Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Hoe het allemaal verder ging โ€“ deel 2

2002

Mijn eerste jaar op het Avans, de opleiding ICT & Management. Ik wist niet goed wat ik wilde, en dat bleek ook maar weer eens op deze opleiding. In het eerste jaar kies je een beetje de richting die je op gaat de komende jaren. Wordt je een echte programmeur? Dan doe je de technische kant. Of wil je meer bedrijfskundig? Goed voor baantjes bij bijvoorbeeld Atos Origin of Capgemini. Of er tussenin, je communiceert dan tussen de programmeur en de bedrijfskundige kant van de informatica. Ik heb gekozen voor de bedrijfskundige kant. We kregen in het eerste jaar namelijk direct Javascript om te programmeren, en nee, dat werd hem niet. ๐Ÿ˜‰

2003

In het tweede jaar leerde ik een goede vriend van me kennen, en die had al even een eigen zaakje in xenon verlichting. Hij was dus ondernemer, en de verhalen spraken mij wel aan. Zelf kom ik ook uit een ondernemersfamilie en zonder dat ik het zelf in de gaten had was dit het keerpunt in mijn leven. Ik moest en zal ook een eigen zaakje hebben. Op dit moment sportte ik veel in de sportschool om aan mijn lijf te werken, en gebruikte hierbij de nodige eiwitsupplementen. Deze haalde ik uit de USA omdat ze daar de helft goedkoper waren. Ik kocht meestal een aantal zakken eiwit tegelijk in om ze vervolgens door te verkopen via fora op internet. Met de winst had ik zelf gratis supplementen. De basis van mijn eiwit shop die ik 2 jaar later zou gaan starten.

2005

Aangezien de eiwitten in Amerika bijna de helft goedkoper waren als hier in Nederland (nu allang niet meer zo) had ik wel het idee dat er dus wat handel mee te bedrijven viel. Ik moest echter een inkoopadres dichter in de buurt hebben, want Amerika was toch altijd weer een heel gedoe. Invoerrechten, de ene keer wel de andere keer niet. etc. Een adres in Nederland bleek nog best een opgave. Fabrikanten uit NL leken niet echt te porren voor mijn idee, en al helemaal niet zonder KVK. Ik was natuurlijk ook jong en dus werd ik niet echt serieus genomen, dat hielp ook allemaal niet echt mee natuurlijk.

Er waren op dat moment nog bijna geen webwinkels in sportvoeding, dus ik waagde toch maar de stap en melde mij aan bij de KVK. Vervolgens was er een fabrikant (MDY Sports) die mij wel 40 bussen eiwit wilde verkopen. Ik leende wat geld van mijn ouders. (Bedankt nog hiervoor ๐Ÿ˜‰ ) Mijn concept toentertijd was “Whey op Maat”. Dus mensen konden in de webwinkel de hoeveelheid whey bestellen die ze wilden. Stel iemand wou 1,5 kilo. Dan maakte ik een bus open. Schepte 1,5 kilo in een zak, vervolgens sealde ik deze dicht en deed er mijn eigen sticker op. Het werkte. Vanaf dag 1 kreeg ik bestellingen (via Adwords) en iets later via natuurlijk Google resultaten. Het werd opgepakt door fabrikanten, die het ineens wel zagen zitten. Ik kreeg mailtjes dat de eiwit die ik verkocht (huismerk) ook door hun gemengd konden worden. Na 2 keer switchen van leverancier had ik al snel de ideale leverancier gevonden die ik tot op de dag van vandaag nog steeds trouw ben. Inmiddels dus al een jaar of 5.

2006

Na whey op maat wilde ik meer. Huismerk is leuk, maar ik wilde ook gerenommeerde merken verkopen. Met de basis die ik had met mijn huismerk “Whey op Maat” kon ik terecht bij grote leveranciers in NL waarmee ik toegang kreeg tot de verkoop van veel merken. Ik vond het super! Maar de naam “Whey op maat” en de bijbehorende url wheyopmaat.nl dekte de lading niet meer. Al vrij snel kwam eiwitpoeder.nl naar boven en wilde ik de eiwitspecialist worden van Nederland. Ik interesseerde me steeds meer voor webwinkels en las er alles over. De mannen van Coolblue (pdashop.nl etc) waren mijn grote voorbeeld. Hun shop en de ervaring met shoppen in hun webwinkels plus het vertrouwen wat hun shops gaf wilde ik ook in mijn eigen webwinkel terug laten komen. Ik kopieerde eigenlijk de stijl van hun shops en goot daar de eiwitpoeder.nl kleur (magenta) overheen. Een flinke verbetering en de omzet bleef stijgen naar al vrij snel 3000 euro per maand. Voor een jongen van 21 die het naast zijn studie in de avonduren deed was dat best heel prima vond ik zelf.

Volgende keer gaan we verder..

3 comments…

 • vince 23 mei, 2010, 10:03

  Weer een fantastisch verhaal! Mitch ga zo door!

  Reply
 • Koen 26 mei, 2010, 17:51

  Leuke posts mitchel, lekker leesvoer.

  Reply
 • webshopfan 1 juni, 2010, 12:29

  Leuk verhaal !

  Reply

Leave a Comment