Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Magento Forum in Nederland

Beste Magento liefhebbers in Nederland,

Zijn jullie er wel? Als ik op het Nederlandse deel kijk op het Magento Forum wordt ik nou niet echt blij. Weinig interactie, geen vragen, geen problemen. Blijkbaar werkt Magento bij iedereen als een trein.

Voor degene waarbij het allemaal niet zo gemakkelijk werkt wil ik een peiling houden of er interesse is voor een Nederlands Magento Forum. Sinds de start van Magento zijn we namelijk dit interessante product blijven volgen en testten. Aangezien het een Open Source programma is, welke staat of valt bij het aantal actieve gebruikers in de community, is het wellicht wel leuk om speciaal voor Nederland een apart Magento Forum op te richtten, de url (welke we al geregistreerd hebben) wordt dan www.magentoforum.nl

We hopen alle Magento liefhebbers hierop te kunnen ontvangen en ook in Nederland dit knap staaltje van Open Source software verder uit te bouwen!

11 comments…

  • Chantal 23 mei, 2008, 10:14

    Er is ook een nederlands forum op de Magento website. Natuurlijk zijn alle nederlandse Magento gebruikers daar welkom. Ik zie nog geen reden om een apart forum op te richten. Alhoewel het voor de toekomst wel interessant is.

    Reply
  • admin 26 mei, 2008, 09:27

    @chantal: Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gebruik van het Nederlandse forum op Magentocommerce.com wat magertjes vind.

    Ook vind ik het officiele nederlandse forum eigenlijk in zijn geheel niet in lijn met de potentie van het pakket. Ergens onderin is een subgroepje “Dutch” weggemoffeld. Binnen dit subgroepje moet je al je Nederlandse vragen maar kwijt. Erg onoverzichtelijk.

    Ik denk dat de Nederlandse Magento community zo nooit groot kan worden, terwijl het stuk software toch wel erg goed is. Zelf werk ik al jarenlang met osCommerce (nu nog steeds, ik vind Magento nog te jong om mijn sites over te zetten) maar dit komt mede door het geweldige osCommerce forum in Nederland.

    Er zijn een aantal e-mails binnen gekomen van mensen die enthousiast zijn, maar ook het tegenovergestelde. De tijd zal het leren, maar ik denk dat het forum er wel gaat komen.

    Voor ons is het alleen nog een afweging qua tijd. We willen het wel goed doen, en zullen in het begin alleen nog maar mensen moeten helpen, en dit kost natuurlijk veel tijd.

    Reply
  • Sipke 27 mei, 2008, 19:28

    Op zich wel een goed idee, als er maar ergens een goede Nederlande Magento community komt die elkaar helpt!

    Reply
  • Coen 18 juni, 2008, 22:14

    Tja, ik ga net beginnen. Nog geen ervaring, maar Magento lijkt veelbelovend. Ik wil wel een forum, maar moet het wel bezoekers hebben.

    Reply
  • Robert 13 oktober, 2008, 22:09

    Dit is toch een NL Magento community? –> http://www.dutchento.org/

    Reply
  • Mitch 13 oktober, 2008, 22:47

    @ Robert: Ja dat is een Nederlandse Magento community. Een mooi initiatief, maar helaas maar weinig actieve leden…

    Magento breekt in Nederland maar slecht door, maar zo is dat altijd in Nederland. We blijven gewoon lekker achterlopen. Over een jaar of 2 als alle kinderziektes uit Magento gehaald zijn komt Nederland in actie. Tot die tijd blijf ik in ieder geval met osCommerce werken.

    Reply
  • Rick 25 januari, 2009, 20:24

    @Mitch en @admin: http://www.dutchento.org is nog niet zo lang geleden opgericht dus niet verrassend dat dat nog moet groeien. Als je vind dat er weinig actieve leden zijn dan sluit je je toch aan? Nu raakt de informatie alleen maar verder verspreid en maak je het de Nederlandse gebruiker alleen maar lastiger. Als je wat wil beginnen lijkt mij samenwerken een betere optie dan iets nieuws beginnen….

    Reply
  • Mitch 25 januari, 2009, 20:38

    Hoi Rick, ik begrijp je verhaal wel. Maar in de tijd dat ik dit blogartikel schreef bestond dutchento nog niet eens. Dutchento is op 31 Juli 2008 de lucht in gegaan, dit blogbericht is op 14 mei 2008 geschreven.

    Ik blijf gewoon wat informatie schrijven over Magento, dat lijkt me prima, maar heb geen ambities meer om een forum te runnen. Als iemand interesse heeft in het domein magentoforum.nl dan kun je mij een e-mail sturen via het contactformulier.

    Reply
  • Jasper 8 september, 2009, 10:20

    Een actief forumis wel wenselijk, nu is informatie slecht te vinden.

    Een reactie op een vraag op het nederlandse gedeelte van magento krijg je bijna niet, je kunt beter op hoofdgedeelte je vraag stellen.

    Reply
  • Raymond 15 oktober, 2009, 14:30

    Ik ben nu meer dan een week fulltime bezig een webshop te creëren maar telkens werken er dingen niet en ik kom geen steek verder.

    Is er niet iemand die mijn huidige site kan omzetten naar magento ?

    Ik word er echt gek van.

    En dan te bedenken dat ik systeembeheerder ben geweest en websites bouw….

    Reply
  • Astrid 26 september, 2011, 12:09

    Hoi hoi,

    Het is blijkbaar niet zo goed afgelopen met het forum want ik krijg een blanco pagina. En ik ben toch echt met smart op zoek die me de designer/developperskant van magento kan uitleggen. Ik heb zo’n ruzie met dit geval, lijkt joomla wel. Normaal gezien “sloop” ik alles wel maar dit is echt een ramp……

    Knufs Astrid.

    Reply

Leave a Comment