Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Webwinkel Blog in 2010

Het jaar 2009 was een zeer mooi jaar voor mijn webwinkel blog. Het aantal posts lag niet heel erg hoog, maar ze waren volgens mij wel vaak waardevol. (In ieder geval aan de reacties te zien) Ik schrijf liever iets minder maar wel waardevolle artikelen. Ook in 2010 zal ik deze koers blijven volgen. Het brengt me dagelijks aan vele honderden lezers, dus why not? Ik wil verder niet te diep ingaan op alles wat er afgelopen jaar is gebeurd, dat kun je zelf wel teruglezen.

De belangrijkste dingen zijn de uitbesteding van mijn pakketten, het overstappen van osCommerce naar Magento en het bouwen van Magento webshops.
Onderstaand beschrijf ik de toekomst van Webwinkel Blog en ook mijn eigen planning.

De toekomst van Webwinkel Blog

Webwinkel blog heeft een mooie toekomst in het verschiet. Ik heb als doel aan het eind van dit jaar toch wel op zo’n 1000 bezoekers per dag te zitten. Dit wil ik bereiken door elke maand een aantal waardevolle berichten te plaatsen, en eventueel gastbloggers te laten schrijven op dit blog. Voor elke gastblogger zit er in ieder geval een mooi linkje in naar zijn/haar website of webwinkel. Ook advertenties kunnen binnenkort geplaatst worden op webwinkelblog. In principe heb ik dit blog opgezet om mijn webwinkel avonturen te delen en heb ik nooit de intentie gehad hier aan te gaan verdienen. Maar er wordt regelmatig gevraagd of er niet wat gesponsord kan worden. Na wat wikken en wegen heb ik zoiets van “Waarom niet?” Ik zal de advertenties wel allemaal screenen, en ze moeten relevant zijn en tevens moet ik er een “goed gevoel” bij hebben. Voor beide hierboven genoemde diensten neem je contact met mij op.

Webwinkels bouwen

In deze post heb ik aangegeven dat ik zelf ook wel wat winkels op wil zetten voor een ieder die hier interesse in heeft. Dat heb ik geweten. Ik heb aardig wat aanvragen binnen gekregen via dit blog en via orangeboys. Te veel voor mij, dus ik had de luxepositie om de opdrachten uit te kiezen. De leuke heb ik aangenomen, de minder leuke heb ik laten schieten. De meest succesvolle webwinkel die ik heb gebouwd voor een mijn klanten is toch zeker die wel van trendy overhemden. In de eerste maand heeft deze shop al een toffe omzet gedraaid. Uiteindelijk niet verwonderlijk, de twee jongens die hier achter zitten wisten al precies wat ze wilden. De layout hadden ze klaar, de webteksten waren al geschreven, de Adwords advertenties stonden al klaar om gelanceerd te worden en ga zo maar door. Ik moest alleen de shop bouwen en verder mijn mond houden ;-). Als je meerdere webwinkels bouwt voor verschillende klanten zie je eigenlijk al welke shops echt een succes gaan worden. Het ligt niet alleen aan de shop, een geweldige shop zonder de juiste mensen erachter heeft maar een kleine kans van slagen.

Webwinkel Cursus

Helaas worden er in het nieuwe jaar niet echt veel webshops meer gemaakt door mijzelf voor klanten. Het kost te veel tijd waardoor ik mijn eigen projecten te weinig aandacht kan geven. Daarnaast kan ik maar 1 a 2 klanten tegelijk helpen. Maar niet getreurd, ik heb hier iets op gevonden. In de aankomende maanden ga ik een hoogwaardige webwinkel cursus opzetten. Op deze manier bereik ik veel meer mensen. In de webwinkel cursus laat ik precies zien hoe je gemakkelijk een Magento webwinkel opzet, hoe je vervolgens bezoekers binnen haalt en hoe je van deze bezoekers betalende klanten maakt. Heb jij een goed product / idee voor een webwinkel? Dan weet ik zeker dat je met behulp van mijn cursus succesvol gaat worden! Heb je interesse in deze cursus, schrijf je dan hiernaast in voor mijn Hangmat webwinkel rapport. Ik bericht je automatisch over de cursus wanneer deze beschikbaar is.

