch even gebeld en ze kwamen zonder problemen afhalen. Ik heb nu 3 pakjes verstuurd, 2 naar Nederland en 1 naar Thailand, op zich prima verlopen. Wel jammer dat ze om 2 uur s middags al op de stoep staan om af te halen, ondanks dat ik gevraagd had om na 4 uur te komen.

  Reply
 • elly 2 februari, 2010, 18:57

  Hallo,

  Jullie hebben het over de hoge verzendkosten.Heb 6 jaar bij TNT gewerkt en ben nu een eigen webshop gestart.Misschien begin ik over een ,,oud ,,onderwerp…Maar jullie weten toch wel dat de verzendkosten van TNT btw -plichtig zijn…m.a.w.jullie ontvangen geen btw bon..TNT is vrijgesteld van btw,maar jullie moeten wel 19 % btw van 6.75 aan de belasting afdragen..Dus het kost je nog 1.08 euro extra.Alleen bij het Zeker Pakket kun je de btw weervragen…Ik loop hier nu ook tegen aan en probeer hier een oplossing voor te vinden ,anders gaat het van mijn winst af…

  Reply
 • Sander 5 februari, 2010, 15:11

  Van der Meer vergeet erbij te vermelden dat het ophalen van een pakketje ook geld kost. Woon je in de randstad dan laat parcel.nl zelf UPS het pakketje bij je ophalen voor een extra 7 euro. Totale kosten zijn dan dus 4.25 + 7.

  Vooralsnog lijkt me DHL (Selektvracht) nog de meeste voordelige met 4.95 binnen NL.

  Weet iemand wat de meest voordelige pakketdienst is voor internationaal verzenden?

  Reply
 • Naomi 6 februari, 2010, 21:34

  Mitch, wat een fantastische blog!
  Ik verstuur regelmatig pakketten, pakketjes en brievenbus pakketjes, zelfs wanneer het eigenlijk niet geheel door de ‘toegestane’ brievenbus gleuf past wordt het zonder problemen bezorgd. De postbezorger belt dan gewoon aan! Wat een service, natuurlijk wel afhankelijk van de bui van de postbezorger.

  TNT blijf ik trouw!

  Hartelijke groet,

  Naomi

  Reply
 • Judopak 6 februari, 2010, 22:19

  @elly als je een contract neemt bij TNT Post ( minimaal 100 pakketten ) krijg je wel ex btw prijzen . inc btw prijzen.

  Die prijzen zijn een stuk gunstiger dan 6,75.

  Reply
 • Victor 10 februari, 2010, 19:55

  Voor mensen die dicht bij de grensstreek wonen bestaat er ook een mogelijkheid om de pakketten door een duits verzend- en verwerkingsbedrijf te laten komen ophalen. Het is zelfs mogelijk om items onverpakt mee te geven. Zij zorgen voor verdere distributie en afhandeling. De service voert zeer ver en de prijzen zijn zeer concurrerend. Wereldwijde verzending mogelijk en ze werken met heel veel grote postverzenders samen. Alleen bij dit bedrijf staat meer service en persoonlijke benadering. Het loont wel om vrijblijvend een offerte te laten maken. Zelfs wanneer je niet grote orders hebt.

  Reply
 • Marian 13 februari, 2010, 22:18

  Wij hebben DHL een tijd geprobeerd. Alleen maar ellende. Raken pakketten kwijt. En als het pakket dan niet verzekerd is verstuurd krijg je ene schijntje terug. En om dan maar niet te spreken van de tijd die het kost om dit geregeld te krijgen. Zelfs een keer meegemaakt dat ze een pakket, dat niet afgeleverd kon worden omdat de klant niet haar goede huisnummer had doorgegeven, hebben uitgepakt en in een te grote doos hebben gegooid zonder extra verpakkingsmateriaal, met als gevolg dat het geheel stuk was. Schandalig hoe DHL met pakketten omgaat. Kan wel goedkoop zijn maar de service is slecht. Wij zijn gestopt met DHL.

  Reply
 • Pure & Timeless 16 februari, 2010, 08:43

  Heeft iemand ook ervaring met avondbezorging? Veel van onze klanten willen de zending tussen 18.00-20.00 aangeboden krijgen maar hiervoor hebben we nog geen pasklare oplossing. Iemand?

  Groet, Francis

  Reply
 • van der Meer 6 maart, 2010, 15:35

  Sander,

  je hebt gelijk, vanaf mijn woonplaats (De Lutte) haalt parcel.nl gratis af, maar als ik inderdaad een postcode van mijn vriendin in Amstelveen in voer moet ik extra afhaalkosten betalen. Of dat is per pakje of per afhaling durf ik niet te zeggen. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen afhaalkosten hoef te betalen.

  Reply
 • Asel 8 maart, 2010, 16:13

  Victor, welk duits bedrijf bedoel je? Het klinkt heel erg aantrekelijk aangezien ik woon dicht bij de grens.

  Reply
 • Judopak 12 maart, 2010, 08:33

  Mensen ook ervaring met het versturen naar België? Dit omdat de TNT Post eigenlijk te duur is …

  Snelheid van verzending maakt niet uit, prijs is het belangrijkst.

  Reply
 • René 12 maart, 2010, 23:36

  Standaard met DPD… kosten 9.95 ex tot 31 kg.
  Levering tot nu toe altijd binnen 48 uur.

  Reply
 • Mark 15 maart, 2010, 09:27

  Voor internationale zendingen prijst TNT Post zich volledig uit de markt. Ze zijn bijvoorbeeld zo’n twee keer duurder dan de Belgische post als je tientallen pakketten per week verstuurt, zoals ik. Ook de duitse post is veel goedkoper.

  Maar als je niet in of vlak bij Belgie of Duitsland woont kan ik ABC Mail aanraden voor internationale zendingen. Die zijn niet supergoedkoop, maar wel veel goedkoper dan TNT Post. Bovendien is hun service stukken beter (als je een mail stuurt krijg je daar WEL antwoord, en je kan ze ook gewoon bellen zonder dat je een callcenter aan de lijn krijgt).

  Reply
 • Mario 15 maart, 2010, 13:48

  Maakt het echt wat uit die verschillen?
  De verzendkosten zijn bedrijfskosten en dus aftrekbaar.

  Reply
 • Evelien 29 maart, 2010, 09:40

  Iemand tips of ervaring met het versturen van kleding? Wij willen een webshop beginnen met kinderkleding maar willen geen 6,75 in rekening brengen bij een broekje van 14.95 bijvoorbeeld. Omdat we nog beginnen hebben we dus geen idee welke aantallen we gaan halen dit jaar…..

  Reply
 • Pieter 4 april, 2010, 18:14

  Als je pakketten wilt versturen kijk dan eens naar locale pakketdiensten.
  Deze kunnen vaak versturen voor zeer schrpe prijzen.

