Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Een dag uit mijn leven

Eigenlijk in navolging van het vorige bericht waarin ik aangeef wellicht wel eens een dag te willen ruilen met 1 van mijn internet helden, hierbij een dag uit mijn eigen leventje gegrepen. Wellicht wel eens leuk voor de lezer om te kijken hoe een webwinkel eigenaar/bouwer zijn tijd besteed.

Maandag is altijd wel een vrij drukke dag, het weekend is geweest en er staan dus bestellingen te wachten van vrijdagavond, zaterdag, zondag en de maandag. Anyway:

9.00 uur wakker, ik draai me nog eventjes om tot half 10 en dan ga ik eruit. Gisterenavond heb ik tot 0.30 zitten werken. Ik heb marketingvideo’s zitten kijken. Nou kun je dat eigenlijk geen werk noemen, want ik vind het leuk maar als je het zo bekijkt werk ik maar een uur of 2 per dag.

Ik eet een banaan en drink een eiwitshake. Yes, i eat my own dogfood. (Voor degene die het nog niet weten, ik ben samen met mijn collega Ulco eigenaar van eiwitpoeder.nl) Ik kijk nog even op de laptop of er vannacht niet toevallig nog wat besteld is. Het was niet vannacht, maar vanochtend om 6.57 en 7.30. Lekker wakker worden dus.

Hierna ga ik sporten. Het is een uur of 10. De ene dag loop ik een half uurtje hard in het Mastbos in Breda. De andere dag ga ik even naar de sportschool om een uurtje bezig te zijn. Vandaag had ik meer zin in een frisse neus in het bos.

Ik kom thuis, en één van mijn favoriete momenten van de dag breekt aan. Het bakken van een eitje en rustig alle mail doornemen en beantwoorden. Ik probeer dit te beperken tot 2 maal per dag (het checken van de e-mail ;-P), om niet heel de dag bezig te zijn met mijn mail. Want dit zou ook rustig kunnen. Mails genoeg.

Het is 11.15 en nu gaat het toch wel echt beginnen. Tot half 3 werk ik aan mijn projecten. Vandaag dan toch maar weer aan de xenon verlichting website verder gewerkt. Deze wil ik namelijk eind van de week af hebben. Ik bouw altijd live, je kunt het resultaat van vandaag bewonderen op bixenon.nl. Als het dan af is verhuis ik het gewoon naar de betreffende url. Ik weet niet waarom, maar het is in de loop van de jaren een gewoonte geworden.

Om een uur of 3 pak ik de auto naar mijn bedrijfspand in Breda. Hier staat alle voorraad opgeslagen van de producten die ik verkoop. Het is namelijk tijd om de bestellingen maar eens in te pakken. Dit moet elke dag gebeuren en dit doe ik dan ook trouw. Soms heb ik een helpende hand, maar meestal niet. Het is een kleine 10 minuten rijden. Lekker dichtbij, zeer cool dus.

Ik was bezig van half 4 tot iets voor half 6 vandaag met het inpakken van de bestellingen. Dit noem ik het echte werk. Ik heb er geen hekel aan, maar het is ook zeker geen pretje, haha. Aan de ene kant denk je, pfff sta ik hier bijna 2 uur pakketten in te pakken. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat als je niks in te pakken hebt er ook geen inkomsten zijn. Een lekker muziekje aan, beetje flierefluiten. Resultaat zie je hieronder.

Past dat allemaal in die Peugeot 207 ?? Dat zat ik me ook af te vragen. Ik heb zelf namelijk een bestelbusje, deze is helaas voor reparatie bij de garage aangezien er iemand achterop gereden heeft. Maar………..

Het is gelukt. Hoe cool is dat. Klein detail is dat ook op de passagiersstoel 2 grote pakketten lagen. Hierdoor kon ik niet verder als zijn 4 schakelen. Maarja, het postkantoor is 5 minuten rijden dus, What the heck. 6 uur thuis..

S’avonds rommel ik meestal nog een beetje aan op de computer, maar het komt ook voor dat ik languit voor de teevee ga hangen. Meestal is er wel wat op Film 1,2 of 3. Offf een biertje drinken in de geweldige stad Breda.

Trouwens, niet elke dag is het zo. Er is wel altijd één terugkomend element, en dat is bestellingen inpakken. Ik ga wel eens op bezoek bij klanten. Of doe ik eens een dag niks, of 2 dagen. ;-P Vrij afwisselend dus.

Ik heb geen idee of iemand dit cool vind om te lezen, maar ik zou het van andere bloggers wel leuk vinden dus ik drop het gewoon even online. Laat weten, zou iemand een dag met mij willen ruilen? En ja, ik ben 25, heb geen opleiding afgemaakt en leef van mijn webwinkels.

8 comments…

 • Bertjan 15 december, 2008, 23:39

  Wat een ontzettende leuke inkijk in je leven 🙂 je bent aardig bezig ! De nieuwe generatie e-entrepreneurs.

  Reply
 • Mitch 16 december, 2008, 00:13

  Hey BertJan, thanks! We doen ons best, ik heb wel grootse plannen nog voor de toekomst. (wie niet?!)

  Reply
 • martijn 16 december, 2008, 08:42

  Leuke inkijkje ja, heb je ook een backup voor geval dat je ziek bent, maar de pakketjes moeten de deur uit?

  Reply
 • Elja Trum 16 december, 2008, 10:05

  Inderdaad leuk om te lezen. Zo te lezen heb je het niet al te zwaar met je werk zo. 😉 Maar zo’n eiwitshake ziet er echt smakeloos uit zeg..

  Reply
 • Mitch 16 december, 2008, 10:22

  @ Martijn: Ik heb niet echt een backup, maar kan wel mensen ritselen die het eventjes over kunnen nemen. Toch in de 3 jaar dat ik een webwinkel heb moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo ziek ben geweest dat ik niet eventjes bestellingen kan inpakken. Ook met koorts of iets dergelijks kun je wat mij betreft gewoon even wat inpakken. Die hard he? ;-P
  Als je op vakantie bent is het een ander verhaal, maar meestal zet ik dat gewoon op de webshop.

  @Elja: Niet smakelijk? haha, dat maatschepje met poeder gaat in een shakebeker met melk. Even schudden en je hebt een shake (deze is in de smaak perzik,sinaasappel)
  Ik heb shakes is het assortiment die nog lekkerder smaken als Mc Donalds shakes, je kan bijna niet geloven dat het nog goed voor je is. haha

  Ik zou het trouwens wel tof vinden als naar aanleiding van dit artikel wellicht nog meer bloggers een dag uit hun leven laten zien. Als iemand zich geroepen voelt?

  Reply
 • Peter van Veen 23 december, 2008, 16:04

  Grappig om eens bij een ander over de schouder mee te kijken. Was altijd al benieuwd hoe een fulltimer z’n dag nu indeeld. Ga zo door met posten, die vorige over je helden vond ik ook geweldig. En het filmpje ook natuurlijk.

  Reply
 • JPKB 15 januari, 2009, 15:40

  Herkenbaar 🙂

  Leuk om te lezen

  Reply
 • Guido 6 november, 2012, 22:05

  Hey Mitch,

  Ik lees vaker berichten van je. Tof dat je streeft naar de 4-urige werkweek.

  Ik vraag me eigenlijk af: hoe lang heeft het bij jou geduurd voordat je kon leven van je webwinkel? En, startte je naast je baan met je webwinkel of was je gelijk 100% webwinkelier?

  Reply

Leave a Comment