Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Magento, the story continues

Allereerst wil ik iedereen die mijn weblog leest en gezond en succesvol online jaar toewensen.

Begin Mei 2008 begon ik mijn eerste post over Magento, aangezien de iDEAL module net uit was gekomen. Niet lang hierna vervolgde ik met een bericht over dat de Nederlandse Magento community zo waardeloos was. Inmiddels is er in ruim 7 maanden nog niet veel veranderd aan de community. Nog steeds wordt er weinig gepost en lijkt het erop dat nog niet veel mensen bezig zijn met Magento.

Ik ben hier ook wel schuldig aan, door drukte en veel andere dingen komt het er niet van diep in Magento te duiken. Maar iedereen heeft goede voornemens toch? Ik dus ook.

Migratie osCommerce naar Magento

Mijn idee en streven is namelijk om in het eerste kwartaal van 2009 de webwinkel van M-braze om te zetten van osCommerce naar Magento. Hiervan zal ik dan ook verslag doen op webwinkelblog. De aanpak, de problemen en natuurlijk het resultaat.

Voor osCommerce heb ik ooit een kleine installatie handleiding osCommerce geschreven , uiteindelijk is dit het meest gelezen artikel op dit weblog. (ik zie dat deze inmiddels niet echt goed meer in het blog past, aangezien de plaatjes zijn gesized voor het oude formaat blog)

Het eerste artikel wat met Magento te maken zal hebben zal dus een mooie installatie handleiding worden!

Magento forum

Ook schreef ik over een Nederlands Magento forum. Helaas is dit ook niet echt van de grond afgekomen. Ik had het forum in gedachten om op deze manier mensen te helpen met problemen omtrent Magento en zo de Nederlanse community wat leven in te blazen. Ik was me ervan bewust dat het de eerste maanden alleen maar veel tijd zou kosten om iedereen te helpen. En dat hierna als het goed is het aantal leden en het niveau van de leden wel dergelijk zou zijn dat men elkaar kon gaan helpen. Helaas heb ik op dit moment gewoon geen tijd om aan dit soort dingen te beginnen, hoe graag ik het ook zou willen.

Nu is iemand me voor, en is er op magento-forum.nl een Nederlands magento forum beschikbaar. Alle succes hiermee toegewenst. De resultaten van mijn poll op magentoforum.nl zijn trouwens best wel positief. Van de 176 mensen zou 146 mensen graag een magento forum zien. Dit komt neer op 83%.

1 comment…

  • Niels 3 januari, 2009, 15:12

    Magento staat idd nog in de kinderschoenen toch zijn er grote voordelen ten op zichte van ander CMS-en.
    mensen willen steeds sneller wat kopen op internet zonder eerst vanalles te lezen. ze willen gelijk de winkel voor hun neus hebben en overzichtelijk betalen.
    Dat is ook een groot voordeel van Magento. als ik meer tijd heb ga ik me ook eens vervoegen op het forum van Magento, helaas heb ik die belofte ook nog voor de Joomla community.

    Reply

Leave a Comment