  Reply
 • Diana 7 april, 2010, 10:04

  Wijzelf versturen met Parcel International… werkt heel prettig… en is toch echt goedkoper in ons geval dan het aanbod van TNT Post zelf…

  Reply
 • Tom 23 april, 2010, 09:37

  Ik werk bij een groot bedrijf en doe vaak de vooraanmelding van parcelware. Mitch jij zegt dat het probleemloos werk met 25+ pakketten per dag nou ik kan je zeggen dat het ook perfect werkt met 500/1000 pakketten per dag. En als je iets wil verzenden naar Duitsland lijkt mij DPD the best choice aangezien hun het grootst zijn, maar ik weet niet of je daar in aanmerking komt met weinig pakketten. Althans niet voor de prijs die je zou willen.

  Reply
 • Mitch 23 april, 2010, 09:59

  Ha Tom,

  Tja dat was lang geleden. (Dit bericht is van juli 2008)

  Inmiddels doen we 125+ pakketten per dag. En heb ik dat helemaal uitbesteed.

  Voor Duitsland is GLS ook wel oke trouwens.

  Reply
  • Ramon 29 oktober, 2011, 15:42

   Hallo Mitch,

   Ik zal in een post dat je vertelde dat je het versturen hebt uitbesteed. Ik ben ook op zoek naar een bedrijf wat dit goed voor me kan regelen. Kun je me tippen bij wie je dit doet en misschien iets over de kosten?

   thanx!
   Ramon

   Reply
   • Mitch 30 oktober, 2011, 09:44

    ewarehousing

    Reply
 • vince 23 april, 2010, 16:32

  iemand trouwens ervaring met Kiala?

  Reply
 • Jeromy 26 april, 2010, 11:02

  @ Mario
  Op verzendkosten is het nul tarief van toepassing. Je kan dit dus niet terugvragen.

  De verzendkosten die je je klant in rekening brengt dien je overig wel te betalen in je omzetbelasting. Beetje tricky dus.

  Reply
 • Stefan 28 april, 2010, 19:27

  Kiala doet geen glaswerk, dus voor ons geen optie. Verder lijkt het een hele scherpe aanbieding; 3,36 ex btw per pakket!

  Reply
 • vince 30 april, 2010, 11:19

  heb gisteren met kiala gesproken over het concept, helaas zijn we er nog een beetje te klein voor. DPD klonk echter wel erg interessant. 3 x aanbieden en dan naar Kiala, alleen biedt DPD ook aan bij de buren en dat hebben wij liever niet.

  Reply
 • sanita 5 mei, 2010, 17:51

  hallo Vince,

  je schrijft:

  heb gisteren met kiala gesproken over het concept

  zou je aub wat meer over kunnen vertellen.

  wat houd het concept precies in?

  alvast bedankt!

  Reply
 • Herman 15 mei, 2010, 10:45

  Wij versturen pakketten en enveloppen naar binnen- en buitenland. Na lang zoeken bleek voor ons de volgende aanbieders de goedkoopste:

  Brievenbuspost – TNT
  Pakketten Nederland – DHL
  Pakketten Buitenland – GLS

  Hoop dat jullie hier iets aan hebben.

  Reply
 • Gert-Jan 18 mei, 2010, 19:07

  Als eerste, bedankt Mitchel voor de info op je site!

  Heb vandaag een offerte binnengekregen van TNT op basis van 500 pakketten pers jaar. 5,29 plus 0,17 per kilo. Mijn pakketten zijn rond de 300 gram en kan net niet door de brievenbus. Het valt me een beetje tegen dat het basis tarief zo hoog is. Is er te weinig concurrentie? Heb DHL For You geprobeerd, maar die doen er vaak een week over. Snel mee gestopt, alleen maar klachten.

  Reply
 • de heer Coenders 19 mei, 2010, 13:21

  Hallo allemaal. Dit is inderdaad een complexe materie. De markt kent specialisten voor pakketten, pallets, deel- en volle ladingen. Een grote verscheidenheid aan transport materieel zoals busjes, trailers, containers, combi’s, in allerlei soorten en maten. En duizenden transporteurs met diverse producten, diensten en tarieven. Alleen in Nederland zijn al meer dan 12000 transportondernemingen ingeschreven! Voor pakketjes zijn alle bekende namen reeds de revue gepasseerd. Het maakt verschil uit of je B2B of B2C levert. En vervolgens wat de afmetingen en gewichten van je pakketten zijn. En de aard van de goederen (breekbaar, bederfelijk enz). Mijn ervaring, wat door de brievenbus kan, moet je met de post versturen. Ook internationaal. Dat is goedkoop, betrouwbaar en je hebt zekerheid omtrent aflevering. De brievenbus is tenslotte altijd thuis. Pakketten die niet door de brievenbus passen, moet je versturen met een pakketdienst of via het dichtsbijzijnde postkantoor indien dat goedkoper is. Bij breekbare producten speelt een goede en veilige verpakking een essentiële rol. Kiala en de service points zoals die van DHL zijn ook een uitkomst voor consumenten. En gezien de groeiende webwinkelmarkt zullen er door pakketdiensten meer en meer diensten worden ontwikkeld die (beter) tegenmoet komen aan de wensen van hun afnemers. Ik geloof dat er uiteindelijk een model zal ontstaan hetgeen gebaseerd is op de afleverwensen van jullie klanten. Die bepaalt waneer en op welk tijdstip er geleverd dient te worden. Dat zal even duren want daar zijn pakketdiensten nog niet op ingericht. Het is trouwens frappant om te zien dat afnemers grote verschillen ervaren in service bij dezelfde pakketdiensten. Hoe komt dat toch? SPAM ALERT……. de rest is spam voor een dienst / nieuw bedrijf wat opstart. Adverteren kan altijd, contact me…….

  Reply
 • Bo 23 mei, 2010, 20:44

  Je kunt beter via PACKS versturen. Er word een account voor je gemaakt alles wordt met handtekening afgeleverd, de nieuwste track & trace systemen, het word bij jou afgehaald en de volgende dag geleverd plus het is een stuk goedkoper en door de hele benelux

  Reply
 • Verduyn 25 mei, 2010, 18:44

  Ik had bijna een contract met TNT.
  Maar op het laatste moment wouden ze mijn KVK nummer weten die had ik niet!
  Ik bellen met KVK en ze vonden mijn inkomen een hobby inkomen!!!

  Dus ik kon geen contract krijgen!

  Reply
 • Bram 29 mei, 2010, 19:32

  Wij staan aan de start van een 2e webshop ten grote van BOL.COM en we hebben de verzendkosten onder de loep genomen.
  Hieruit blijkt dat wij via Parcelware het voordeeligste uit zijn :

  max 5 kilo = 5,29 + 0,85 (5×0,17) = 6,14 excl.
  etiketten tnt = 6,75 (btw 0,- tarief)

  winst per jaar = zowiezo 500 x 0,61 = 305,-
  x aantal duizenden pakketten die we doen.

  En dat de verzendkosten worden doorbelast aan de ondernemer voor de omzetbelasting is pure onzin, dit betaald de klant tenslotte aan jou en jij aan TNT.

  Reply
 • hans groen 1 juni, 2010, 21:25

  verstuur je een groot aantal pakketten met TNT, krijg je een contract met een korting van een paar centen ? en dan blij rekenen hoeveel dit niet op jaarbasis is en ook nog willen concurreren met BOL.com?

  vergeet die TNT, kijk eens om je heen. eenvoudig googlen naar pakketversturen of pakketdienst en er zijn opties genoeg. eur 6,14 per pakket is toch echt te duur !

