Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Hoe het allemaal begon โ€“ deel 1

Ik schrijf deze business tijdlijn voor een ieder die interesse heeft in mijn levensverhaal, en dan met name op business gebied.
Mijn uiteindelijke doel is namelijk om naast een aantal succesvolle webwinkels te runnen, ook een blog op te zetten die internetondernemers inspireert en tips en advies geeft op hun weg naar succes. Een persoonlijk verhaal doet het dan altijd goed, ik vind het zelf namelijk ook altijd leuk om te lezen welke weg andere ondernemers hebben bewandeld op zoek naar succes.

1983 – 1995

Ik zat op een openbare school en was altijd de jongste van de klas. Ik ben op de basisschool altijd vroege leerling geweest (verjaardag op 6 September) maar trok op met vrienden die erg slim waren. Zodoende haalde ik prima cijfers en mocht ik altijd door naar de volgende klas. In groep 8 kregen we de Cito toets en scoorde ik bijna het hoogste aantal punten, namelijk 549, waar 550 punten de hoogst haalbare score was. Twee van mijn beste vrienden scoorden ook ongeveer deze punten en gingen sowieso naar het Gymnasium. Ze waren natuurlijk een jaar ouder en waren er meer “klaar” voor vond de leraar. Hij twijfelde echter bij mij, en zei me dat als ik mee wilde gaan naar het Gymnasium ik er erg veel voor zou moeten doen. (of laten, het is maar hoe je het bekijkt)

Mitch, van nature redelijk lui aangelegd, zag dit eigenlijk niet zo zitten en besloot naar de scholengemeenschap te gaan welke ook maar twee kilometer fietsen was. (Gymnasium was een kilometer of tien) Dus dat kwam mooi uit. Niet te vroeg mijn bed uit, en op mijn gemak een diploma op lager niveau halen. ๐Ÿ˜‰

1995 – 2001

Tja, daar zat ik dan. Ik deed helemaal niks en dat werd opgemerkt, en ze stuurden me dan uiteindelijk maar naar de MAVO. Ik bleef de jongste van de klas, tot ik mijn diploma haalde en niet wist wat ik voor vervolgopleiding moest gaan doen. Ik was in de tijd meer met mijn scooter bezig, uitgaan en alles wat niet met school te maken heeft had mijn interesse. Ik besloot HAVO te doen, en kwam bij leeftijdsgenoten in de klas. Het werd er eigenlijk gezelliger op waardoor ik nog eens bleef zitten ook. Het jaar erop was ik dus ineens een van de oudste leerlingen in de klas. Dat was dan wel weer minder. Uiteindelijk heb ik mijn Havo diploma gehaald met een herkansing. Ik stond er het slechtste voor van alle leerlingen voor de examens, en alle leraren hadden me al opgegeven. Drie weken vlamhard leren voor de examens, en ik was er bijna. Nog even vier dagen een stoomcursus Natuurkunde in Leiden voor de herkansing en ik had het gehaald.

Zo zat het leven een beetje in elkaar. Min – max noemde ik het altijd. Minimale inzet en maximale opbrengst. De 80 – 20 regel, of je het ook wilt noemen. Ik deed gewoon een heel jaar niks, leerde drie weken hard en haalde ook mijn diploma.

Wat zullen we nu gaan doen? Atheneum? Nee, ik had het wel een beetje gehad met die school na zeven jaar. Door een andere vriend van me raakte ik in het begin stadium (1998) al bekend met internet en zelfs met het maken van websites in notepad. Ik bedacht me dat ik dat toch wel leuk vond volgens mij. Ik moest maar iets met computers gaan doen. Dat leek me wel wat en ik moest tenslotte ook iets.. Een open dag later, en niet teveel zin om nog naar een hoop andere open dagen te gaan had ik me direct maar ingeschreven op de acedemie voor ICT & Management in Breda. (nu Avans en naam van de opleiding ICT & Media)

2002 – 2009

Nu begint het natuurlijk pas echt leuk te worden ๐Ÿ˜‰ Maar dat bewaar ik voor volgende keer in deel 2. Voor jou denk ik het leukste deel. Mijn vraag aan jou is: Vind je dit soort persoonlijke verhalen leuk om te lezen? Zo niet, is het toch ook even pech, want schrijf hem volgende keer wel af. Maar anders pas ik misschien bovenstaand stuk ook nog wel even aan met leuke anekdotes etc. Eventueel met wat foto’s erbij. Altijd leuk voor later.

