Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Migratie OsCommerce, Zen Cart, CubeCart naar Magento

Sommige dingen wil ik mijn lezers niet onthouden. Ik weet dat er aardig wat mensen zijn die hunkeren naar een goede en gemakkelijke manier om hun “oude webwinkel” te migreren naar Magento. Help is on the way, baby. Na wat goed speurwerk door mijn collega Ulco (hij twittert tegenwoordig ook, volg hem) zijn we uitgekomen bij het Cart2Cart programma.

Het migreren van duizenden orders en klanten

Wanneer cart2cart zou werken, was het precies wat we zochten om onze klanten en orders over te zetten van osCommerce naar Magento. Ik ben dus maar in het diepe gesprongen en heb de boel getest. En met succes! Alle orders en klanten zijn succesvol gemigreerd. Producten waren niet nodig, want die had ik er allemaal al handmatig in gezet, dus weet verder niet of dat goed werkt. Denk eerlijk gezegd dat het bij ons niet zou werken aangezien we allemaal configurable products hebben. En denk dat cart2cart ze allemaal opslaat als simple products. Maar nogmaals, niet getest.

Hoe werkt het?

Redelijk simpel! Check de demo pagina op de site zelf voor volledige uitleg. Het migreren duurde bij mij ongeveer een kleine 2 uur.

Wat kost het?

Beetje vage methode maar je koopt dus credits, en hoe meer credits je nodig hebt, des te goedkoper het wordt. Maar ik kan je zeggen, met een paar duizend klanten en orders kom je al snel uit op een euro of 200. Desalniettemin (fantastisch woord) heb ik het er graag voor over, het is allemaal goed gegaan en ben een meer als tevreden gebruiker. Stel je moet een coder inhuren om een migratietool voor je te laten schrijven, wat ben je dan niet kwijt.

Conclusie

Het was één van de dingen waar ik hoofdpijn van kreeg als ik eraan dacht. Het overzetten van onze klanten vanuit osCommerce naar Magento, maar dankzij Cart2Cart is de hoofdpijn over. Bedank ons later maar! 😉

Oo ja, hier nog een keer de link van Cart2Cart!

7 comments…

 • Niels 12 juni, 2009, 09:52

  Helaas zie ik migratie van van VirtueMart (Joomla module)
  er niet bij staan.

  Maar een goed artikel weer, binnenkort weer wat met Magento proberen, het weekend weer eens tijd vrij maken.

  Reply
 • Ulco 12 juni, 2009, 10:14

  @Niels: Mail ze even, ik heb van de week ook nog contact met ze gehad en ze zijn bezig om andere platformen toe te voegen. Magento zit er ook pas 2 weken in dus best kans dat ze met VirtueMart ondertussen ook bezig zijn.

  ’t Is wel echt gouden spul. Het lukt vast ook wel als je met wat SQL gaat rommelen maar dit ging wel erg makkelijk 🙂

  Reply
 • koen 15 juni, 2009, 17:40

  In welk opzicht belemmerde het de groei dan? wat zijn de sterke punten van osCommerce tegen over Magento?

  Reply
 • Mitch 16 juni, 2009, 08:21

  Sterke punten van osCommerce voor mij zijn gemakkelijk te customizen, (maar ik weet wel dat ik een uitzondering ben), en ik weet gewoon hoe heel dat systeem in elkaar zit. Verder is het ook geheel op php gebaseerd.

  Bij Magento daarentegen heb je ook nog het Zend Framework waar ik niet echt kaas van gegeten heb, maar gelukkig hoef je daar bijna niet in te duiken.

  osCommerce belemmerde mijn groei hierom: http://www.webwinkelblog.nl/magento-vs-oscommerce-voorraadbeheer/

  Reply
 • Niels van der Voort 23 juni, 2009, 20:48

  @ Ulco: Ik heb alvast gestemd op de site van ze en zag dat ik niet de enige was die VM erbij wilde hebben, het zal vast komen. Ik zal ze eens mailen mss dat ze me een termijn kunnen geven.

  zodra ik antwoord heb van C2C post ik het hier

  Reply
 • Mitch 23 juni, 2009, 22:31

  Hey Niels, ja ze zijn bezig hoor!

  http://www.shopping-cart-migration.com/cart2cart-news/126-virtuemart-supported-soon

  Maar met antwoorden zijn ze niet echt heel snel, geen 24u in ieder geval bij mij.

  Ik heb namelijk 2 weken geleden gemigreerd, maar intussen natuurlijk weer een boel bestellingen erbij die ik ook wil migreren. Echter pakt het programma niet de laatste orders, maar gewoon weer alle orders.

  Dat betekend gewoon weer credits kopen voor een paar honderd euro…. hmm

  Reply
 • Niels van der Voort 25 juni, 2009, 14:09

  Das goed om te weten, dus eerst testen met een catorgorie en daarna op een gegeven moment alles in 1 keer migreren, ik ben voorlopig nog ff de user guide van magento aan het doorlopen.

  maar zoals beloofd hun reactie net binnen gehad:

  Hello Niels,

  VirtueMart is on testing stage right now. It will be available for migration in 2 weeks or less.

  Kindly let us know if you have any other questions.
  ————-
  Oleg Cherevatyy
  MagneticOne Team

  Reply

Leave a Comment