  Reply
 • Mike 4 juni, 2010, 08:46

  Tim says:
  December 28, 2009 at 10:13 pm

  Hoi Robin,

  Er is nog een partij die samen de krachten bundelt en je kan laten besparen op je verzendkosten. link censored – wordt gek van alle commerciele reacties – mail me voor de url
  Je kan hier vrijblijvend (en kosten loos) een distributie analyse laten doen om te kijken of je er inderdaad op vooruitgaat.
  Het is zo ie zo wel een handige site voor webshop eigenaren om goedkoop je verzend materialen aan te schaffen.

  Hopelijk kan iemand er wat mee.

  En voor jou Robin, hopelijk wordt je hier snel geholpen.

  Groeten Tim

  He Tim,

  Zou je mij die site willen mailen? (mike_strik@hotmail.com)

  Groet Mike

  Reply
  • Ramon 29 oktober, 2011, 15:45

   Hoi Mike,

   Kun je me mailen wie die organisatie is die de krachten bundelt en je kan laten besparen op je verzendkosten en vrijblijvend (en kosten loos) een distributie analyse kan doen voor ons?

   thanx!
   Ramon

   Reply
 • Dhr. Louis Coenders 8 juni, 2010, 13:02

  Ik ben het met Dhr. Groen eens. Het bedrag van 6,14 euro is veel te duur. Bo, ik ben erg benieuwd wat Packs hiervoor rekent. Als we het geheel nu transparant maken voor iedere deelnemer op dit forum dan kan iedereen daarvan profiteren. Als je niet kunt delen kun je je immers ook niet vermeningvuldigen. Toch?

  Reply
 • Eccellente 17 juni, 2010, 13:05

  Wij zijn helemaal gestopt met TNT. Na ontzettend veel slechte ervaringen met de klantenservice. De laatste druppel was toen ze al onze pakketje retour stuurden door een foutje.

  TNT belooft veel, maar komt het niet altijd na.

  Reply
 • Dimitri Visser 6 juli, 2010, 22:29

  Iedereen lijkt zich hier erg te concentreren op kosten maar ik had toch een andere vraag 😉

  Heeft iemand hier ervaring met “voor 21:00 besteld, de volgende dag geleverd” ? Oftewel, verzendbedrijven waar je je spullen op een later tijdstip dan 18:00 nog kunt afleveren ?

  Reply
 • Joël 8 juli, 2010, 13:35

  Ja op enkele business centres van TNT kun je tot 21u. terecht. Deze zitten bij de regionale sorteercentra.

  Reply
 • Ingrid 27 augustus, 2010, 15:06

  Het is inderdaad een super oplossing. Eén waar wij voor de shop ook naar hebben gekeken. Grootste nadeel: als je hele grote hoeveelheden hebt, zul je het naar een TNT punt moeten brengen en dat mag geen punt zijn zoals bijv. de TNT hoek in de supermarkt. Dit betekent dat je mogelijk een aantal kilometer moet rijden voor misschien soms slechts een paar pakketjes.

  Kortom: helaas voor ons gedoemd te mislukken als eenmansbedrijf, maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

  Reply
 • Harro 7 september, 2010, 16:42

  Hoi Allemaal,

  Ik heb 90% van deze site doorgelezen en heb nu een stijve nek. Wat een boel informatie zeg. Hulde aan de blogger zal ik zeggen. Gokje zit deze blog aan je webwinkel gelikt voor google? (:p)

  Ik heb op internet gezocht naar parcelware en ze zelf ook opgebeld, maar ik kan nergens een overzichtelijk tabel vinden met hun tarieven etc. Iets mij zeer handig lijkt. Telefonisch zouden ze terugbellen…. (je kent het verhaal)

  Mitch jij werkt hiermee, heb je tarieven voor pakketten die niet groter zijn dan 20 x 20 x 5 En niet meer dan 200 gram wegen? Of als je een algemene tarieventabel hebt, zou je die misschien kunnen geven? link of iets anders.

  Alvast bedankt en ga zo door met je blog!

  Reply
 • Hans de Rijk 7 september, 2010, 20:47

  Heel veel gelezen wat er is geschreven maar als iemand echt goed advies wil zie postvergelijk.info Vooral webshops kunnen goedkoper verzenden voor stukken die door de brievnbus passen. Er zijn alternatieven waar je op een “brief” 1 euro kn besparen.
  W.b.t. pakketten is het ook vaak een oplossing om alles uit te besteden. Deze bedrijven hebben contract tarieven met vervoerders die beduidend goedkoper zijn en waar dan voor de zelfde kosten als nu alles voor je wordt verpakt en verzonden.

  Reply
 • Dimenno.nl 8 september, 2010, 09:44

  Wij leveren ook met TNT – parcelware. De meeste bestellingen gaan door de brievenbus , de andere met Parcelware, ook wij vinden de kosten naar bv. Belgie te hoog met de kleine lichte pakketjes maar daar staat tegeonover dat ze wel netjes en op tijd aankomen. Verder besparen we kosten op brievenbus post. Dimenno.nl rekent geen verzendkosten binnen Nederland wel in de rest van Europa ( 5,- ) Wij zijn zeer tevreden !

  Reply
 • kees wijker 8 september, 2010, 16:13

  ola ik weet dat je via en met packs in de benelux het meeste voordeel hebt omdat zij handmatig nog
  alles sorteren en ook op zaterdag uitleveren
  tevens zijn ze gespecialiceerd in taarten bloemen
  levensmiddelenpakketten medicijnen en vandaag
  afgehaald morgen bezorgd en altijd met handtekening van ontvanger zonder extra kosten

  Reply
 • Braazz 10 september, 2010, 12:11

  Wij willen graag gratis verzending aanbieden dus vandaar ook op zoek naar de laagste prijs. Nu vind ik Parcelware van TNT wel interesant vanwege de service naar de klant. Snelle levering en Track&Trace.

  Ook ik ben nog steeds niet terug gebeld maar heb intussen wel de tarieven. Ze kennen drie varianten afhankelijk van het aantal pakketten per jaar:

  100 – 500 : € 5,71 + 0,17/kg
  500 – 1000 : € 5,29 + 0,17/kg
  1000+ : € 5,15 + 0,17/kg

  excl.BTW

  Niet echt goedkoop, maar ik denk dat TNT ook wel weet dat ze de snelste zijn met het grootste gemak.

  Reply
 • Hendriks 13 september, 2010, 16:59

  Wij versturen al onze pakketten via een contract met http://www.shops-united.nl. Zij hebben diverse netwerken waarmee ze goede prijsafspraken hebben. Ze kijken welk netwerk het beste bij je shop past en geven je op basis daarvan een offerte. Mijn kosten gingen met meer dan 20% omlaag en voor buitenlandzendingen tot wel 40%. Dit voordeel geven wij direct weer door aan onze klanten waardoor de verkoop is gestegen

  Reply
 • baars 16 september, 2010, 21:35

  Na jaren met TNT Post te hebben gewerkt ben ik van plan om er zsm mee te stoppen. Service wordt steeds slechter, pakjes zijn steeds langer onderweg. Heb nu 5 klanten die al sinds dinsdag op hun bestelling wachten. TNT sevice weet niks, kan niks want ze kunnen de pakketten niet traceren. TNT Post is een waardeloos bedrijf geworden en ik kan dit echt niet aanraden. Medewerkers bij de business balie weten absoluut niet waar ze over praten, service kost je 45ct per minuut, pakjes worden later aangeboden, je betaald voor een handtekening maar dan zijn ze het vergeten en ga zo maar door. Elke dag boze klanten aan de telefoon is ook geen pretje en het lulligste is nog dat je zelf vrijwel niets kan doen. Daarnaast is TNT post ook continue bezig om voor elke rare afmeting extra kosten in rekening te brengen.

