Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Een jaar webwinkelblog

Hoera, webwinkelblog.nl bestaat een jaar. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Cijfers

In totaal hebben afgelopen jaar 7800 unieke bezoekers dit weblog gezien/gelezen, gezamenlijk hebben zij ruim 30000 pagina’s bekeken waarbij ze gemiddeld iets langer als 3 minuten blijven hangen op deze weblog. Prima wat mij betreft.

Pagina’s die het meest zijn bekeken zijn de installatie handleidingen voor Magento en osCommerce. Ook het blog over pakketten versturen via TNT Parcelware heeft een flink aandeel in de bovenstaande bezoekers.

Dit blog heeft in het afgelopen jaar 2 redesigns gezien, waarvan dit huidige design nog wel even blijft verwacht ik, aangezien ik zelf erg mooi en praktisch vind.

Zakelijk

Afgelopen jaar is er veel gebeurd op zakelijk vlak. Ik heb groot succes met mijn eigen webwinkels. Door een redesign bijvoorbeeld is de omzet van één van mijn shops met 50% gestegen. (edit: in 1 maand tijd!) Ik heb meerdere winkels geopend dit jaar, waarvan enkele erg succesvol. Super tof, en iets waar ik full-time mee bezig kan zijn. (marketing, inpakken en uitleveren, administratie etc.) Tevens is het nu ook al mogelijk om alles te doen in +/- 20 uurtjes per week, door o.a. het uitbesteden van mijn e-mail en telefoontjes. En als alles meezit binnen een aantal maanden wellicht in 4 uur per week. Hier is een boek over geschreven, en ik raad iedereen aan dit te lezen.

Zakelijk / Persoonlijk

Door het bijhouden van dit blog krijg ik veel reacties via de e-mail. Er zijn een hoop mensen die van alles van mij willen weten inzake webshops / internetondernemen etc. Helaas moet ik vaak mensen teleurstellen. Ik krijg vooral veel aanvragen voor het maken van webshops, naar webshops te kijken en controleren op fouten, contributies inbouwen in osCommerce maar ook andere dingen. Heel leuk, maar helaas heb ik hier gewoon bijna geen tijd voor. Als er dus mensen zijn die in het verleden mij een mail hebben gestuurd, maar niks hebben terug gehad. Sorry, drukte is het excuus.

Toekomst van wwblog

Er zijn wel een aantal dingen die ik wil bereiken in het tweede jaar van webwinkelblog. Ten eerste zou ik graag in Google’s top 10 komen voor het keyword “webwinkel“. Als iemand me daarmee wil helpen dmv een linkje of iets dergelijks zou dat cool zijn. 🙂 Wellicht kan ik ook wel iets terug doen.

Verder ga ik gewoon door met het schrijven van artikelen zoals ik dat altijd al deed. Sommige zijn nuttig, sommige wellicht niet. Ik heb er in ieder geval plezier in op deze manier en dat is het belangrijkste. Deze blog is nooit opgezet voor hoge bezoekersaantallen of om geld mee te verdienen of iets dergelijks. Het leek me gewoon leuk om een informeel webwinkel blog bij te houden en bezoekers van deze blog een kijkje te geven in het leven van een internetondernemer.

14 comments…

  • snorrr 11 mei, 2009, 20:06

    Van harte gefeliciteerd met je kindje dan maar!

    En hopelijk blijf je lkkr verder gaan met je blog.

    Reply
  • Dylan 11 mei, 2009, 20:19

    Allereerst gefeliciteerd met het 1 jarige bestaan van webwinkelblog.nl

    The 4-hour workweek boek heb ik inmiddels al een tijdje in bezit en het begin van het boek vind ik niet echt indrukwekkend. Het neigt naar die Amerikaanse praktijken, maar misschien ben ik te vroeg met mijn oordeel.

    Ik hoop dat je Magento de komende maanden uitgebreid gaat behandelen, want ik ben er zelf nog niet aan toe gekomen.

    En ranken voor webwinkel wordt nog een flinke taak gezien de 534.000 concurrenten (Google intitle:webwinkel).

    Succes met het voorzetten van de blog!

    Ps. Welke wordpress template is dit?

    Reply
  • Mitch 11 mei, 2009, 20:30

    @Dylan: Neigt misschien wel naar Amerikaanse praktijken maar het hele uitbestedingsmodel is geniaal. Ik heb nu telefoon / e-mail uitbesteed, en straks ook de pakketten inpakken. Zodra dit is gebeurd kan ik de business runnen vanuit elke plek op de wereld, en hier kijk ik echt naar uit.

