Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

OsCommerce TIP: E-commerce data in jouw Analytics

Sinds enige tijd hebben we hier de e-commerce data in analytics aangezet door middel van een contributie. Klik hier voor een download. De contributie zelf was gemakkelijk te installeren op 1 puntje na:

Om gebruik te maken van de e-commerce functie in analytics moet je deze eerst aanzetten in jouw account. Dit doe je door naar de instellingen te gaan voor het domein waar je de functie wilt gebruiken en op bewerken te klikken rechtsbovenin. (Zie image)

Als je met bovenstaande contributie hulp nodig hebt, laat een reactie achter op dit bericht en dan kan ik kijken of ik je kan helpen.

E-commerce aanzetten in analytics

Wat je ervoor terug krijgt is erg leuk speelgoed. In 1 oogopslag weet je hoe je verkopen zijn geweest per dag/week/maand etc.
Als je data van meerdere maanden/jaren hebt, kun je natuurlijk altijd mooi vergelijken. Zet dus zo snel mogelijk die e-commerce functie aan in analytics.

Wat ook erg handig is, is de koppeling met Adwords en e-commerce. Je kunt gemakkelijk bekijken welke keywords rendabel zijn. Dit kon natuurlijk ook altijd al in Adwords zelf, maar daar kreeg ik het niet zo gemakkelijk voor elkaar om te kijken welk bedrag er besteld was via een bepaald keyword. In Adwords zag ik alleen een conversie. Maar een conversie van 10 euro is wat anders als een conversie van 200 euro.

Check hieronder een image van een van de shops die ik beheer.

Analytics en e-commerce

4 comments…

 • Bobbink SEO Blog 1 juli, 2008, 10:13

  Erg handige contributie! Ik zal hem meteen installeren en eens kijken of het mij bevalt. Toch wat makkelijker werken dan met de standraard statistieken van OsCommerce.

  Reply
 • Mitch 1 juli, 2008, 10:29

  Uit de standaard statistieken van osCommerce kun je bijna niks waardevols halen, dit zal zeker een hele verbetering zijn!

  Ook contributies als stats_clients (bekijk precies hoeveel terugkerende bezoekers een herhalingsaankoop doen) en sales_report zijn erg handig.

  Reply
 • Niels 3 januari, 2009, 14:57

  WOW! hier zijn we al tijden mee bezig.
  we werken met Joomla CMS en VirtueMart.
  helaas kunnen we de conversies van Ideal en paypal niet zien alleen van de bankbetalingen worden weergegeven.

  na veel uren ploeteren en testen is het nog steeds niet gelukt.

  dit is extra frustreerend omdat we ook aan yargon een bedrijf wat adwords campagnes verzorgd elke maand een rekening krijgen voor optimalisatie terwijl er nauwelijks geoptimaliseerd kan worden. gelukkis is dit nu op ‘pauze’ gezet en betalen we weer wanneer het werkt.

  ik ga ermee stoeien als het niet lukt zal ik je even pm’en.

  Reply
 • Henri 23 maart, 2009, 10:57

  Moet je om gebruik te maken van deze optie in Analytics aanvinken dat je data gedeelt kan worden met anderen? En dan vooral financiele gegevens?
  Heb dit ooit ergens gelezen en omdat ik daar geen zin in heb, verder niet op ingegaan.

  Reply

Leave a Comment