  Reply
 • waterpijp-online 13 oktober, 2010, 15:50

  Wij verzenden voor 4,75 via een tussenpersoon binnen NL. Belgie is iets duurder. In Nederland wordt bezorgd door TNT en in Belgie door DHL. Afhaalservice is 99,95 per maand.

  Uiteraard gewoon met mail met T&T code.

  Ben zeer tevreden!

  Reply
  • Annette 18 december, 2010, 13:34

   Wie gebruiken jullie? Ook ik ben op zoek naar een goede maar niet te dure verzender. Mijn webwinkel is nog erg klein en dus kom ik niet in aanmerking voor een contract (te weinig zendingen).

   Reply
 • Jack 14 oktober, 2010, 18:10

  @ waterpijp-online

  Zou je ook willen delen wie die tussenpersoon is?

  Reply
 • Mark 15 oktober, 2010, 10:06

  @Jack op de website onder FAQ staat verzenden met DHL. Ik denk dat men met tussenpersoon de koerier (of logistieke dienstverlener) bedoelt.

  Reply
 • uit-indonesie 19 oktober, 2010, 16:37

  Wij hebben 2 webshops. Een voor kleine artikelen (95% brievenbus post) en werken daar met TNT en de pakketjes gaan met DHL (goedkoper en betere service maar wel ca 3-4 dagen onderweg!). Voor de tweede shop verkopen wij tuinmeubelen en die gaan met een gespecialiseerd transportbedrijf die voor een vast tarief door heel nederland en belgie bezorgd. Zijn wij zeer tevreden mee en goede prijzen. Wij zoeken alleen nog een beter adres voor onze eerste webshop voor pakketjes naar belgie. De waarde is vaak niet meer dan 10-20 euro dus zoeken wij goedkope verzendmogelijkheden. Ideeen welkom!

  Reply
 • Bert 15 november, 2010, 14:51

  Hallo allemaal,

  Ik verstuur mijn pakketten met Sira Logistics deze hanteert 5,25 voor klanten die meer dan 250 pakjes per maand versturen. Het pakket mag hiervoor 15 kg zwaar zijn en wordt gewoon opgehaald met T&T, verzekering en handtekening.

  Ik ben hierover zeer tevreden en ben blij dat ik niet met TNT,DHL,UPS verstuur.

  Reply
 • Hans 18 november, 2010, 19:34

  Als ervaringsdeskundige die al 25 jaar werkzaam is binnen de postbranche zie ik in alle reacties goede en leuke oplossingen voor ieder wat wils. Ik mis wel wat klanten nu prettig vinden als een pakket wordt afgeleverd. Het gaat alleen over tarieven en wie het goedkoopst kan verzenden. Als je een klein assortiment in je webwinkel heb is de beste oplossing uitbesteden het verzenden en inpakken. Voordeel is je lift mee met het volume contract waardoor het in veel gevallen aantrekkelijk wordt. Tevens kwaliteit gaat omhoog want de pakketten van de grotere aanbieders worden vaak eerder gesorteerd en hebben aparte ingangen bij de klantenservice organisaties waardoor je klanten ook voordeel hebben.

  Reply
 • waterpijp-online 6 december, 2010, 15:07

  De genoemde tarieven (het is zelfs 4,25 per pakket) zijn van Shops United (www.shops-united.nl). Je kunt mij ook even mailen (info@waterpijp-online.nl), dan zorg ik dat ze contact met je opnemen.

  Reply
  • Kees 23 januari, 2011, 10:40

   Heb ik gedaan was een zeer goede tip,

   Ik ben inmiddels met hun een week of drie aan de gang en werkt perfect

   TNT bezorgt, regel alles via hun, gaat een stuk soepeler,

   en in de weken dat ik bezig ben nog geen pakket te laat 🙂

   Bedankt

   Reply
 • marcel 5 januari, 2011, 23:31

  Nou, net de 2011 tarieven van TNT bekeken voor aangetekende service van pakjes tot 500 gram naar bijvoorbeeld Duitsland. Een prijsverhoging van 86% t.o.v. 2010 (€ 14,30 t.o.v. € 7,70)!
  Ik heb er nog hoofdpijn van….

  Reply
 • Sietse 7 januari, 2011, 18:25

  De nieuwe tarieven van TNT doen mij ook zeer veel pijn. Vandaag wou ik de eerste bestelling van 2011 versturen maar aangezien pakketten tot 500 gram naar de VS nu niet 10,45 maar 17,10 zijn geworden toch nog maar niet gedaan, dit is namelijk duurder dan het product dat ik te koop heb (een LP van 12,50).

  Afhaal opties en contracten met pakketdiensten zijn voor mij geen optie aangezien ik ongeveer 1 pakket per week te versturen heb.

  Ik ben dus opzoek naar een nieuwe optie voor verzenden. Komende week een DHL service point proberen, kijken welke prijzen zij te bieden hebben.

  Reply
 • Ronald 8 januari, 2011, 16:12

  Wij versturen zowel brievenbuspost, als pakketjes door heel Europa. Aangezien de verzendkosten altijd een punt van discussie zijn ben ik ook doorlopend gefocused op deze kostenpost. Ik werk voor alle natioanle post tegenwoordig met myparcel. Dat is een bedrijf dat als het ware pakketten op contractbasis inkoopt en de aantallen dus bij de webwinkels vandaan haalt. Het aanmelden etc is gratis, dus ik dacht”laat ik het eens proberen. Voorheen bracht ik alles handmatig naar het bispiont van TNT dus de vele bonnetjes komen mij bekend voor.

  Volgens mij is er voor NL standaard brievenbuspost geen goedkopere mogelijkheid als TNT. Pakketten is een ander verhaal. Zoals gezegd verstuur ik nu via My Parcel ( wat dus ook TNT gebruikt) en betaal iets van 5.25 per pakket tot 30 kg ( 500+ pakketjes). Er komt wel BTW bij, maar dit trek je weer af dus dan blijf je weer goedkoper als de 6.75 ( zonder BTW) aan de balie. Aangetekend komt er 0.30 bij.
  Ik maak per bestelling zelf de afweging of het een brief wordt, een pakket of een aangetekend pakket. Buitenland komt eind van dit kwartaal en gaat geloof ik via DHL. Hier heb ik dus nog geen ervaring mee bij hun.

  Buitenland breng ik momenteel nog zelf weg naar het postkantoor.

  Overigens verstuur ik naar het buitenland alleen aangetekend, aangezien er te vaak in het verleden pakketjes “verdwenen” . Of dit aan de klanten ligt of aan de post laat ik in het midden….