    Dit theme is trouwens busy bee van Woothemes. Geniale theme’s daar, je betaald er misschien wat voor, maar het is direct af en verder geen omkijken meer naar.

    PS: Ik moet je eerlijk zeggen dat ik volgens mij de oude site van MDY mooier vond als deze nieuwe?

    Reply
  • Niels 11 mei, 2009, 21:12

    Leuk om idd een soort ‘site verjaardag’ te vieren en daarin ook het resultaat te showen. Ik ben nu zelf ook met 2 blogjes bezig 1 prive en 1 voor wat adwords inkomsten.

    Magento is gewoon de toekomst en er is nog maar heel sumier info over te vinden, dat is absoluut een groeimarkt (die jij zeer waarschijnlijk gaat benutten).

    Keep on blogging

    Reply
  • Wim Heylen 11 mei, 2009, 21:42

    Hoi Mitch,

    Van harte gefeliciteerd met uw éérste verjaardag…. van uw blog he. Staat boordevol informatie waaraan ik al veel gehad heb.

    Verder blijven doen man.

    Reply
  • Elja Trum 12 mei, 2009, 08:03

    Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog!
    Dat er nog vele mogen volgen..

    Reply
  • RoVo 12 mei, 2009, 09:37

    Gefeliciteerd met je verjaardag van je blog!

    Reply
  • Dirkjan 12 mei, 2009, 14:14

    Die top10 in Google ga je denk ik niet redden aangezien ik voor een aantal websites link suggesties heb gedaan die goed scoren op dat onderwerp, en je die mailtjes ook negeert (vanwege drukte? 😉

    Mocht je toch links willen uitwisselen wil ik dat met enkele websites.

    Reply
  • heleen 12 mei, 2009, 14:24

    ik heb je blog onlangs ‘ontdekt’ en ik ben er erg blij mee, aangezien je met dezelfde dingen bezig bent als ik! ik heb een tijdje geleden ook een beetje geëxperimenteerd met magento, maar wegens tijdgebrek heb ik er al lang niks mee mee gedaan (heb nu ook oscommerce). ook ben ik een grote fan van het boek van timothy ferriss, het heeft me erg geïnspireerd! helaas kan ik nog niet zoveel uitbesteden als jij nu doet… maar een 4-urige werkweek lijkt me niet gek :-).

    in ieder geval, ga zo door en ik zal je berichten zeker blijven lezen!

    Reply
  • Mitch 12 mei, 2009, 14:26

    @dirkjan: heb je mailtje teruggevonden, zal deze antwoorden.

    Reply
  • Michael T 12 mei, 2009, 15:40

    Geweldig Mitch !! Gefeliciteerd!

    mag ik vragen aan welke partijen je dit uitbesteed en gaat uitbesteden ?

    Misschien leuk om hier een artikel over te maken, al lijkt mij dat lastig vergelijken.

    Reply
  • Mitch 12 mei, 2009, 17:17

    Met mijn telefoon en e-mail zit ik bij http://www.telefoonaanname.nl/ – ze sturen alle boodschappen die ze niet kunnen verwerken vervolgens weer door naar mij op een speciaal e-mail adres.

    Met het uitbesteden van de pakketten ga ik naar http://www.e-warehousing.nl

    Nog geen ervaring mee, alleen op gesprek geweest en dat klikte prima. Wordt meteen hun grootste klant dus dat is wel cool. ;-P

    Maar hier ga ik zeker nog over bloggen, als alles loopt en ik daadwerkelijk een 4HWW heb.

    Reply
  • clint 13 mei, 2009, 15:32

    Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog!
    Het blijft leuk, inspirerend, nuttig ,verfrissend om te lezen en is officieel Cooooll !!

    Clint , een trouwe lezer.

    Reply
  • just Guido 13 mei, 2009, 15:37

    http://www.ewarehousing.nl/ zonder streepje. 😉

    Ik hoop ook dat er nog vele blogs van jouw hand mogen volgen. Zo vraag ik me bijvoorbeeld af hoe je nu eigenlijk ‘begint’.

    Stel ik wil rode knikkers gaan verkopen. Bestel je dan eerst 10.000 rode knikkers uit China om ze daarna te proberen te verkopen. Sluit je juist deals met groothandels of importeurs en neem je ze pas af als er wordt besteld?

    Wellicht kun je daar iets over kwijt (hint, hint) of heb je nog wat nuttige linkjes?

    Reply

Leave a Comment