Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Geld verdienen met niks doen

Vandaag was het weer zover. De webwinkel vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik ging maar voor één spreker, en om wat standjes af te lopen. Roy Ruben van Magento moest om half 12 zijn pleidooi houden. Zoals altijd met dit soort presentaties was het niet echt interessant.

Wat me wel opviel is dat hij zijn presentatie niet echt hield om klanten of mensen te werven voor Magento. Maar meer een algemeen praatje was over waar je op moet letten als je een webwinkel wilt beginnen en als je een webwinkel platform uitkiest. De boodschap die over moest komen is denk ik: “Kies een platform dat met je mee kan groeien”. Dit is dan natuurlijk uiteindelijk wel Magento.

Er waren een paar stands waar ik wat informatie opgevraagd heb. En een aantal hiervan bleken wel waardevol. Daarover hieronder meer. Ik heb het volgehouden op de beurs tot een uur of half 4. Nog een uurtje terug naar Breda, laptop halen en ik stond uiteindelijk weer om 5 uur in de loods om pakketten in te pakken. 28 stuks, zucht…. kwart voor 7 thuis.

Wel de lusten, niet de lasten

Natuurlijk moet ik niet klagen, ik verdien gemakkelijk mijn geld, hoef niet echt hard te werken. Ik moet er alleen voor zorgen dat de pakketten sowieso elke dag klaar zijn en verzonden worden. En tevens natuurlijk e-mails afhandelen.

Toch voel ik mij soms gevangen in deze webwinkel constructie. Het is namelijk niet goed mogelijk om op vakantie te gaan, een complete dag vrij te nemen etc. Iedere keer is het weer de overweging om de shop dan maar een week te sluiten, iemand te vinden die het over kan nemen. Beide opties blijken nooit echt succesvol. (Heb beide geprobeerd!)

Wat als je het inpakken en verzenden van de pakketten uit handen kan geven? Dat blijkt dus prima te kunnen!

Ik weet niet of ik de afgelopen 3 jaar dat ik met webwinkels bezig ben onder een steen heb geleefd, maar er zijn dus serieuze partijen die het orderafhandelingsproces op zich nemen.

De complete voorraad kun je dus laten beheren, en alle orders worden verwerkt door deze partijen. Het beeld wat dan bij me opkomt is bovenstaand plaatje. Gewoon niks doen, alles op de automatische piloot en toch maandelijks je geld verdienen.

We zijn bezig voor eiwitpoeder.nl met offertes van de volgende partijen: MakeOrBuy, Nic.Oud en eWarehousing. Gezegd moet worden dat naar aanleiding van de gesprekken en websites mij de laatste twee het meest aanspreken, maar ik wil MakeOrBuy nog niet direct afwijzen.

Snelle implementatie

Het hele outsourcen van de orderafhandeling heeft me redelijk aangegrepen en zodoende wil ik dit dus snel op poten hebben. Natuurlijk zal ik hier een verslag doen van welke aanbieder het geworden is, en hoe alles bevalt.

Een groot voordeel is tevens dat je gebruik kan maken van de lagere verzendtarieven van bovenstaande clubs, omdat ze natuurlijk een goed contract hebben met TNT vanwege het volume wat deze clubs erdoorheen jagen.

Ik had mijn telefoon al een tijdje uitbesteed, dat was een zorg minder. Nu dan wellicht ook het inpakken van de pakketten. Het enige wat je dan nog moet doen is: inkopen en mails beantwoorden en dit kan allemaal met een cocktail op het strand. Kan het nog mooier? Vast wel.

3 comments…

 • DaveL 29 januari, 2009, 10:03

  Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat !

  Reply
 • Martijn 30 januari, 2009, 10:19

  Ben ook bij dee lezing geweest, en heel eerlijk gezegd, vond ik hem niet heel erg goed. Erg vlak en niet heel erg boeiend. De lezing van ICTRecht daarintegen vond ik wel interessant.

  Verder vond ik het druk, en donker, en de standjes stonden (vond ik) ook te dicht op elkaar staan. Verder leuk om is te bezoeken.

  Reply
 • Niels 30 januari, 2009, 22:41

  Leuk stukje weer, dat uitbesteden is voor mij nog niet interessant. ik heb momenteel een contract bij TNT van >1000 pakjes per jaar.
  Kan zien dat het boek wat je pas gelezen hebt invloed op je heeft gehad, ik heb het boekje van T. Lepeltak bijna uit dan ga ik er ook snel in beginnen.

  wat ga je met al de tijd doen die je ‘over houdt’ ? vast niet alleen cocktails drinken? nog nieuwe projecten in mind?

  Reply

Leave a Comment