  Rembours gebruik ik in principe niet, te duur en je moet te lang op je geld wachten.

  Het nadeel van niet TNT bedrijven vind ik dat als een klant niet thuis is ( en de meeste werken overdag) ze naar een regionaal magazijn moeten, dus een end moeten rijden. Dit vind ik geen plezierige service, een webwinkel wordt gekozen omdat mensen de deur niet uit willen.. Bij TNT ben je wellicht niet het goedkoopst uit, maar er is (momenteel) bijna altijd in het winkelcentrum off in dorp/stad een afhaalpunt, zodat je het reizen beperkt houd voor je klant.

  Zijn er mensen die tips / erv hebben die tegenovergesteld zijn aan het hierboven geschreven lees ik dit natuurlijk graag. Uiteindelijk hebben we er allemaal belang bij om deze kostenpost / service zo goed mogelijk te regelen tegen een acceptabele prijs!

  Reply
  • Ronald 8 januari, 2011, 16:18

   de 500 pakketjes zijn op JAARBASIS, was ik vergeten de melden 😉

   Bij het aanmaken van de levering krijg je meteen een track and trace nummer ide je weer aa nde klant kunt mailen ( knip en plak). Wordt door mijn klanten als plezierig ervaren.

   1x per maand een factuu voor pakketten is ook wel plezierig.

   Wij versturen orders boven de 20 euro gratis. Dit bedrag is gekozen omdat dan de marge het verzenden kan opvangen en er ook nog wat overblijft 😉

   Reply
 • Fred 10 januari, 2011, 16:03

  Gegroet,

  Ik heb slechte ervaringen met TNT. De pakketjes in Nederland komen erg vaak te laat, ik denk in zo’n 40% van de gevallen. Een verzendtijd van 10 dagen of meer is niet bijzonder. Ook vind ik dat de TNT erg slecht info geeft. Zo heb ik in het begin 2 jaar brievenbuspakketjes ingelevert met steeds 3 x 88 cent + een paar maal 10,- terwijl er gewoon buitenlandpostzegels zijn. Niemand die dit even zegt!

  Post naar DE gaat zeer vaak fout, ik denk dat een 20% van de post er langer dan 7 dagen over doet. Is natuurlijk de vraag waar de vertraging wordt opgelopen. Recent zijn de prijzen bij TNT extreem verhoogd. Een pakketje aangetekend naar DE <500gram. kostte 7,70, nu 14,30. Naar Italië, Spanje, Roemenië verstuur ik geeneens meer, omdat veel pakketjes of pas na een maand aankomen, of verdwijnen.

  Tijd dus ok mij heen te kijken, ik heb net DHL een hoop vragen gestuurd (vond op hun site geen nuttige info die ik wilde).

  Vrgr. Fred

  Reply
 • Rein 15 januari, 2011, 22:27

  Als iedereen nu eens stopt met TNT te vervoeren , alternatieven genoeg en discussie opgelost

  Reply
  • Piet 25 januari, 2011, 14:07

   Doet de belastingsdienst hier niets aan:

   Sinds TNT bij de businessbalie een nieuw kassa systeem heeft staat er geen BTW meer op de kassabon, ook al koop je producten waar btw op zit.

   Ik kan BTW dus officieel niet meer aftrekken met mn bedrijf.

   Kan TNT dit zomaar maken, het schijnt nog landelijk te zijn ook.

   Reply
 • Petra Elzinga 25 januari, 2011, 22:51

  Ik ben nieuw hier (kwam al googelend op deze site terecht) en het valt mij op dat er regelmatig iets gepost wordt over sturen van pakketten naar BE en DE. Vervoerskosten en lange bezorgtijden worden vaak genoemd. Omdat ik werk bij Grenspostadres.nl leek het me nuttig even op ons bedrijf te attenderen (hoe doe je dat zonder reclame te maken?).
  Onze postservice biedt misschien een oplossing doordat internationale pakketten naar BE en DE nationaal verstuurd kunnen worden en door mensen in de grensstreek van BE en DE dan in een Nederlandse grensplaats kunnen worden afgehaald.
  Misschien een idee om klanten hierop te attenderen?

  Reply
 • Joris 28 januari, 2011, 15:34

  Heeft er iemand tips voor een partij die niet te duur is in het verzenden in grote goederen? Ik ben een shop op aan het zetten waar we oa tuinmeubels verkopen. Het verzenden van een ligbedje kost bij partijen als TNT en DHL 40 tot 60 euro. Terwijl het bed maar 30 euro kost. Niet interessant dus. Iemand tips voor dit soort goederen?

  Reply
 • Hoogenraad 1 februari, 2011, 18:32

  wat een onzin deze positieve berichten over de TNT pakketservice,wij zenden al sinds11jaar vlaggen met stokken op,via TNT sinds kort mogen de pakketen niet groter zijn dan een meter.Wij kunnen daardoor geen vlaggen met stokken van 130cm meer verzenden.Ikheb al bij verschillende bedrijven geinformeerd,maar wij komen niet in aanmerking voor andere pakketten verzenders Kan iemand ons helpen aan een ander adres.

  Reply
  • Mitch 1 februari, 2011, 20:51

   Heb je al gekeken van wanneer dit artikel is? Juist, van ver voor jij je vlaggen van 130cm niet meer mocht opsturen.

   Ja TNT is niet altijd even flexibel meer, en zelfs duur, maar voordat er een ander alternatief is kunnen we niet anders…

   Reply
  • Hoogenraad 2 februari, 2011, 11:49

   IK zou graag dat onze mail en de Website van reply word gehaald . Bij voorbaat hartelijk dank Greet.

   Reply
 • Arie 5 februari, 2011, 21:23

  Wij versturen veel pakketjes met TNT naar Duitsland. We betalen bijna 6 Euro per pakje tot 30 kg. Echter Duitse Post/DHL is binnen Duitsland veel goedkoper. Kennen jullie mogelijkheden om onze post op te laten halen en bv. bij een Duits postkantoor af te geven zodat het daar verder verwerkt kan worden? Of zijn er partijen die interesse hebben om bv. samen met ons eens per dag richting de grens te rijden? Of heeft iemand nog andere ideeen?

  Reply
 • Jasper 25 februari, 2011, 20:51

  Wij zoeken een goed alternatief voor TNT ivm onze nieuwe webwinkel. Op dit moment hebben wij nog niet een groot volume qua verzendingen per jaar dus komen wij niet in aanmerking voor een contract. Heeft iemand een goede tip of goedkoper alternatief dan DHL (4,95 p/pakket) of Myparcel (5,75 p/pakket)?! Verzenden nu vaak via DHL maar de levertijd is aanzienlijk (2 tot 3 dagen na aflevering op servicepunt). Alvast bedankt voor evt. reacties

  Reply
  • Willem 28 februari, 2011, 20:07

   Er zijn bedrijven die postzegels opkopen en deze vervolgens doorverkopen.
   ( Veel oude postzegels vanaf een bepaald jaartal zijn nog steeds geldig)
   Ik maak zelf hier vaak gebruik van.
   Het is niet spotgoedkoop maar ik verstuur nu een aangetekend pakket met tnt voor 5,50.
   Dit is zelfs goedkoper dan met een tnt contract.
   Een voordeel is dat alle pakketjes verzekerd zijn tot 500 euro.