Eigen projecten

Waarom weinig webwinkels bouwen? Mijn eigen projecten natuurlijk! Eiwitpoeder.nl is retesuccesvol en blijft me eigenlijk maar elke maand weer verbazen. Om dit succes vast te houden en natuurlijk uit te breiden heb ik besloten hier in dit jaar veel aandacht aan te geven. Uiteindelijk is toch het idee om het uit te bouwen naar een miljoenen business. En dit is volgens mij en mijn collega Ulco echt haalbaar. Eiwitpoeder.nl groeit nog steeds organisch, maar het kan veel sneller gaan door deze organische groei een helpend handje te geven. We hebben hier vele ideeën over die we dit jaar gaan aanpakken.

Oo ja, ik was het bijna vergeten. Misschien ga ik dit jaar mijn afstuderen wel weer oppakken na 3 jaar niet op school te zijn geweest.

En jullie?

Wat gaan jullie doen? Al een planning gemaakt voor komend jaar? Heb je iets te zeggen over deze lap tekst? Wil je schrijven voor webwinkel blog? Heb je interesse in een webwinkel cursus? Ik hoor het allemaal graag!

8 comments…

 • Niels 11 januari, 2010, 23:07

  Ziet er goed uit Mitchel. Ik denk dat veel bouwers dit herkennen, de tijd die in sitebouw gaat zitten is vaak meer dan gepland.
  Qua design meubelen heb je je blogjes al klaar staan 🙂 netjes.

  Mijn magento shop moet 1 februari live gaan. Maar heb ook nog wat andere projectjes voor 2010 in de pijplijn. Ik zoek nog een consumenten electronica leverancier (tips zijn welkom)
  Een succesvol en gezond 2010 allemaal!

  Reply
 • Mitch 12 januari, 2010, 08:21

  @ Niels: Jij ook succes in het nieuwe jaar! Hoop dat je dit jaar je “normale baan” op kan zeggen omdat het met de webwinkel zo goed gaat 😉

  Reply
 • Niels 12 januari, 2010, 08:50

  Ik werk nu nog 3 daagjes, maar eind 2010 wil ik daar weg zijn.

  Wat is jou drive om je school weer op te pakken? Kan je niet beter in magento en SEO gaan (af)studeren?

  Reply
 • Mitch 12 januari, 2010, 16:04

  School is een principekwestie. Heb het niet meer nodig met wat ik doe. Maar het is toch leuk om een papiertje te hebben. Daarbij is het natuurlijk wel prima dat ik mijn studieschuld dan niet meer aan de overheid moet terug betalen.

  Als laatste is het een goed excuus om een vet feest te geven als ik na 9 jaar nog afstudeer 😉

  Reply
 • vince 12 januari, 2010, 20:03

  Leuk om te lezen dat je iets met cursussen gaat doen. Ik ben het volledig met je eens beter een paar goede artikelen op je blog dan alleen maar onzinnige dingen.

  Ondanks je voornemen om advertenties te plaatsen hoop ik wel dat je objectief kunt blijven.

  Succes met je voorgenomen studie.

  Reply
 • BDC 13 januari, 2010, 13:41

  Regelmatig kom ik eens een kijkje nemen op deze blog en daarvan heb ik al heel wat opgestoken. De artikelen zijn inspirerend en geven vaak een frisse kijk op de zaken die voor kleinere webshops een verschil kunnen maken. Doe zo verder zou ik zeggen.

  Reply
 • Kristof 25 januari, 2010, 12:21

  Onlangs via Dirk-Jan deze website ontdekt en ik moet zeggen dat ik, als beginnende e-commerce man, reeds vele ideetjes en handige tools heb leren kennen hierdoor.
  Ik heb je hangmatwebwinkel met uitermate grote interesse doorgenomen en op de Webwinkeldagen enkele van de besproken partijen ontmoet en gesproken, waarvoor dank.
  Mijn website gaat normaliter binnen ongeveer 6 à 8 weken live (net de details doorgesproken) en de ideetjes voor de tweede shop komen er aan. Het belooft een druk 2010 te worden en hopelijk ook succesvol!!

  Ik blijf zeker terugkomen, doe zo voort!!

  Reply
 • Design Liefhebber 22 november, 2010, 14:23

  Hoe is het afgelopen met de handel in design meubilair?

  Reply

Leave a Comment