Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Migratie osCommerce naar Magento

Sinds ik webshops bouw gebruik ik osCommerce, de bekendste Open Source Shopping Cart applicatie. Deze software heeft mij veel goeds gebracht en daar ben ik mijn trouwe vriend osCommerce nog steeds dankbaar voor. Natuurlijk heeft hij af en toe gewijgerd, maar hey, iedereen doet wel eens iets geks. Ik vergelijk osCommerce maar met een Honda Accord, hij doet het altijd en is de meest betrouwbare auto.

Maar daar komt Magento als een Porsche 911 GT2 aanrijden. Een prachtig gestroomlijnd pakket met alle opties aangevinkt. Ik denk dat ik mijn Accord daar wel voor aan de kant wil zetten. Het is namelijk nu mogelijk om zonder veel moeite over te stappen.

Varien heeft een aantal dagen geleden een Import tool online gezet waarmee je een osCommerce database kunt leegpompen naar het Magento systeem. Zeer binnenkort gaan wij dat hier testten met één van onze shops.

Verwacht hiervan een uitgebreid verslag en een “how to”.

In de tussentijd kun je natuurlijk ook zelf stoeien met het migreren van osCommerce naar Magento door de Wiki: Creating an osCommerce DataBase Import Profile te bestuderen en de osCommerce Migration Tool te downloaden.

Good luck

1 comment…

  • Marco 14 oktober, 2008, 10:34

    Hoi, Ik ben zeer geinteresseerd in jouw ervaringen met de conversie oscommerce naar Magento. Zou je die alsnog willen plaatsen?

    Reply

Leave a Comment