   Reply
 • Wim 26 februari, 2011, 10:05

  Afgelopen week een pakje naar België met TNT.19,50!Ik schrok me rot.
  Die tarieven zijn gigantisch omhoog gegaan.En het is gewoon te duur geworden.

  Reply
 • Dirk-Jan 1 maart, 2011, 02:23

  Een goed alternatief voor TNT is DPD. Zij bieden vergelijkbare services (m.u.v. zaterdaglevering) tegen aantrekkelijke tarieven.

  Reply
 • Henk 7 maart, 2011, 21:44

  Hoi,
  Vorige week iets verstuurd met Parcel International hier kon ik kiezen uit verschillende vervoerders en zij waren ook goed, het pakket ging wel naar Australie, hierheen was geen optie met TNT of DPD. Succes ermee.

  Reply
 • bob 28 maart, 2011, 23:39

  Ik zit met hetzelfde probleem, ik heb een aanbiedingen website en wil voordelig versturen omdat de marges al zo klein zijn. Ik kom dan toch bij myparcel.nl terecht. Dit is vanaf 5,75 excl btw… Dure aangelegenheid maar een noodzakelijk kwaad.

  Iemand ervaring met Kiala?

  Reply
 • Rob Boot 5 april, 2011, 05:06

  Goedemorgen,
  Een paar weken geleden deed een suit van TNT Post op tv zijn beklag over het feit dat de staking hen zoveel geld had gekost. Ik kan meneer uit de droom helpen. TNT heeft zichzelf met zijn nieuwe tariefstructuur volledig uit de markt geprezen. Nog even afgezien van de belabberde service (pakketten die om volstrekt onduidelijke redenen terugkomen of zelfs de volgende dag worden retourgezonden omdat een lampje denkt dat het retouradres het verzendadres is).
  Ik verstuur verzamelaarsspeelgoed (modelauto’s etc.) over de hele wereld, waarbij betaling meestal per PayPal plaatsvindt. Dat betekent – om te voorkomen dat de klant claimt een pakketje niet ontvangen te hebben en daarmee het schip in te gaan – alles aangetekend versturen met tracking nummer. Als ik een pakje naar de VS wil sturen dan vraagt TNT per januari 2011 € 23,40, ook al weegt dat niet meer dan 500 gram. In 80% van mijn verzendingen is dat het geval. Ik heb het geluk dicht bij de grens te wonen en de verzending aangetekend door Deutsche Post te laten plaatsvinden (Brief International). Dat kost welgeteld € 5,50 tot 500 gram of € 9,05 tot 1 kilo wereldwijd. Daarnaast heeft DHL (in Duitsland) voordelige tarieven voor verzendingen tot 2 kilo (Päckchen mit Nachweis), nl.
  € 10,60 binnen Europa, resp. € 15,90 wereldwijd.
  Bovendien, fantastische service, goede tracking mogelijkheden en tot op heden geen enkele afschrijving voor “verloren” gegane goederen.
  Dus mensen, als je niet te ver van de grens woont, aarzel dan niet om onze vrienden van TNT de rug toe te keren. Het spaart echt klauwen met geld. Mocht je verder van de grens wonen, dan kun je altijd nog de krachten bundelen met collega ondernemers om een aantal malen per week een tripje richting Oosterburen te wagen.

  Reply
 • Daan 8 juni, 2011, 13:37

  Hallo,

  Ik ben bezig met het aanmaken van een eBay account en wil mijn brievenbus- en pakketpost over de hele wereld verzenden. Ik wil producten verkopen met verschillende afmetingen en gewicht. TNT kwam als eerste bij me op, maar ik schrok wel van de tarieven naar het buitenland. Ik ben nieuw op eBay en weet dus nog niet hoe de verkoop zal gaan (aantal pakketten per dag/week/maan/jaar). Wat adviseren jullie mij m.b.t. de verzendingen?

  Reply
 • R.Tobi 9 juni, 2011, 08:00

  Wat een mooie site heb je Mitch, je vorige versie vond ik ook al erg goed content bevatten, maar die heb je weten te overtreffen.

  ik zit met name met die opstartfase. M’n leverancier kan direct naar de klant leveren. Alleen heb ik eerst een TNT account nodig, dit kost € 150,- i.d.mnd! Zodat ze die pakketjes bij hem op komen halen. Ik vindt dat nogal wat geld, zeker in het begin als er nog weinig tot geen pakketjes verzonden worden.

  Heeft iemand hier een slimme tip voor? Bedankt voor je genomen moeite!

  Reply
 • ankie 10 juni, 2011, 02:30

  Hoy,
  Is dit alleen voor webwinkels.??
  Ik vraag me namelijke af hoe ik goedkoop een pakket van 25kg kan versturen buiten de eu de caribbean.?? zat net bij fedex tekijken en daar betaal ik meer als 300,00- wat ik erg veel vind kan iemand me helpen

  AFZ ankie

  Reply
  • Peter B 1 augustus, 2011, 09:45

   @Ankie,

   Naar de Caribbean is Cavelier waarschijnlijk de goedkoopste optie. http://www.cavalier.nl

   Reply
 • Mark Copal 23 juni, 2011, 13:03

  Wij verkopen voornamelijk yogamatten en towels – die kunnen tegen een stootje – we verzenden gratis maar wel met de gangbare TNT Pakketzegels dus deze tip over Parcelware is zéér welkom.
  Hartelijk dank.

  Reply
 • Peter 25 juli, 2011, 16:33

  Ik kwam net een handige website tegen:
  http://www.pakjeopsturen.nl

  Met het invoeren van de afmetingen, de bestemming en het gewicht van het pakje/pakketje, berekent de website de 3 goedkoopste verzenders uit oa PostNL, DHL, UPS, Fedex, GSL en DPD.

  Als je de afmetingen of gewicht of bestemming aanpast, verandert ook de prijs en de goedkoopste aanbieder. De site lijkt mij dus objectief en niet zoals andere prijsvergelijkingssites dat er een grote partij achter zit.

  Reply
  • Peter B 1 augustus, 2011, 13:46

   Leuk initiatief dat pakjesopsturen.nl maar volledig onbetrouwbaar. De tarieven kloppen voor geen meter. Zo kost een pakketje binnen NL van 1 kg 42x32x16 4,84 volgens de site met GLS. terwijl het in werkelijkheid ee stuk meer is. Ook vanwege voorijdkosten van €5,-

   Niet echt handig dus…

   Reply
 • Jennifer 13 augustus, 2011, 05:29

  Bij het zoeken naar info over het opzetten van een webshop kwam ik hier terecht. Alle reacties over kosten en service van pakketverzending doen me bijna afzien van het opzetten van mijn shop. Waar ik het meest verbaasd over ben is dat het er op lijkt dat er sind het verschijnen van het blog drie jaar geleden niet zo veel is veranderd of verbeterd op de postmarkt. Laten de postbedrijven hier niet een enorm groeiende markt liggen?
  Ik ben er in ieder geval nog niet uit hoe ik mijn handgemaakte keramiek ga verzenden. Tips zijn zeer welkom.

