Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Op vakantie en een webwinkel

Is het echt zo dat je zomaar weg kan gaan als je heel je webwinkel hebt uitbesteedt, van binnenkomende betalingen tot het wegsturen van de pakketten? Lees mijn praktijkverhaal hieronder.

Voorbereiding

Eergisterenavond ben ik thuisgekomen van bijna 2 weken surfen in Frankrijk, een geweldige tijd. Net voor ik wegging dacht ik dat alles onder controle was. Betalingen worden automatisch afgehandeld via Buckaroo, statussen worden geupdate in Magento en ewarehousing zou de pakketten inpakken en afleveren. Ulco was er nog voor eventuele e-mailtjes of mocht er iets zijn. So far so good.

Op vakantie

Het was geweldig, ik heb flink aan mijn surfskills kunnen werken, en blijven staan op de plank en meegevoerd worden door de golf is toch wel een toffe ervaring, volgend jaar weer. Maar, ondertussen ook een smsje van Ulco op dag 4. “Stront aan de knikker”, haha. Bleek dat niet alle statussen automatisch geupdate werden. Klanten bestelden en rekenen direct af via iDEAL, status bleef soms gewoon op wachtende staan in Magento. Resultaat, ewarehousing denkt dat die klant niet uitgeleverd moet worden. Tweede voorval was dat toch niet alle voorraad bleek te kloppen. Hoewel ik voor de vakantie alles netjes had geteld en ingevoerd, waren er toch producten besteld die niet op voorraad bleken te zijn.

Logisch als je bedenkt dat de statussen niet allemaal kloppend waren voordat ik de voorraad helemaal correct had ingevoerd. Resultaat was een stortvloed aan mailtjes voor Ulco, die zo zachtjes aan gillend gek werd. Hij verwachtte er 2 á 3 per dag, het werden er soms 10x zoveel. Niet echt tof, als je net een ander zwaar projectje bij Google hebt lopen van 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond.

Op vakantie dus nog even bijgesprongen met dank aan de gratis WIFI op de camping en een nieuwe buckaroo koppeling geinstalleerd, bedankt ook nog Dirk-Jan van Vivendo. 😉 Status probleem opgelost, en weer lekker verder vakantie vieren.

Nog een vakantie

Volgend jaar hoop ik misschien wel een maand of 3 naar Frankrijk te vertrekken. Nu ik weet wat er een beetje fout kan gaan, wat overigens best meevalt, kan dit natuurlijk van te voren allemaal getackeld worden. Tevens heb je altijd internet nog bij de hand om in een verloren uurtje even wat te doen. Je kunt waar ik zat in Messanges prima rondkomen van 1000 euro per maand (de camping (elektriciteit en internet) + eten + surfboard etc). Dan komen daar nog je vaste lasten in NL bij. Maar als ik thuisblijf, en ik heb een paar gekke weekenden ben ik hetzelfde kwijt.

Wat nu…

Vannacht vertrek ik om 2 uur richting Gran Canaria voor 12 dagen, als ik terugkom ben ik volledig opgeladen en gaan we weer echt aan het werk! Verwacht dan ook weer meer inhoudelijke blogs over webwinkels in het algemeen, Magento en praktijkervaringen.

10 comments…

 • sule 4 augustus, 2009, 23:16

  Leuk berichtje weer Mitch! Keep us posted 🙂 En een fijne vakantie nog 😉

  Reply
 • just Guido 6 augustus, 2009, 13:24

  Fijne vakantie dan… alweer. Huftert. 😉

  Reply
 • Niels van der Voort 8 augustus, 2009, 08:55

  Goede vakantie, geniet ervan!

  Reply
 • Guido Jansen 15 augustus, 2009, 10:09

  Een public WiFi op de camping zou ik toch sterk willen afraden voor het inloggen in een Magento shop. Je gegevens gaan vrijelijk door de lucht op de camping, iedereen kan ze bekijken en met een beetje kwade zin misbruiken. Beter kun je een dongle (of iets vergelijkbaars) meenemen op vakantie.
  Of op zoek naar een internetcafé, daar heb je niet het securiy probleem van de WiFi. Alleen heb je daar dan weer andere mogelijke security issues zoals mogelijke mallware of keyloggers).
  Beste blijft een eigen laptop met dongle. Ik weet dat data-tarieven in het buitenland vaak niet heel leuk zijn, maar een gehackte webshop tijdens je vakantie lijkt me nog veel minder leuk (en kost geld in zowel directe sales die je misloopt als reputatieschade).

  Reply
 • Koen 23 augustus, 2009, 12:21

  Mitchel,

  welk gebied heb je gesurfd? Frankrijk is wel een goed gebied om je skills te verbeteren.

  Reply
 • Mitchel 24 augustus, 2009, 11:38

  Ik zat in het plaatsje Messanges, 100 km onder mimizan en biscarosse. Iets boven Biarritz. Erg tof!

  @ Guido; je hebt wel echt gelijk, maar ik kon het niet laten. En een dongel heb ik helaas niet. Ik moest trouwens ook echt ff de buckaroo koppeling fixen, anders was het eind zoek.

  Reply
 • just Guido 24 augustus, 2009, 14:32

  In ieder geval mooi om te horen dat de mini-retirement goed is bevallen. Of rekende je dit nog onder ‘gewone’ vakantie?

  Reply
 • Koen 29 augustus, 2009, 23:56

  Ja zeker tof, ik ben van plan volgend jaar één maandje naar costa rica te gaan.

  Reply
 • Pelle 19 maart, 2010, 11:00

  Tja het zijn van die dingen. Bij S & H zijn we vooral gericht op grote klanten en nemen wij het hele fulfilment proces over. Pas dan kan je denk ik helemaal met een gerust gevoel op vakantie. Voor kleinere webwinkels is dit natuurlijk moeilijk te realiseren.

  Reply
 • Frank Edens 5 juni, 2011, 16:28

  Mitchel,

  Wij gaan elk jaar naar Messanges (Le vieux port), en ik ben ook zeer blij met deze super mooie plek op aarde 🙂
  Ben ook van plan om hier regelmatig terug te keren, zeg maar zo’n 1 a 2 maanden.
  Ben jij er al vaker te vinden? Ben benieuwd..

  Frank

  Reply

Leave a Comment