Over Webwinkelblog

Een blog over webwinkel conversie en marketing geschreven door Mitchel van Duuren van Orangeboys BV.

Akismet Spam en Twitter

Even een kort bericht over twee dingen die niet echt iets met webwinkels te maken hebben, maar welke ik toch de moeite waard vind om te vertellen.

Akismet Spam vanger

Inmiddels heb ik 5 blogs (waarvan er 4 zakelijk zijn, of in ieder geval gelinkt zijn met mijn webwinkels). Tot mijn grote frustratie kwamen er tot gisteren per dag in alle blogs zo’n 200 Spam comments binnen. Alleen al het verwijderen van deze comments wordt je moe van, en is een tijdrovend karweitje.

Na wat zoeken op “wordpress spam” etc blijkt de spam plugin gewoon standaard in WordPress te zitten. Waarom heeft niemand mij dat ooit verteld? haha

Voor alle blog n00bs net als ik, zo activeer je hem:

Ga naar plugins > Akismet > Activate

Hierna moet je nog even een WordPress API key aanvragen. Dit doe je hier! Maak alleen een account aan, en vink onderaan Just a username, please aan. Na het verifieren van je e-mail adres krijg je de key toegezonden per e-mail. 2 minuten werk, en het bespaart een hoop tijd!

Twitter

Ook heb ik mij gisteren aangemeld voor Twitter, al snap ik hier de bedoeling nog niet echt van. Wat is er leuk aan? Wat heb ik eraan? Zijn allemaal vragen die bij me opkomen. Wellicht is er iemand die mij dit uit zou kunnen leggen in easy words. Iemand die het gebruikt en er verslaafd aan is. (volgens mij zijn ze er wel)

Bloggen is voor mij ook redelijk nieuw, maar ik vind het leuk om te doen. Mede door alle vragen, reacties per e-mail en op het blog. Het heeft bijna 9 maanden gekost om dit in te zien, maar 2009 ga ik toch zeker wel bloggend het jaar door.

Check hier mijn Twitt.

3 comments…

  • Elja Trum 7 januari, 2009, 14:24

    Twitter laat zich moeilijk eenvoudig uitleggen. Tenminste, niet zodat je er het nut van gaat inzien. Het is in elk geval een prachtige manier om mensen op de hoogte te houden en op de hoogte te blijven van anderen. Daarbij krijgt Twitter pas nut wanneer je een tiental mensen volgt en een tiental mensen jou ook volgt.

    Reply
  • Mitch 7 januari, 2009, 14:29

    Hoi Elja,

    Dank voor de uitleg, ik denk dat ik het inderdaad wel begrijp. Het is in het kader van, het wordt pas leuk om te bloggen als je weet dat je blog gelezen wordt. Hyves wordt pas leuk, als je vrienden hebt etc.

    Ik ga eens wat mensen volgen en kijken hoe het bevalt.

    PS: Nog een vraag, hoe kom je aan zo’n mooi icoontje naast de reactie in dit blog?

    Reply
  • Peter van Veen 9 januari, 2009, 12:36

    Hoi Mitch, dat icoontje is van Gravatar. Wat Elja zegt, klopt wel, Twitteren is moeilijk uit te leggen. Ik heb er ook een poos tegeaan gehikt, maar vind het nu heel leuk om te doen. Ik zou zeggen, probeer het gewoon eens een tijdje actief.

    Reply

Leave a Comment