  Reply
 • Emma Ottenhof 19 september, 2011, 08:45

  Ik ben net ook overgestapt op Parcel International en tot nu toe erg tevreden met deze service. Ik ben hier steeds het goedkoopste uit en hoef zelf niet meer te zoeken en te vergelijken. Ze versturen ook van buitenland naar buitenland (op verzoek per email) -bijv van USA naar Canada- voor mij soms erg handig en met veel andere vervoerders is dit niet mogelijk.

  Reply
 • Harry bos 21 september, 2011, 20:15

  Ik heb laatst een pakket voor een paar tientjes naar china gestuurd met http://www.nationalekoerier.nl . Betaald met paypal en een week later was het geleverd bij mijn klant.

  Op zich correct en netjes. Een pakket binnen nederland vond ik wat duur, ze rekenen 20% servicekosten, ik denk dat dit voor het afhalen is

  Reply
 • TNTklant 9 oktober, 2011, 20:05

  L.s.,

  Gaarne correct spellen AUB!

  Reply
 • Tonia 12 oktober, 2011, 06:49

  Wij hebben 5 jaar verstuurd via TNT en waren daar lang tevreden over. Elke dag leverden we zelf de pakketten aan bij een business balie van TNT. De laatste tijd ging er echter steeds meer mis. Nu verzenden we sinds 3 maanden via DPD. Net iets goedkoper dan parcelware van TNT en bovendien worden de pakketten dagelijks bij ons afgehaald. De klant ontvangt een mail met track and trace code na het verzenden. Het enige minpunt is dat ze op zaterdag niet bezorgen. Dus een klant die donderdag na 16.00 uur iets heeft besteld krijgt dat pas op maandag.

  Reply
 • Rocco 16 november, 2011, 00:40

  Dag allemaal

  Heeft er misschien iemand een HELE Nederlandstalige handleiding voor Magento?

  en ik zoek een goedkope vervoerder voor een stoel naar Spanje! 120x80x80 cm

  Alvast bedankt, Rocco

  Reply
 • Dave Surfboards 3 januari, 2012, 14:34

  Na lang zoeken en proberen, zit ik nu bij Tiem Liner http://www.tiemliner.nl . Een koeriersbedrijf bij mij in de buurt dat veel verstuurd via DPD maar ook mijn surfboards verstuurd (deze zijn te groot voor de pakketdienst), alles makkelijk op 1 factuur en ik betaal maar € 6,50 per pakket. Voor mijn surfboards ongeveer 22 euro. Hiervoor is het verzekerd en wordt het nog opgehaald ook. Als ik vragen of problemen heb, wordt ik direct geholpen en hoef ik niet eindeloos in de wacht te staan, of mijn verhaal aan 3 verschillende mensen te vertellen. Ideaal een echte aanrader.

  Reply
 • Dick de Krijger 18 januari, 2012, 16:05

  Hi allen,

  Wij hebben dit probleem ook gehad, maar versturen nu met 3 partijen : DPD, DHL en PostNL; al naar gelang de zending naar het buitenland moet, en wat het gewicht is. Werkt perfect, en het is een kleine moeite om per bestelling even af te tikken welke vervoerder het werkt aangezien de voorwaarden voor de keuze helder zijn.

  Misschien voor meer mensen een idee? Pin jezelf niet al te vast op 1 vervoerder.

  Groet,
  Dick

  Reply
 • kellie 23 januari, 2012, 12:57

  Hi Mitch! Fantastisch om deze blog te lezen en te horen dat ik niet de enige ben die worstelt met verzendmethodes!
  Ik ga ook vgl maand over naar Magento en vroeg me af of jullie een online boekhoudsysteem kennen dat aansluit op Magento?

  Reply
 • Pepijn 29 januari, 2012, 12:41

  Geen paniek, Pepijn is hier!

  Sinds gisteren ben ik terecht gekomen op Mitch’s site / blog.
  Ik loop ook al langer met het idee in m’n hoofd om online iets te beginnen.
  Vroeger bouwde ik al voor de fun websites en heb ook al eens een inkoopactie georganiseerd op het oude bekende inkoopacties.net. Voor deze actie importeerde ik uit China.

  Anyways, de reden dat ik begon met geen paniek, pepijn is hier, is omdat ik afgelopen jaar bij PostNL heb gewerkt op kantoor. Zowel de business service (zakelijke klantenservice) als de verkoop (van o.a. pakkettencontracten). Ik weet er dus héél veel van af, en dit gaat mij ook helpen in m’n eigen online succes.

  Wist je dat: Stel je haalt de 100 pakketten per jaar nog niet, er toch een manier is om online te verzenden tegen een lagere prijs dan normaal? De Online Verzendservice! http://www.onlineverzendservice.nl hier maak je een zakelijk account aan, en je verstuurd met €0,50 korting per pakket. Dit is dus €6,25 ipv €6,75.

  Uiteraard als je boven die 100 zit dan raad ik je aan direct een contract te nemen.

  Wist je dat PostNL ook een haalservice heeft? Zowel op contractbasis als incidenteel.

  Afijn ik weet dus veel over PostNL, maar er zijn meerdere vervoerders, dus daar wil ik ook ’t mijne van weten. Ik weet wel dat mijn hoofdvervoerder PostNL zal gaan worden omdat dat toch de grootste is in NL en ik er alle kennis van heb.

  Succes en je zult mij nog vaker tegenkomen op het forum!

  Reply
 • Max 10 februari, 2012, 18:01

  Erg interessante discussie, ik twijfel echter nog steeds of ik aan parcelware moet beginnen.

  Reply
 • Jessica 15 februari, 2012, 16:28

  hi

  ik zoek een goedkopere pakketservice zoals iedereen hier, maar mijn vraag is waar je ook gratis terug kunt sturen, want ik heb DHL gesproken, en zij vertelde me als ik dit wilde doen ik dubbele verzendkosten moet betalen. is dit zo?

  Met vriendelijke groet,

  Reply
 • Marjolijn 20 maart, 2012, 12:15

  Heb zelf sinds een maand “parcelware” van TNT.
  Op zich tevreden over de bezorging (meestal A5 bubbel envelop).
  Wel een minpunt is dat pakketjes onder de 100 gram standaard voor meer dan 300 gram gefactureerd worden.
  Bij navraag nog steeds geen duidelijk antwoord gekregen maar hun vermoeden is dat wegens het sorteerproces ze bakken gebruiken en tja, die worden gewoon mee gewogen, foutje!
  Kortom, houdt de facturen goed in de gaten want dit klopt niet altijd.

  Reply
 • Herman 10 april, 2012, 20:29

  HGoezo Postnl? Wij verzenden bijna alles met parcel.nl. Goedkoop, gratis verzekerd tot € 500,- en ze komen het “aan huis” ophalen.

  Reply
 • Vincent 10 mei, 2012, 13:44

  Heeft iemand ervaring met de nieuwe dienst van SISOW (icm DHL). 5,50 voor Idealbetaling en verzending (pick-up). Wij versturen naar heel Europa (inclusief landen als Oostenrijk en Zwitserland).