12 comments…

 • Judopak 29 april, 2010, 07:14

  Ik vind het grappig om te lezen vooral om dat het herkenbaar is. Zijn niet alle mensen online een beetje lui, en dan in positieve zin? Hoe kan ik het zo makkelijk mogelijk maken?

  Reply
 • Tom 29 april, 2010, 11:19

  Hmm heb ik je inspiratie kleur gegevens Mitch?
  Dmv. mijn mailtje?(vooropleiding etc.)

  Reply
 • Tom 29 april, 2010, 11:19

  Heb ik je inspiratie kleur gegevens Mitch?
  Dmv. mijn mailtje?(vooropleiding etc.)

  Reply
 • vince 30 april, 2010, 11:17

  Leuk om te lezen… en vooral de min-max verhaal haha, daar kan ik over meepraten!

  Reply
 • Tom 1 mei, 2010, 10:09

  ICT & Management is dat niet ongeveer hetzelfde als Bedrijfskundige Informatica ipv.ICT & media..?

  Reply
 • Mitch 2 mei, 2010, 07:39

  Bedrijfskundige informatica is een onderdeel van ICT & Media. Je kunt vier richtingen uit, ik heb gekozen voor bedrijfskundige informatica na het eerste jaar.

  Reply
 • Tom 2 mei, 2010, 13:19

  Okรฉ ik ga dat komend schooljaar ook doen. En het toeval doet zich voort dat ik de opleiding ook op Avans Breda doe.

  Reply
 • Mitch 3 mei, 2010, 06:29

  Het is geen garantie voor een mooie toekomst natuurlijk. Tegenwoordig hebben ze wel een e-commerce traject in de opleiding zitten. ๐Ÿ˜‰

  Wordt gegeven door @wapa , een van de toffere leraren op school. Feit blijft helaas wel dat ik de opleiding nooit af heb gemaakt, maar dat lees je wel in deel 2 van het verhaal.

  Reply
 • Lampen Online 7 mei, 2010, 12:58

  Wat mij betreft wordt het pas interessant vanaf het moment dat je de IT kant op bent gaan zoeken (no offense :).

  Reply
 • Ivan 14 mei, 2010, 16:09

  Ik lees bijna mijn eigen levensverhaal, goed op de lagere school, middelbare school eerst mavo daarna Havo, blijven zitten herkansing (bij mij scheikunde), vlak voor examens even flink leren, rest van het jaar andere dingen doen… op naar deel 2!

  Groet,

  Ivan.

  Reply
 • Paul 24 augustus, 2010, 22:40

  Hi Mitchel, heeel herkenbaar. Kwam op je site terecht omdat ik een internetwinkels wil opzetten voor aantal MKB bedrijven. Geweldig dat jij jou ervaringen wil delen, zeker ook het uitbesteden etc.
  Volgens mij ben je ook aanhanger van Timothy Ferris, 4 hour workweek? Jou aanpak lijkt hier erg veel op. Kijkend naar mij zelf, dan herken ik me voor een groot deel in je geschiedenis. Ben ook iemand die snel dingen oppakt en niet te veel energie ergens in steekt (alleen als ik het zelf erg leuk vind en met passie er aan kan werken). Zo heb ik op 15 jarige leeftijd met vriend een computergame gemaakt met idee om aardig wat duizendjes mee te vedienen (waar bijna iedereen in mijn omgeving hier niet in geloofde, zeker omdat ik op school ook maar minimale inspanning toonde). Maar geloof in je zelf, passie en just-do-it zorgen dat je het verschil maakt. Computergame gemaakt, verkocht (wereldwijd) voor flink wat tienduizenden. ๐Ÿ˜‰ Blijft een van mijn successtories Jarenlang niets meer met echte passie gedaan (wel hele goede baan als manager bij een van Nederlands grootste ICT dienstverleners). In 2010 gaat het wel gebeuren. En daarom super om jou ervaringen mee te (mogen) nemen. Jou openheid nodigt uit om ook wat meer achtergrond te geven. Zo gauw deel 2 lezen ๐Ÿ™‚ Regards, Paul

  Reply
 • Pheifer 11 november, 2010, 10:06

  Hallo Mitch.

  Inspirerend! Ook je PDF over een hangmatwebwinkel spreekt aan! Zou je meer inzicht kunnen geven in het verhogen van omzet, en optimaliseren van sites?

  groet,
  Dirk Jan Pheifer
  http://www.eccellente.nl
  http://www.onderhoudsartikelen.nl

  Reply

Leave a Comment