  Reply
  • Marco 8 juni, 2012, 18:18

   Ik neem aan dat het dhl4you service is, wat gelijk staat aan selectvracht. (wat ik me heb laten vertellen.

   TNT naar buitenland is belabberd. GLS naar duitsland gaat goed, Frankrijk is een heel stuk minder.

   Buitenland versturen we enige tijd met Fedex nu, na een speciale prijs te hebben gekregen.. looptijd pakket tussen 2 en 4 dagen! Goede tracking, en krijgen ze het niet geleverd, dan bellen ze ook vaak, om een telefoonnummer of email adres te vragen.

   Reply
   • Blans 9 juli, 2013, 13:49

    Hier hetzelfde… DHL Frankrijk gaat over naar een Franse bezorger en die zijn echt heel slecht. Hier dus DHL voor NL en EU, Fedex voor Frankrijk en TNT Post voor WW.

    Bij WW zendingen heb je 100% douane controle (en kosten voor je klant) met een Koerier. Bij Post zendingen glippen ze er vaak door…

    Wil je echt top service dan is TNT Express het best wat wij gezien hebben. Prijzen werden ons echter te gortig maar 2 jaar lang zonder enkel probleem mee gewerkt.

    Reply
 • Ergonomische Muis 9 augustus, 2012, 21:47

  Wij verkopen onze producten ook naar Zwitserland. Dat doen we met GLS, maar door douane erg duur (40 Euro per doos). Heeft iemand een tip? Liefst zoek ik 1 carrier met goede tarieven in NL, Belgie, Luxemborg, Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk. Ik werk nu met 3 partijen (DHL, TNT en GLS) omdat per land nogal veel scheelt. Een tip is aanbevolen!

  Reply
 • Vincent 9 augustus, 2012, 21:48

  Marco,

  Wat zijn de tarieven van Fedex ongeveer in NL en buitenland. Die ken ik nog niet….

  Thanks Vincent

  Reply
 • R. Bakker 29 augustus, 2012, 12:22

  TIP:

  Na veel gezeur met de klanten- “service” van TNT kregen wij de tip van een zakelijke kennis om met APC Logistiek zaken te doen.
  Tot 30 kilo betalen we nu gewoon 1 bedrag… Geen gedoe meer met afwegen enz.
  Bovendien worden onze pakketten dagelijks keurig afgehaald en binnen 24 uur geleverd. Zelfs in België en delen van Frankrijk en Duitsland.
  Europese bestemmingen zijn vergeleken met TNT dan ook veel voordeliger, mede omdat bijna al onze pakketten boven de 2 kilo zijn.
  Bovendien kregen we een leuke korting bij 50+ pakketten per maand 🙂

  Via een online programma kunnen we alles zelf regelen en track&trace-codes gaat bij het printen van het label direct via e-mail naar de ontvanger.
  Bij vragen krijgen we direct antwoord, en hoeven niet een heel menu door of alles 6x uit te leggen! Scheelt een hoop tijd. (en irritatie)

  http://www.apclogistiek.nl is voor ons dus dik in orde!

  Reply
 • Headshop 15 oktober, 2012, 20:17

  Feit blijft dat een standaard pakket zending naar België veel goedkoper is dan een pakket met track & trace.

  Reply
 • Ivo 29 november, 2012, 22:44

  Hi Mitch,

  Ik waardeer je enthousiasme over webshops en hoe je er over communiceert enorm.

  (Kritisch) Vraagje vanuit ondernemersperspectief: op bvb eiwitpoeder.nl zeg je op de homepage “verzenden en retourneren altijd voor onze rekening”, terwijl in de algemene voorwaarden staat : “U dient wel zelf de kosten en het risico van het retourneren te dragen.”

  Krijg je hier niet veel commentaar op?

  Groet!

  Ivo

  Reply
 • AvdB 5 december, 2012, 15:07

  Ik heb ook een kleine webwinkel en maak gebruik van de services van MyParcel.
  Dit is (volgens mij) een tussenpersoon bij PostNL die gebruik maakt van de parcelware, maar door “vele kleintjes” (andere webwinkels) mee laten gebruiken, de voordeligere tarieven van PostNL kunnen doorbelasten.

  Ik betaal nu 5,10 ex btw binnen NL, tot 30kg
  en 9,75 ex btw, Belgie en duitsland.
  ook hier weer 1 factuur aan het eind van de maand, met BTW.

  pakketjes kunnen bij PostNL afgeleverd worden.

  mvg,
  A

  Reply
 • Ergonomische Muis 9 december, 2012, 20:53

  Inmiddels gewoon weer naar DHL aangezien we wereldwijd verzenden.
  TNT was dramatisch: veel pakketten kwijt en pas na paar maanden een mail: sorry hij is kwijt en valt niet onder verzekering, GLS ook regelmatig kwijt en duur naar UK en buiten Benelux, DHL is snel, in Benelux goedkoop, en daarbuiten betrouwbaar en snel.

  Reply
 • silkmood 28 december, 2012, 23:55

  Weet iemand de beste verzending oplossing in België? Ik heb een webwinkel met zijden producten in Belgie. Ik vind Bpost is duur en de service is niet zo goed.

  Reply
 • JustForApple 4 maart, 2013, 14:41

  Ik heb nog niet een groot genoeg volume om via postnl een goedkoop contract te krijgen. Ik verzend op dit moment via sendcloud. Werkt prima. Ik betaal nu nog 5.50 voor postnl pakketten tot 30kg.

  Reply
 • Raymond 15 mei, 2013, 12:36

  Voorheen zaken gedaan met DPD. Op zich in het begin een goed bedrijf, maar wel veel chauffeurs die herhaaldelijk pakketten voor de deur zetten / grote mond hebben tegen onze klanten / veel (onverklaarbare) schades. Toen maar PostNL / TNT geprobeerd. Zucht…
  Na ook veel pakketten kwijt geraakt en het over de afhandeling maar niet te beginnen bij PostNL/ TNT zijn we in gesprek geraakt met en vervolgens overgestapt naar APC Logistiek mede dankzij de “tip” van hierboven van R. Bakker.
  Duidelijke afspraken en betaalbare diensten. Ook voor grotere afmetingen. (kinderbedden en dergelijke)
  Niet de allergoedkoopste, maar goed, de tijd die wij tegenwoordig overhouden doordat we vrijwel geen transportklachten meer hebben is ons veel meer waard!

  Reply
 • Michiel Tummers 12 juni, 2013, 21:11

  Wat Goed om jullie advies te horen!
  Er zijn ook zoveel opties in pakket-land.

  Vraagje…

  Meeste berichten hier gaan over zwaardere pakketten. Heeft iemand een tip welke transporter ik zou moeten hebben voor LICHTE en KLEINE pakketjes?
  Als in: een koker met poster?

  Bij voorbaat Dank!

  Reply
 • retrofamke 16 juli, 2013, 01:11

  We zouden massaal onze brievenbus moeten vergroten , formaat kattenluik of groter , zodat vrijwel ieder pakket door de brievenbus past . Want welke halve zool heeft bedacht dat een brievenbus de huidige maten zou moeten hebben , is hier wetgeving over ?

  Reply

Leave a Comment